• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hetedik - Extra változat (2 DVD) (DVD)
Hetedik - Extra változat (2 DVD) Seven (Se7en)
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség.

A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Somerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk...

Stúdió:
Játékidő:
122 perc
Gyártási év:
1995
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 EX (DD)
- angol - DTS-ES
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Egyéb - A főcím feltérképezése választható kameraszögekből, különböző hangsávokkal és kétféle audiokommentárral (kb. 3 p.)
 
Kimaradt jelenetek - 8 kimaradt és bővített jelenet, akár a rendező kommentárjával is (kb. 19 p.)
 
Alternatív befejezés - 2 alternatív befejezés animált sztoribordokkal, akár a rendező kommentárjával is (kb. 13 p.)
 
Képgaléria - Animált képgalériák látványtervekkel és standfotókkal, a filmben látható bűnügyi helyszínelések fotóival, John Doe jegyzetfüzetével és sok minden mással, a stábtagok, illetve a rendező kommentájával (kb. 33 p.)
 
Egyéb - Promóciós anyagok - Eredeti előzetes és elektronikus sajtóanyag (kb. 8 p.)
 
Kisfilm - A jegyzetfüzetek - Így készültek John Doe feljegyzései (kb. 8 p.)
 
Kisfilm - Házimozira keverve - A film DVD-változatának készítése (audió- és videó-mastering, színkorrekciós folyamat, stb.) (kb. 25 p.)
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. szep. 20. - 2:32
Mindig sokkal könnyebb írni egy kevésbé ismert filmrol.. Mert bizony egy olyan régóta várt és ismert film, mint a Hetedik óhatatlanul nagy rajongó – és kritikustáborral rendelkezik.. Szerintem ez a mozi az elmúlt 15 évben méltán lett akkora siker – ugyanis nagyon kevés alkotás készült ez ido alatt, ami egyáltalán egy súlycsoportba kerülhet vele..

A Hetedik zsenialítása többrétu. Mindenekelott egy elképesztoen jó forgatókönyv az alapja, ami az akkori idoben brutalitásával és befejezésével nagyot szólt a filmvilágban. Emellett kellett hozzá egy bizonyos David Fincher, aki sajátos vizualitásával, kameramozgatásával egy soha nem feledheto képi világot teremtett, amiben az egyik gyilkosság mocska tökéletes párja a másik csillogásának, a szürkeség a fénynek… No meg kellett hozzá ugyebár az a három kiemelkedo színész is, akik, bár helyettesíthetoek lennének másokkal, a megírt karakterüket zseniálisan formázzák meg. Külön igaz ez Kevin Spaceyre… az elmebeteg sorozatgyilkos film végi közönye, zseniális megszállottsága emlékezetes képeket éget elménkbe.
Pedig igazából a film alapja egy szimpla, egyszeru hollywoodi sztori, a régi zsaru nyugdíjba készül, s jön egy nagyszájú újonc. Láttunk már ilyet. Mégis, a különös kegyetlenséggel elkövetett és kitervelt gyilkosságok utáni nyomozás más dimenzióba emeli az alapszitut. Bár van néhány közhelyes jelenet a két foszereplo karaktere között, mégis a filmnek sikerül teljesen másra fókuszálnia: az erkölcsi kódokra, a hét fo bunre alapozott gyilkosságokra, az ezeket kitervelo/elköveto zseniális (és eloször ismeretlen) gyilkosra. Teszi mindezt úgy, hogy voltaképpen – valljuk be oszintén – a gyilkosságok okaival, erkölcsi mozgatórugóival még talán egyet is érhetnénk.. Ugyanis az áldozatok korántsem szimpatikusnak vannak beállítva, Joe D belépése a képbe pedig csak fokozza ezt az érzést, abszolút nem egy vadállat. No persze a bun az bun marad, a bunösnek nem adhat feloldozást a többé kevésbé erkölcsileg elfogadható indíték sem – ügyesen egyensúlyoz a film e kérdés határán.
De ha ezektol a mélyebb gondolatoktól el akarunk vonatkoztatni, s szimplán csak élvezni szeretnénk a mozit, akkor is marad egy kiváló nyomozós film, ahol a zseniális elkövetot egy okos (törvénytelen) ötlettel szorítják sarokba, s onnan, hogy terve módosítására kényszerül, logikus következménye a bukás. Mindezt totál életszeruen megírt forgatókönyvvel, ahol a szuperzsaruk helyett két hús –vér ember munkája meghozza a gyümölcsét.. Csak a happy endet nem..

Külön szót érdemel a zárójelenet.. Én spec. egy picit eroltetettnek érzem még ma is, hogy Joe az irigységet és a haragot így összecsapta a végén: s bár tudom, hogy elhangzott a filmben, a terve módosítására kényszerült, mégis: eroltetett az irigység, amivel halálra ítélte magát. A harag viszont totál értheto, kiprovokálható – én sem tettem volna másként.. Két érdekes dolog jön le számomra ebbol: senki nem mentes a hét bun valamiféle formája alól – kvázi John D fejével mindenki rászolgált a halára, s csak véletlen a filmben szereplo áldozatok kiléte.. Másrészt viszont hol a határ a toleranciában. A végén elkövetett gyilkosság még inkább indokolható erkölcsileg, s a büntetés túl nagy érte. De akkor a többiért?? Talán ettol is jobb ez a film, mint az átlag: nem a tipikus hollywoodi séma alapján zárul: nincs happy end, csak a hetedik bun szívszaggató büntetése..

Jó kis erkölcsi példabeszéd is lett ez mozi, kiválóan fényképezett képi világgal, David Fincher egyedi látásmódjával. A bunös város bárhol lehetne a világon, az eso, a mocsok tökéletes háttér a film cselekményéhez. S benn vannak bizony azok az apró, Fincherre jellemzo kis finomságok a kameramozgatásaival is. No meg ugye a remek megérzése a castinggal kapcsolatban. Így lett tökéletes, abszolút idotálló mozi a Hetedikbol. Példakép a mozis világban, filmek tucatjai meríthettek belole – számomra azonban egyedül a Furész 1 lett az, ami ezt az örökséget tovább tudta vinni. Témája, látásmódja, kegyetlensége, zsenialitása miatt mindenképp- bár azt is tudom, hogy ezzel a mondattal nem fogok osztatlan sikert aratni. Nem vagyunk egyformák..

Nálunk ugyebár elég sokáig kellett várni erre a lemezre. Ebben az évben azért nem lehet egy szavunk sem, sorra jönnek a várva várt filmek. Itt azonban mégiscsak húzom egy kicsit a számat. No nem a külföldi kiadások digijét hiányolom – egy percig sem bíztam benne, hogy lesz (ráadásul papírtokot azért kaptunk), hanem azok hangját.. Ugyanis megint jól helyre tettek minket, ha valaki még nem vette volna észre: ez egy kelet európai piacnak szánt DVD (ahogy ez a lemez indítása után ki is derül). Azonban az USA kiadás kiemelkedo minoségu DTS ES DISCRETE hangja elveszett az Atlanti-óceánban, helyette csak az angol DTS maradt.. :-((( Nagyon szomorú ez így, mert a filmhez újrakevert eredeti hang valami elképesztoen nagyot szólt. Nálunk sikerült ezt lebutítani. A magyar 5.1-rol már nem tudok nyilatkozni, örülök, hogy az legalább az.. Amit írtam, a legkönnyebben az extra lemezen tudjátok megnézni: ahhoz nem nyúltak hozzá, csak – szerencsére – feliratozták, s ott a legelso extrában, mikor is egy jelenetet a saját kedvünk szerint állítunk össze – no ott DTS ES-ben szól. Brutális. Brutális különbség a film hangja és az extra hangja között.. Kár érte.
A képpel nem volt bajom (mindenhova ezt írom- lehet, ideje TV-t cserélnem) Extrák is jók, minden jó, de a keseru szájíz megmarad..

Kosárba!!!
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Hege
értékelése:
2013. aug. 23. - 11:35
Undorító, mocskos fertő
...mármint a világ amiben élünk, nem a film. Nekem legalábbis ezek a jelzők jutnak eszembe David Fincher 1995-ös alkotásáról, mely nem a purgatóriumba ránt le hanem egyenesen a pokolba, mely itt nyer új értelmezést a földön.

Nehéz úgy beszélni erről, hogy nem spoilerezem szét a filmet, de megpróbálom. Adva van egy nyomozópáros a szokásos felállással: egy öreg kipróbált veterán bölcs, ős New York-i akit Morgan Freeman alakít, illetve egy első pillantásra kezdőnek tűnő fiatal ember a maga hevességével és lekicsinylő hozzáállásával Brad Pitt személyében. Történetük ott kezdődik mikor egy ismeretlen sorozatgyilkos kezdi el szedni áldozatait, melynek első tagját közösen találják, majd a másodikat már egyedül a fiatalabbik. A gyilkosságokat brutális kegyetlenség jellemzi és minden áldozatnál találnak egy-egy feliratot a hét fő bűn egyikével. A gyilkosságokat pedig ennek jellemzően követik el. Például a torkosságban vétkes áldozatot halára eteti a gyilkos, a restségben bűnöst pedig ágyhoz kötözi több mint egy évig és abba hal bele. Számomra ez a gyilkosság volt a legmegrázóbb.

A legszörnyűbb viszont az a felismerés mikor az ember rájön, hogy ő maga sem tökéletes. Mindenkinek van olyan bűne, melyben megszegte a hétből valamelyiket. Aki pedig mást állít az álszent. David Fincher rendezésében pedig nagyon is érzékelteti mind ezt. A film legnagyobb részében folyamatosan esik az eső. Az egész világ bús-komor képet fest, az egész hangulata szorongató, hátborzongató és ahogy lelepleződnek az áldozatok bűnei még inkább félelmetesebbé válik. Ízig-vérig thriller ez.

Azonban ami kiemeli azok közül a sorozatgyilkos személye. Ő az aki felemeli a hangját a világ bűnei ellen gyilkosságaival és a média segítségével igyekszik ezt meg is lovagolni. Ahogy ő fogalmaz már nem elég az ajtón kopogtatni, be kell törni nagy kalapáccsal. Könnyen gondolhatnánk, hogy pszchiopata, de nem sokkal inkább egy teleevangelista aki arra tette fel életét, hogy megváltja az emberek bűnét és az utolsó gyilkosság előtt erre meg is adja az esélyt...

A rendezés kifogástalan, de őszintén szólva szerintem a fényképezésből sokkal többet ki lehetett volna hozni. A világ amit megteremtett Fincher, erre tökéletes lett volna hiányoznak számomra az olyan művészi képek melyek igazi jelentést hordoznak. Lehet túl sznobosnak hangzik, de hol máshol lenne létjogosultsága, ha nem egy ilyen filmben. A forgatókönyv nagyon jó a dialógusok nem szállnak el, a színészek pedig nagyon oda teszik magukat. A legjobb alakítást szerintem Brad Pitt hozza és nem a gyilkost játszó színész. Morgan Freeman, pedig Morgan Freeman-esen játszik.

Összegezve egy igen kiváló film a Hetedik és szerintem az egyik legjobb thiller, hanem a legjobb. Ennek ellenére érzésem szerint azért többet is ki lehetett volna hozni a filmből.

A kiadványt anno én 1000-ért tudtam meg venni, de őszintén szólva átnézve a DVD második lemezének tartalmát a rajongóknak 2000 forintot is érdemes rászánniuk. Minden extra feliratos, a DVD hangja, képe jó a szinkron is kiváló. A film nálam 8-as a kiadvány 10-es, így nálam 9-es. Mindenkinek ajánlom, persze csak 18+ felett szigorúan!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Remo
értékelése:
2009. júl. 8. - 18:38
FILM: A Hetedik azon szerencsés csillagzat alatt született alkotások közé tartozik, amikor egy különleges alapanyag a leheto legjobb kezekbe került. Túlzások nélkül állítható, hogy a 90-es évek egyik legjobb filmje, a futószalagon készült sorozatgyilkosos thrillerek közül pedig messze kimagasló, nyomasztó mestermu.

DVD: A borító a maga puritán módján rendben van, a lemezek szitázása egészen fantasztikus, már-már túl jó a közönséges muanyag tokhoz. Nem ismerem a korábbi transzfert, de a képminoségen szerintem nem látszik semmilyen rendkívüli felújítás, amit a hátszöveg sugall. A magyar szinkron elég halk és tompa. A különbség jól lezongorázható a könyvtárjelenet alatt. Az eredeti hangsávon a zene bejárja a szobát, míg szinkronnal csupán diszkréten duruzsol. Az 5.1-es jelölést kissé parasztvakításnak érzem, egy szolid surround, amit kapunk. Az extráknál hiányoltam egy átfogó, visszatekintos doksit, azonban a látványvilág megtervezését körüljáró audiokommentáros képanyagok meglepoen érdekesek. Az alternatív befejezés nem sokban különbözik a véglegestol, leginkább kameraszögekben, szóval ne számítson senki semmi különösre. Annak nagyon örülök, hogy a film megjelent, de az extra változat lehetne extrább is.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Neszfor
értékelése:
2010. szep. 4. - 2:48
Kedvenc filmem, mikor megtudtam, hogy honunkban is kiadásra került, azonnal megvettem!

A kiadásról:

-Eloször is. Egészen egyszeruen totál fölösleges volt lengyel és cseh szinkronnal tömni az elso diszket. A duplarétegu lemez rendesen megtelt, viszont a képnek alig maradt hely!
-Ennek ellenére a képminoség egész jó, megfeleloen éles, a színek és a kontrasztok is rendben vannak, viszont... Ilyet eddig csak a Dark City-nél láttam: a kép kb néhány centit el van csúszva balra és ha jobban megnézitek a kép jobb oldalán (csak PCn fogjátok látni, a TV levágja a szélét) van egy kb 1 centis fekete, függoleges csík és mellette egy másik, ami valójában a kép bal oldala néhány pixel erejéig... nem tom érthetoen fogalmaztam-e. Persze TVn nem lehet észrevenni max, hogy a kép közepe nem egészen a kép közepén van. Egyébként a képrol még annyit, hogy egy snitt erejéig megpillanthatjuk az eredeti negatívot, ugyanis két vágás között elfelejtették újratranszferelni a képet... :|

A hangról... A hang maga szépen szól, sajnos nincs megfelelo berendezésem, hogy az eredeti 5.1et megfeleloen élvezhessem, viszont egy kituno minoségu fejhallgatón keresztül is bámulatosan szól. A magyar szinkron persze a közelébe sem ér, de legalább az eredeti szinkron, ami véleményem szerint egészen fantasztikusra sikerült.

Különben az extrák szerintem nagyon jók. Lehetne még több, persze, de ez sem olyan kevés.

Higgyétek el, megéri a kiadvány, megéri!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Filmőrült Farkas
értékelése:
2009. szep. 6. - 19:55
Újabb HATALMAS strigula a filmes hiány-listámon...
Sajnos ismét egy olyan filmrol van szó, amellyel (okok nélkül, és részben érthetetlenül) nagyon régóta kerüljük egymást, ám ez szerencsére már a múlté!
REMEKMU, de ezzel azt hiszem, senkit nem lepek meg.
Hihetetlen hangulata van a filmnek, minden egyes jelenet nyomasztó, és csontig hatoló, a filmben látható, végig névtelenül maradó város ötlete telitalálat, és a remek foszereplo-trió (vagy inkább négyes) mellett negyedik (vagy ötötdik) szereplové növi ki magát. A szereplok közül nekem Morgan Freeman figurája volt a legszimpatikusabb, akit Kevin "John Doe" Spacey követ, nagyon szorosan. Persze Brad Pitt sem maradhat ki, de szerintem o itt csak harmadik lehet.

A film tehát abszolút 100%-os, de a kiadás...
IS! A bárányok...-al ellentétben itt sikerült összehozni egy minoségi kiadást, amit csak azért nem merek 100%-ra dícsérni, mert az extrákra még csak "futólagosan volt idom". Viszont a borító... Na, még is megelolegezem a... 99%-ot a lemezeknek. ;)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Kiss Béla
értékelése:
2009. már. 26. - 12:45
Na, végre sikerült beszereznem ezt a remekmuvet is.
A sötét, borús hangulata, atmoszféraja miatt akár horror filmnek is lehet tekinteni. A vége pedig az egyik leghatásosabb amit valaha láttam (ha nem a leghatásosabb).
Nem csoda, hogy azóta is futószalagon készülnek a másolatok, utánzatok, amik persze még alulról sem súrolják. Egyedül a Furész tudta jól tovább gondolni a Hetedik filozófiáját és stílusát. Ha lehet így mondani. :)
A sorozatgyilkosos kategóriában az egyik legfontosabb alkotás, szerintem. Olyan filmek mellett mint mondjuk a Bárányok hallgatnak, vagy a Psycho.

Szóval mindenkinek nagyon ajánlom, akit érdekel a téma és szereti az igényes, muvészien kivitelezett alkotásokat.

A lemez nekem megfelel. A kép elmegy, a hang kicsit lehetne hangosabb és élesebb.

Az extrák érdekesek és szerencsére kaptam magyar feliratot.

Én egyáltalán nem bántam meg hogy megvettem.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
86%

13 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (10)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Filmek minden mennyiségben
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: