• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

omegaz termékkritikái:
Találatok száma: 3 db. (1 oldal) | Jelenleg mutatva: 1. oldal (1-3. termék)
Termék/oldal: 20 | 40 | 60 | 80 | 100
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
1.
Idétlen időkig Groundhog Day (1993)  
1.990 Ft
Listaár: 7000 Ft (-72%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON


omegaz
értékelése:
2010. dec. 13. - 20:34
Egy kevés érdekesség a blu ray kiadással kapcsolatban :

Már a borítón is ábrázolva van egy óra, ami a filmben ugyan nem szerepel. De hála a nagy felbontású kiadványnak, megfogjuk érteni, hogy miért ha megnézzük a filmet.

Mikor Phil a pszichiátertől kér tanácsot, egy láthatatlan óra ketyegését hallhatjuk valahol a háttérben. Vagy az éttermi jelenetben amikor Phil Ritával beszélget, öt különböző falitányérnak álcázott óra látható Phil bal oldalán, fej magasságban.
Mondanivaló : Milyen jó lenne ha megállna az idő, és rengeteg dolgot megtehetnénk !

Pár más ínyencség is található a filmben. A mormota napon a Gobles parkban, Phil hátterében, fekete ruhában és szemüvegben, fotósnak álcázva, Cuba Gooding Jr. láthatjuk. Nem meglepő ha néha oda nem illő filmsztárok megjelennek más filmekben, mert pl. Bruce Willis is látható amint szenvedő ábrázattal menekül a kórházba a sebesültek között-természetesen stílusosan, a védjegyének számító koszos atléta trikóban-a Pearl Harbour c. remekműben.
Magát a rendezőt, Harold Ramist is megcsodálhatjuk az agy röntgent elvégző doktor szerepében. Egyébként Ő volt az egyik szellemírtó a Ghostbusters-ben.

A magyar 5.1 szinkron nagyon eredeti és kellemesre sikerült, valamint élvezetesebb, hogy ezúttal az emberi beszédhangnak a mélyebb tartományait is melegebbé varázsolja a mélysugárzó aktív közbenjárása.

A film extrái külön szórakoztatóak, mint az interjú a rendezővel és egy a mormoták életvitelét taglaló dokumentum filmmel.
Kritika elbírálásának dátuma: 2013. júl. 8. - 9:56
A kritikát eddig 3 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 4.7/10 volt.
2.


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


omegaz
értékelése:
2011. szep. 12. - 14:32
Az indentitászavarban szenvedő gyíkféleség legendája akkor kezdődik mikor egy határmenti vadnyugati kisvárosban botcsinálta sheriff válik belőle légből kapott hazugságai által. Igazi nevét talán Ő maga sem tudja, a Rango nevet is úgy találja ki magának.Végül aztán így válik filmes elődjeihez, Django-hoz és Clint Eastwood-hoz felnőve igazi hőssé. "The man with the no name"

A Rango láttán a legemlékezetesebb vadnyugati filmek jutnak eszünkbe:
-A jó a rossz és a csúf-ból a csúf sikolyba elnyelődő káromkodása.
-Az egy maréknyi dollárért porszélfútta utcai leszámolása, ahogy Clint Eastwood hanyagul átveti poncsóját a vállán.
-A Volt egyszer egy vadnyugat nyikorgó, olajozatlan szélkereke.
-A félszemű jól nevelt de bosszúszomjas kis hölgye.
-A Délidő-ből, a sheriff által földre dobott sheriff csillag.

De Gore Verbinski rendező nem érte be csupán western filmes ikonok előtti tisztelgéssel. Megidéződnek többek között a ciszterna jelenetben Godzilla szeme, vagy az Apokalipszis most Wagner zenére támadó helikopterei , plussz egy horrorfilmbe illő élőholtak földből előmászó hadserege is a szintén Verbinski által rendezett A Karib tenger kalózai c. filmből.
A zenei betétek, amik Ennio Morricone legdicsőbb pillanatait juttatják eszünkbe fülbemászóan teszik emlékezetessé a spagetti westernnek, ennek a mára talán már kihalt legendás műfajnak a miliőjét, és már pusztán ezért is élvezetes újra és újra megnézni a Rango-t..

A blu ray lemezen való beszerzésért kiáltó vizuális gegek oly tökéletesek, hogy ha nem tudnánk, hogy a számítógépes animáció ilyen magas technológiai szinten jár, akkor azt hinnénk, hogy élőszereplős a történet és a részletgazdag díszletek is valódiak. A hangzásvilág remek térbeli kidolgozása és dinamikussága hallatán megnyugodhatunk, hogy valóban megérte beszerezni a filmet. Az eredeti angol dts hd hangsáv nemcsak hogy ütősebben szól, mint az egyébként aránylag jól és viccesre sikerült de azért érezhetően halkabb magyar szinkron, hanem emellett jobban ki is emeli a szereplők tájszólásából adódó verbális poénokat. Azért e tekintetben a magyar változat is szépen remekel, különösen mikor Babszem beszél.A klasszikus felállású 4 énekes spanyol akcentusú mexikói compadre, Babszem, a polgármester vagy Bandita Bill, egytől-egyig remekül szabott szórakoztató karakterek és megmernék esküdni rá hogy a történetet felkonferáló egyik zenésznek Antonio Banderas kölcsönözte a jellegzetesen rekedtes hangját.....de a stáblistában nyoma sincs a nevének.

Nem lenne csoda ha a Rango ott lenne az Oscarra jelölt legjobb animációs filmek között

Rango szinte a szó szerint vég nélküli mulatságos ripacskodása láttán pedig még azt a technikai vagy szándékos malőrt is megbocsátjuk Verbinskinek, hogy hősünk néha a jobb, máskor a bal oldalán hordja a hatlövetűt.



Kritika elbírálásának dátuma: 2013. ápr. 7. - 15:41
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 4.6/10 volt.
3.
2001 - Űrodüsszeia 2001: A Space Odyssey (1968)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


omegaz
értékelése:
2010. nov. 18. - 10:37
A legtöbb rendezőnek van kedvenc témája ami filmjeikben mint közös, újra és újra visszatér.
Stanley Kubrick rendezőnek az emberben rejlő megmagyarázhatatlan őrület
( lásd Dr. Strangelove, Full metal jacket, Ragyogás illetve a humán és mesterséges intelligenciát elválasztó határvonal kérdése, lásd a befejezetlen de Steven Spielberg által befejezett AI, Mesterséges értelem és a 2001 Űrodüsszeia műveit ).

Kubrick kivételes rendező a tekintetben hogy inkább vizuális típus és nincs szüksége narrátorra a cselekmény elbeszéléséhez. Ez nagyszerűen kitűnik abban a jelenetben, mikor egy idegen intelligens lények által küldött téglalap alakú monolit hatására megindul az evolúciós fejlődés a Földön, és egy majom lassított felvétellel levegőbe dobott csontja űrhajóvá alakul át, miközben Strauss legendás zenéjétől szinte borsódzik hátunkon a bőr.
Még egyetlen filmben sem láttam, ilyen zseniálisan bemutatni pár másodpercben 4 millió éves evolúciós ugrást.

Sok emberben felmerülhet a kérdés hogy az idegen civilizáció által a Földre küldött monolit, miért éppen téglalap alakú ? De ha jól meg figyeljük a téglalap arányai pontosan olyanok mint a szélesvásznú mozikban bemutatott filmek úgynevezett cinemaskope arányai amiknek Kubrick nagy híve volt mert az a formátum rendelkezett a legélesebb, legszebb képpel.
Persze ez vízszintesen bemutatva jobban nyilvánvalóbb lenne, de akkor kevésbé lenne bálvány hatása a majmok számára.

A történet szerint mikor az emberiség észleli a Holdon egy betemetett kráterben álló monolitot, az jelzést küld a Jupiter irányába. Az amerikai kormány egy HAL 9000 nevű mesterséges intelligenciával felszerelt szuperszámítógép irányította kutató űrhajót küld a Jupiter irányába, azzal a paranccsal hogy derítse fel a kiküldött jel célját. Az űrhajón David Bowman és még 4 legénységi tag. Az út során HAL 9000 jeleket fog a holdról,és vissza akar fordulni. Igen ám de a belé táplált parancs szerint, küldetése a Jupiter közelébe juttatni a tudósokat.


És ez az a pont amit Kubrick hangsúlyozni akar a filmjében! A sci-fi elemek csupán körítése ennek a mondanivalónak. Mert, mivel a HAL 9000 szuperszámítógép csak azt tudja megtenni amit belé programoztak, a Holdról érkezett jel miatt összezavarodik.

dvd extra ! rossz a fórummotor !!

Kritika elbírálásának dátuma: 2012. jún. 19. - 7:41
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 6.8/10 volt.
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
Blu-ray
Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: