• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Batman: A sötét lovag (2 BD) (Blu-ray)
Batman: A sötét lovag (2 BD) The Dark Knight (xtdk)
- 69%
Szállítható: AZONNAL
2.490 Ft
Eredeti ár: 8.000 Ft

Már csak 4 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Christopher Nolan sikerrel keltette életre újra Batmant a mozivásznakon. A Batman: Kezdődik méltó adaptációja a klasszikus képregény-sorozatnak.

A folytatásban a rendező emeli a tétet. Batman (Christian Bale) Jim Gordon rendőrhadnagy és Harvey Dent kerületi ügyész segítségével nekilát felszámolni Gotham City maradék bűnbandáit. A szövetség erőfeszítései sikerrel járnak, egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen egy új, zseniális gonosztevő, akit a város megfélemlített lakói csak úgy ismernek: a Joker!

Joker szerepében az Oscar-díjra jelölt Heath Ledgert láthatjuk, aki a forgatás utolsó napjaiban, véletlen gyógyszertúladagolásban halt meg.

Stúdió:
Játékidő:
153 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - Dolby True HD
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
- thai - 5.1 (DD)
- ukrán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, lengyel, lett, litván, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, szerb, szlovén, thai, török, ukrán
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Kisfilm - Gotham leleplezve: Batman technika (kb. 45 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Batman maszk nélkül (kb. 45 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Gothami Híradó: 6 klip a Gothami kábeltévé hírműsorából (kb. 45 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria -
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
Átlagos értékelés:
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. szep. 30. - 13:02
Batman
Tim Burton sötét Batman megfilmesítése után úgy nézett ki már nem lehet tovább mélyíteni a szülei elvesztése miatti világfájdalommal küszködő milliárdos karakterét. De amióta Christopher Nolan rendező átvette a stafétabotot a denevérember nagyívű röpte sikeresen szárnyal Hollywood egén. Nolan azt is megvalósította, hogy két különböző karakter, Joker és "Kétarcú" Harvey Dent karaktarét egyetlen filmbe sűríti bele. Az eredmény a robbanásokkal és a "Sötét lovag" túlideologizált jellem tanulmányi körítésével teletömött kicsit hosszú, 153 perces tüzijáték akció orgia lett, amiben a legtőbb petárdát azért jellemzően a bálványozott Batman durrogtatja el, romba döntve ezzel szeretett városa felét is.
Kétségtelen, hogy Christian Bale a legjobb Batmanus aki már eddig is hitelesen alakította az ambivalens érzelmekkel vívódó hősöket (Eqlibrium). De mellette a többi szereplő is kiválóan alakít. Aki nagyon megragadja a figyelmem az Michael Caine brit szinész veterán és a Jokert megformáló de a forgatások végén elhunyt Heath Ledger. Bár Jack Nicholson Jokere kétségtelenül viccesebb, Ledger-é viszont sötétebb és árnyaltabb. Ami azonban kicsit kilóg a képből, az "Kétarcú" Harvey Dent jellem fordulása. Egy valódi szilárd egyéniség megváltozásához, azért a filmben ábrázolt időnél több kell.
A kiváló kép és hangminőségű film tesztanyagnak is bellő akció jeleneteiben a gazdag színspaletta és teljes hangfrekvencia tartomány minden hangfalat megmozgató effektjei pedig elkényeztetik szemünk és fülünk.

A két legérdekesebb extra anyag a "Behind the story" alcímből érhető el. Az egyik a Batman által használt technológia tudományos alapokon nyugvó eredetét mutatja be, míg a másik Batman és bűnözők valóságos pszichológiai profilját magyarázó doku. Ami kicsit megmosolyogtató, hogy ez utóbbiban pszichologus szuper agyak milyen lelkesen elemzik Batman "erkölcsös" személyiségét, láthatóan egyáltalán nem akarván tudomást venni a tényről, hogy ilyen tökéletes hőstípus a valóságban nem létezik. Viszont jó hír a nagy felbontás szerelmeseinek, hogy mindkét hasznos extra anyag hd és dolby digital minőségű.
Az extrák almenüből pedig megnézhetjük a "Gotham ma este" című tv műsor 6 részét ami Gotham város képmutató közéletét vicces módon még jobban körülrajzolja. A film nézése közben előhívható kisfilmek armadája pedig az egyes jelenetek elkészítésébe enged bepillantást. Akinek még ez sem elég a jóból az galériákban, előzetesekekben és tv szpotokban mazsolázhat az egyik legszuperebben felturbózott blu ray kiadvány magyarul feliratozott extra csemegéi közül.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Chiyonosake
értékelése:
2012. szep. 8. - 18:39
Tökéletes képregényfilm
Egy olyannak, aki hozzám hasonlóan képregényeken nőtt föl, és a szülei folyamatosan nyúzták, hogy hogy lehet ilyen hülyeségeket szeretni, amiben idétlen hangeffektek közepette sztreccsruhás majmok csapkodják egymást, azt hiszem nem kell magyaráznom mit jelentenek Nolan Batman filmjei.

Szerettem a Tim Burton féle 2 Batman-t, de kissé gyerekesek voltak ez tény. A Schumacher félékről meg jobb nem is beszélni....Azokban egy jó dolog volt: Nicole Kidman...
Nolan filmjei végre szélesebb rétegeket is rádöbbentettek arra, hogy a képregény-történetek bizony lehetnek nagyon művésziek, tartalmasak és "felnőttek" is.

A BluRay nagyon rendben van, a képminőség fantasztikus, pengeéles és gyönyörű.

Az extrák minősége és mennyisége is kielégítő, bár én el tudtam volna viselni egy kicsit hosszabb werkfilmet magáról a forgatásról, és a Gothami hiradórészletek is elég váltakozó színvonalúak. Maga az alapötlet zseniális, de a megvalósítás helyenként már kevésbbé.

Azonban egy remek kiadvány ez, 2 BD simán megéri ezt az árat, főleg, hogy maga a film korszakalkotó, a kép és a hang tényleg csúcs, és az extrákkal szemben is csak kis fenntartásaim voltak.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2010. aug. 8. - 13:23
Az új Batman filmek szerintem a relaisztikus felfogás mellett meglehetosen szórakoztatóra is sikeredtek. Nekem legalábbis ugyanannyira bejönnek, mint a régiek. Burton filmjei klasszikusak, a két folytatást pedig a foszereplok miatt érdemes számba venni. Leginkább Jim Carrey, Tommy Lee Jones és persze Arnold Schwarzenegger miatt. Míg azoknál a filmeknél Michael Keaton volt az etalon, itt Christian Bale parádézik. A maga környezetében mindkét színészt megilleti az elismerés.

A két új film BD-n is etalon, kiváló a képminoségük, élmény volt újra látni oket HD-ben. A két Burton-filmmel is sokat szemeztem már offline, de mivel a ProVideo intelligens módon felülmatricázta oket, tolem ott rohadhatnak a polcon ítéletnapig.

Ennél a kiadványnál csak egy dolgot emelnék ki: a változó képarányokat. Amikor eloször olvastam errol a dologról a dvdextrán, azt gondoltam, elég béna húzás, és örültem, hogy a DVD nem ilyen lett. Most, hogy láttam, azt kell mondanom, hogy amikor 2.35:1-rol 16:9-es képarányra vált, az egyáltalán nem zavaró. Kinyitja a teret, és az ember szinte észre sem veszi, hogy váltott a kép. Elofordul, hogy csak egy légifelvétel snittje erejéig, néhány másodpercre vált a kép. Visszafelé azonban számomra kicsit már zavaróbb volt, olyankor egy pillanatra zavaróvá váltak a képet kitakaró fekete csíkok. Szóval ezügyben vegyesek az érzéseim.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Jonesy
értékelése:
2010. jún. 19. - 15:35
Azt kell mondjam, hogy jelen pillanatban ez az egyetlen BD-kiadvány, mely az utolsó forintig megéri az árát. Ugyanis mind kép-, mind hangzásvilág tekintetében TELJES MÉRTÉKBEN kihasználja a blu-ray technológiában rejlo lehetoségeket. (Ugyanez sajnálatos módon nem mondható el pl. a Gyuruk Ura, illetve a Gladiátor BD-változatairól).

De ez esetben fejet hajtok a magasan kvalifikált készítok elott, minden elismerésem, igazi mestermunkát adtak ki a kezeik közül, ritka kincsként fogom orizni. Azaz a minap vásárlással is elismertem a kiadvány elkészítésébe belefektetett munkájukat.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

18 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (15)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: