• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A szabadság útjai (DVD)
A szabadság útjai Revolutionary Road
- 60%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 3.690 Ft

Már csak 4 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Újra együtt a háromszor Oscar®-jelölt Leonardo DiCaprio és az Oscar®-díjas Kate Winslet!

Átütő erejű, megrázó alakítást nyújtanak Sam Mendes rendezésében. A Richard Yates sikerregényéből készült film egy szenvedélyes fiatal pár varázslatos, megható története. Mindent kockára tesznek az álmaikért, ki akarnak törni kisvárosuk egyhangú hétköznapjaiból – de meg tudják-e tenni úgy, hogy közben megőrizzék szerelmüket?

Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Sam Mendes, rendező és Justin Haythe író közreműködésével
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a film
 
Kimaradt jelenetek -
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2010. már. 2. - 18:01
Eloször egy kicsit nagyképunek és arrogánsnak találtam a DVD-n levo "nézd azonnal újra háromszor"-szlogent, de a film végére érve igazat kell adnom neki. Egyszeruen annyi minden történt a filmben, annyira zaklatott és feszült az elejétol, hogy az újonnan látott események és a nyomukban keletkezett gondolatok folyamatosan kilökték az elozoeket, és már fogalmam sem volt, mi történt tíz perccel azelott. Nem az események voltak amúgy sem lényegesek, hanem az élethelyzet, amit kialakítottak, és amiknek a fényében az egyes mondatok és cselekedetek megjelentek.

Hazugság, megjátszás, önámítás, feladás. Súlyos és mély szavak egy filmben, noha Mendestol megszokhattuk, hogy imádja kiteregetni a kispolgári-kertvárosi szennyest. Ezúttal azonban közvetlen szócsöve is akadt John, az (udvari) bolondnak álcázott számonkéro narrátor személyében. A többi szereplonél csak félmosolyokból, megkönnyebbült zokogásokból derül ki, mit is gondolnak a csupaszív máz alatt errol a házaspárról és az önmagukkal vívott háborúról. Wheelerék életét ugyanis csatatérré változtatja az egyéni ambíciók, a be nem teljesült álmok vibráló színessége, és a szürke hétköznapok amerikai álomba illo, fekete-fehér tökéletessége, ahol még egyszer-kétszer félrekefélni is kispolgári kötelesség a lélek maradékának megnyugtatására, a lázadás és a kontroll illúziójának megorzésére. Külön tetszett, hogy ugyan van két gyerek a képben, de a történet nem teszi oket tényezové, nem kíván sem indokot, sem kifogást szolgáltatni személyükben. Itt bizony két embernek, férjnek és feleségnek kell kitalálnia, milyen célok szerint kívánják tovább élni az életüket, és ezért mit kell és akarnak feláldozni. Ha ki kéne emelnem egy jelenetet, ami nálam a film csúcsa volt, akkor az April Wheeler tojásrántottás reggelije lenne, mert attól még a hideg is kirázott.

A színészeket nem érzem szükségesnek méltatni, ezt megtették nálam sokkal hatásosabban a díjak és a jelölések. Személyes véleménynek annyi, hogy sokkal szívesebben vettem volna, ha Kate Winslet ezért kap Oscart (amit már rég maximálisan megérdemelt!), és nem a politikai és álmuvészi hátszéllel megtámogatott analfabéta trampli megformálásáért.

Kép, hang rendben, az extrák remekek. A fórumon is téma, hogy a megszokott szinkronhangok vannak, amik a kiabálások közepette is simogatják a fület, kellemesen otthonossá teszik a filmet.

Röviden: Ha csak kicsit is szereted a drámákat, ennél jobbat manapság nem nagyon találhatsz.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Legyen fitt
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: