• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Csillagközi romboló: Penge (DVD)
Csillagközi romboló: Penge Battlestar Galactica: Razor
- 85%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 3 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Cylonok pusztító támadásának előestéjén Kendra Shaw szolgálatra jelentkezik a Pegazus csillagromboló fedélzetén. Azon a végzetes napon az emberiség sorsa örökre megváltozik, de Kendra élete is új irányt vesz: parancsnoka, Cain admirális „pengévé”, azaz különleges harcossá képzi ki őt. A Csillagközi Romboló: Penge fellebbenti a fátylat a Pegazus elmondatlan történetéről a Cylonok rohamának csodával határos túlélésétől kezdve a Lee Adama parancsnoksága alatt végrehajtott első torokszorító küldetéséig.

A rajongók számára kihagyhatatlan ez az akciódús kaland, amely vérfagyasztó titkokat tár fel az emberiség végzetéről és a Csillagközi Romboló legendájának utolsó fejezetéről.

Stúdió:
Játékidő:
99 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Audiókommentár - Ronald D. Moore közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek -
 
Egyéb - Minizódok
 
Előzetes - A 4. évad előzetese
 
Kisfilm - Betekintés a 4. évadba
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. már. 19. - 18:11
Ha valakinek megfordulna a fejében, hogy pont ezzel a filmmel kezdi az ismerkedést a Csillagközi rombolóval, az gyorsan verje ki a fejéből.. Ugyanis egyrészt semmit nem fog belőle érteni – legalábbis semmit semmihez kötni, másrész meg iszonyat spoileres – főleg a második, de részben a harmadik évadról is.

Jómagam először az egészet nem is tudtam hova tenni. Mozifilm? Pilot? Minek? Minek egy több mint másfél órás átvezetés a harmadik és negyedik évad közt, ami a második évad idején játszódik?? Lesz ennek értelme?? Ráadásul a harmadik évad brutális vége után inkább vágtam volna bele a negyedik évadba, mint egy „mozifilmbe”… Lesz ennek értelme??

Nos …lett. :-) Kezdjük azzal, hogy az egész a BG idősíkjában az általam legjobban favorizált időpontban történik, a Pegazus feltűnése után. Egész pontosan Roslin csodálatos gyógyulása idején. Innentől kezdve az alaphangulat adva volt – amit csak tetézett a film hosszához képest rengeteg akció. Mintha a BG sorozat akció-esszenciája lenne a Penge – legnagyobb örömömre. Ugyanakkor a film három idősíkkal operál – azt pedig imádom -, ami kétségkívül érdekessé és értékessé teszi. Így itt lehet újra mindenki, olyanok is, akik már kiíródtak a sorozatból. Az egyik idősík az első Cylon háború ideje, 41 évvel a sorozat előtt a fiatal Bill Adamával. Nagyon jó kis epizódok, űrcsata, az ifjú színész, Nico Cortez pedig valóban kiköpött Adama. Szükséges visszatekintések a nagy egész értéséhez, hogy miként is kezdődött az egész második háború. Az első békéjében ugyanis már ott volt a második csírája... A következő idősík a cylon támadás kezdete, 10 hónappal a második évad előtt. Ez a fő szál – és megmondom őszintén az legjobb. Nemcsak azért, mert az új karakter, Kendra Shaw (Stephanie Jacobsen) jól eltalált figura és jól is néz ki, hanem egyértelműen Helena Cain miatt… Attól a nőtől egyszerűen a hideg kiráz. Ennyire kemény, g*ci, számító parancsnokot eddig csak férfiban láttam, néhány háborús filmben. Megformálója, Michele Forbes pedig zseniális erre a szerepre – ráadásul az imdb-t böngészve rájöttem, hol is láttam korábban… 24, Lost, Szökés…. pont a kedvenceimben. Az események a maguk kegyetlenségében és izgalmasságukban sok mindent megmagyaráznak, amire a második évadban csak utalás szinten volt szó. Mintha a film ezen részei a S2 adott epizódjainak flashbackjei lennének… A szinopszis azon állítása, miszerint „Kendra élete is új irányt vesz: parancsnoka, Cain admirális „pengévé”, azaz különleges harcossá képzi ki őt” viszont így, ebben a formában nem igaz. Senki ne várjon kiképzést. A kiképzés itt maga az élet.

De hogy miért is a S2 és S4 közé került ez a dupla epizód?? Nos azért, hogy felkészítsen a S4-re. Hogy kétségeket ébresszen. Hogy tényleg ne tudjuk, hányadán álljunk majd Starbuckkal. Hogy azon a – már sokadszor elhangzó – mondaton kelljen gondolkodnunk, ami így hangzik. „Mindez megtörtént már egyszer és meg fog történni még egyszer” – mi lesz ebből? Valami időutazás???
Lehet, hogy meg lehetne nézni a második évad közepén is – bár akkor még csak értelmetlen infókat kapnánk az S3-ból, konkrétumok nélkül. Hangulatilag egy picit nosztalgiázós volt, vissza a múltba, tartalmilag pedig egyértelműen az írók új szál felvételének háttértámogatását szolgálta. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből.

Megjelenésében teljesen sima BG szint. Egész jó kis csatajelenetek, megszokott karakterekkel. DVD ként mindenképp előrelépés az extratartalom, magyar felirattal. Ugyan nem sok, de több, mint némelyik évadon. A minizódok a fiatal Adama képsorai egybe fűzve, a kimaradt jelenetek inkább bővítettek. A két pár perces kisfilm a S4-ről meg sima promoanyag. Kép, hang, ugyanaz, mint az évadokon, az 5.1 angol hang mellé fix felirat jár. Önálló filmként nincs értelme, dupla epizódként annál több.

So say we all:

Kosárba!

4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: