• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Téboly (szinkronizált változat) (DVD)
Téboly (szinkronizált változat) Frenzy
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. december 9. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
Alfred Hitchcock számára a Téboly különös jelentőséggel bírt. Készítése során tért vissza több mint 20 éves távollét után dicsőségesen korai sikereinek színhelyére, Angliába.

- Az egyik dolog, ami megdöbbentett az volt - mondta - hogy mennyire keveset változott a város az emlékezetemben élőhöz képest.

Hitchcock és Anthony Shaffer forgatókönyvíró (a nagysikerű Mesterdetektív című darab szerzője) hat héten keresztül keresték a film színhelyét, mielőtt a forgatókönyv megírását elkezdték volna. - Egyszerűen vissza tértem a helyekhez, amiket olyan jól ismertem - mondta Hitchcock.

Egy felvételt (melyet egy, a Tower Bridge felé haladó helikopterből készítettek) nagyon pontosan kellett időzíteni, mivel a hidat összesen kétszer emelik fel naponta. A gép menetrend szerint siklott át a Temze fölött, és egy gumiobjektívvel azt a látszatott keltette, hogy átment a híd alatt. (Tilos repülőgépekkel a Temze hídjai alatt repülni.)

Hitchcock visszatérése Londonba felvetette a kérdést, "Szeretné, ha lovaggá ütnénk?" Mivel olyan sok éven át amerikai állampolgár volt, a kérdés elméletinek tűnt. - Csak a pincérek vagy a sofőrök szólítanak Sir Alfred-nek vagy Sir George-nak - gúnyolódott Hitchcock.

A rendezőt 1980-ban ütötték lovaggá, és Sir Alfred lett.

- Ha a krimiben Cary Grant a főszereplő, - mondta Hitchcock elmélkedve, - az összes néző tudni fogja, hogy ő nem lehet a gonosz. Hogy az ilyen probléma ne kerüljön elő a Tébolyban, Hitchcock a londoni színházakból válogatott színészeket a szerepekre. Olyanokat gyűjtött össze, akikről a közönségnek még nem volt kialakult véleménye.

Hitchcock hatalmas előnynek tartotta a londoni stúdiók közelségét a londoni színházakhoz. Hollywood-dal ellentétben, ami 4500 km-re van a Broadway-től, a brit stúdiók kevesebb, mint egy órányira vannak a West End-től, tehát egy leszerződtetett színész is elérhető volt egy filmszerepre, ha illett rá a szerep.

Stúdió:
Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
1972
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - mono (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 45 p.)
 
Képgaléria - 101 kép
 
Előzetes -

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: