• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Erőszakik (DVD)
Erőszakik In Bruges
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Fura fazonok érkeznek a festői Bruges-be: két bérgyilkos, akik legutóbbi, balul elsült megbízásukat követően főnökük, Harry (Ralph Fiennes – Az angol beteg) utasítását követve a belga városkában húzzák meg magukat. Ken (Brendan Gleeson – Trója), a tapasztalt vén róka lelkes turistaként bámészkodik, a lobbanékony és bűntudattól szenvedő Raynek (Colin Farrell – A fülke) azonban cseppet sem fűlik a foga a középkori műemlékek nézegetéséhez… Nem csoda, hogy rövidesen felbőszült kanadai turisták, egy ellenállhatatlan helyi szépség és egy rasszista törpe társaságában találja magát. A zűrök azonban akkor fordulnak igazán komolyra, mikor végre befut a hívás Harrytől a következő melóról...

A filmben nyújtott alakításáért Colin Farell elnyerte a legjobb színésznek (vígjáték és musical kategória) járó Arany Glóbusz-díjat!

Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Bakiparádé -
 
Kisfilm - Ez történt Bruges-ben
 
Kimaradt jelenetek -
 
Bővített jelenetek -
 
Kisfilm - Bruges, a bűvös város
 
Kisfilm - Hajókirándulás Bruges-ben
 
Egyéb - Elmész a Bruges-be! – A filmben elhangzott káromkodások
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2013. aug. 24. - 16:18
Brüzsben
Kíváncsi lennék, kinek a szép kocka fejéből pattant ki ez a csodás magyar fordítás Erőszakik címmel… Nem állítom, hogy a Brüzsben jobb cím lett volna, no de az erő-szakik, mint valami hajdani GMK elnevezése szerintem eléggé elbaltázott lett. Ismét…

Ahhoz képest, amekkora felhajtást kreáltak e mozi köré, amennyire el van tőle ájulva mindenki - ahhoz képest, de csak ahhoz képest számomra pocsék lett: mivel nekem ez eddig kimaradt, csak most kerítettem sort rá, a többség véleménye miatt eléggé magasak lettek elvárásaim. Kár volt érte: ha a felfokozott várakozás gyönyörű rózsaszín ködét lehámozom a moziról, egy egész jó kis szórakozás bújik meg az ordenáré szöveg és a sok baz+ mögött.

Mert nekem ez a mozi szinte csak és kizárólag a duma miatt lett emlékezetes. Ilyen stílusú és mennyiségű káromkodás talán még a korai Tarantino mozikat sem jellemezte, ami itt – főleg Ray (Farell) - szájából elhangzik, az brutális. Először megdöbbenéssel hallgattam, de aztán ahogy ráéreztem az egésznek a humoros mivoltára, szándékára, úgy ragadott magával az egész. A háttérsztori egészen Harry (Fieness) megjelenéséig lényegtelen, csak kószálunk Bruge-ben, egyfajta városnézésen vagyunk, Ken (Gleeson) és Ray társaságában. A városka tényleg egy ki ékszerdoboz (hasonló Genthez, ahol már személyesen is voltam) a két bérgyilkost körülvevő környezet a törpével és a drogárus szőkével kellően abszurd és hatásos – csak épp az égvilágon nem történik semmi. Ray flashbackje old valamit a helyzeten, de az igazi lendület csak Harry feltűnésésvel jön el: ez mondjuk egyszerűen zseniális lett, már önmagában a karakter, a figura, amit Fieness megformál: az a pszichopata családapa, aki képes saját kezébe venni egy büntetés elintézését – holmi becsületbeli ügyre hivatkozva. A hármójuk macska-egér játéka pörgeti fel a filmet annyira a végére, hogy élvezhető legyen – még akkor is, ha a finálé a téren éppoly nevetséges, mint tulajdonképp önmagában az egész film.

Nem először írom, hogy a stílusok keverése közti arányt meglehetősen nehéz megtalálni, nehéz azon a határon egyensúlyozni, ami még kellő élményt nyújt mindenből. Itt a balfék Ray kalandjai, meg a sok duma miatt eléggé erős lett a vígjátéki érzés, ugyanakkor az utolsó harmad fogócskája és halálesetei az akciómozi és dráma felé tolják a történetet. Valahogy úgy éreztem, az egyik kiüti a másikat, nem tudtam komolyan venni a szereplők elvesztését, avagy azok fenyegettetését sem. A Ponyvaregényre hajazó hangulat megvolt ugyan, de a kép mégsem állt össze komplett egésszé: épp ezért számomra inkább csak egy jó dumával rendelkező vígjáték, ahol néhányan földbe harapnak…

A színészek viszont hibátlanok. Mindhárom főszereplőt bírom, miattuk is érdemes megnézni a filmet: Farell szerencsétlenkedése, Fieness őrültsége, Gleeson kimértsége együtt kellemes élmény. A törpére végig azt hittem, ő Lannister a Trónok Harcából, de tévedtem: Jordan Prentice viszonylag ismeretlenebb arc, én eddig még nem láttam egy filmjét sem, nem úgy mint ahogy Chloé megszemélyesítőjének, Clémence „Delacoure” Poésy kisasszonynak… Castingilag tehát nagyon rendben van, a helyszín, a festői Brüzs csodás, a zene is kimondottan tetszett, csupán azt kellett volna eldönteni, mit is akarnak magával a mozival kezdeni.

A DVD képe és hangja átlagos. Itt érdemes megjegyezni, hogy szerintem magyarul nagyobb élmény, a káromkodásunk választékossága simán veri az angolt. A lemezen található extrákhoz viszont csupán angol felirat választható, ami baj. Ha már egyszer van extra…

Teljes áron biztos, hogy nem kellene, de amennyiért én vettem, a téka kiárusításakor – no, annyiért megtartom.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2009. jan. 17. - 22:22
Egy rendhagyó megváltástörténet (biztos) megváltás nélkül. Nekem is inkább drámaként jött le sok röhögos beszólással, mint vígjátékként némi moralizálással.
A vége kicsit túlhajtott, ezért nálam nem hibátlan a film, de nagyon karakteres, európai hangulata van (ráhangolódás szükséges!), ami miatt sokkal átérezhetobb, be-, ill. elfogadhatóbb a hollywoodi(as) tömegfilmeknél.
Szép képek, jó alakítások, anti-pc humor; az a fajta természetes, gördülékeny, izzadságmentes filmcsinálás, amit pl a Shaun of the Dead-nél éreztem.
Furcsa egyveleg, mert sem a drámai, sem a vígjátéki vonal nincs igazán aláhúzva, így a film picit talán veszít a markánsságából, cserébe sokat bíz a befogadóra, és ez végülis nem is hiba. Csak hát hozzászoktunk, hogy a rendezo mondja meg, h mit gondoljunk, vagy h hogyan reagáljunk egy-egy jelenetnél. (Itt pl. volt olyan rész, amin csak én röhögtem a moziban, mások szerint talán nem illett.) Kicsit több direkt humort még elbírt volna, mert a téma amúgy nyomasztóan komoly, és így nem érzem magam feloldozva, hogy ilyen filmen röhögök. (Valószínuleg ez is volt cél, tehát figyelem: a harsány nevettetés ellenére a film lehangolódásra késztethet.)
Tarantino és Guy Ritchie ugrott még be (foleg a dialógusok meg a vér miatt), csak visszafogottabb, lassabb, drámaibb, erópaibb felfogásban.
Ha ez így fel tud csigázni, tegyél vele egy próbát!
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
zolindy
értékelése:
2010. feb. 11. - 17:30
Elsoosztályú film, melynek rengeteg erossége van. A forgatókönyv tanítanivaló. Nem csak a szálak összefuzése miatt, hanem mert Brugge látnivalóit remekül építi bele a történetbe anélkül, hogy az embernek egy túristafilm jutna eszébe. Továbba a karakterek nagyon jól vannak kitalálva. Alig-alig beszélnek a múltjukról, mégis érezni, hogy hús-vér karakterek. A párbeszédeket szintén csak dícsérni tudom. Persze ezek mit sem érnének az elsoosztályú színészvezetés nélkül. A két foszereplo nagyon jó, Colin Farrell élete legjobb alakítását nyújtja. Brendan Gleesonra csak azért nem mondom, mert ot mindig is az élo 5 legjobb szinész közé sorolom, persze, hogy nagyot alakít. Ralph Fiennes a film elso felében a hangjával játszik, mindent annyira jól csinálja, hogy a telefonos jelenetben Gleeson-t le is játssza.
Carter Burwell nagyon szép zenét írt a filmhez, aminek a fo érdeme, hogy a nézot megpróbálja a való világba hozni, mivel a nyomasztó történet a szereplok oszintesége miatt nagyon viccessé vált, és a rendezo direkt egy egyensúlyt próbál csinálni a dráma és a vígjáték közt. És a film végéig nem lehet tudni, hogy fejezodik be a történet.
Bár újonc rendezo csinálta (igaz, színházi múlttal), de talán még sosem láttam ennél egyedibb elsofilmet.
És persze a magyar cím iszonyú.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
79%

7 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: