• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A jó, a rossz és a csúf (bővített változat) (Blu-ray)
A jó, a rossz és a csúf (bővített változat) Il buono, il brutto, il cattivo
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Egy titokzatos, kevés szavú, Joe nevű idegen, Tuco, a mexikói revolverhős és csirkefogó, valamint Setenza, a szadista bűnöző ugyanazt a pénzesládát keresi. A láda tartalma 200.000 dollár! A cél közös, a három hős nem is lehetne különbözőbb, és csak egy dologban értenek egyet: osztozni egyikük sem akar...

Sergio Leone Dollár-trilógiáját megkoronázó mesterművét, A jó, a rossz és a csúf című filmet a rajongók most a korábban megismert változatnál hosszabb ideig élvezhetik, a film ugyanis olyan jelenetekkel lett kiegészítve, amelyek csak az eredeti, első olasz változatban szerepeltek korábban! Mivel a szinkron a korábbi változathoz készült, ezért a beillesztett, rekonstruált új jelenetek alatt a hang magyarról átkapcsol eredeti hangra, és magyar feliratra!

Stúdió:
Játékidő:
178 perc
Gyártási év:
1966
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - DTS-HD
- francia - DTS
- olasz - mono (DD)
- török - mono (DD)
- japán - DTS
Feliratok:
magyar, angol, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, héber, holland, horvát, japán, lengyel, norvég, portugál, román, svéd, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Leone vadnyugata
 
Kisfilm - A Leone-stílus
 
Kisfilm - Az ember, aki elvesztette a polgárháborút
 
Kisfilm - A jó, a rossz és a csúf rekonstrukciója
 
Kisfilm - Maestro: Ennio Morricone és a film (2 részben)
 
Kimaradt jelenetek -
 
Előzetes - Francia mozielőzetes
 
Előzetes - Eredeti mozielőzetes
 
Audiókommentár - Richard Schickel filmtörténész közreműködésével
 
Audiókommentár - Christopher Frayling közreműködésével
Átlagos értékelés:
Szurov Zoltán
értékelése:
2013. már. 25. - 14:30
A rendező, a zeneszerző és a vadnyugat
Lenyűgözően élethű a világ legjobb westernje blu ray kiadásának képminősége! Bár egy-két helyen életlen, de ez egyáltalán nem zavaró. Annyira pontosak a közelről vett bőrszínek, hogy szinte érezzük a vászonról a szereplők több hetes, mosdatlan, izzadt bűzét. És pontosan ez az egyik jellemző eleme a Sergio Leone által készített spagetti westerneknek, hogy nagyon realisták! Mint ahogyan az a bőséges és érdekfeszítő extra anyagból is kiderül, a rendező alapos történelmi kutatómunkát végzett a vadnyugati barbár állapotokról, öltözetekről és a korabeli polgárháborús helyszínekről meg fegyverekről.

A lemez behelyezése után egy megunhatatlan first shoot person 3 dimenziós játék hatását keltő mozgó menü fogad minket amit akár órákig is élvezetes nézni és elhallgatni, köszönhetően az alatta kristálytisztán csendülő Ennio Morricone „Az arany láza” című műnek, annak a legendás zeneszerzőnek a dallamainak akinek utánozhatatlan kompozíciói western opera színvonalra emelték A jó, a rossz, és a csúfot.
Jó, hogy van magyar mono hangsáv is a lemezen, de azért az mégsem szól olyan elementárisan mint az angol dts hd. Pl. mikor ezek a vadnyugati barbárok ajtóstul rontanak egy faházba, akkor az olyan hangos és összetett robajú dübörgéssel jár amit a magyar vértelen mono egyáltalán nem tud megszólaltatni. A térhatás is eredetiben érvényesül igazán, még akkor is ha az csak kisebb zajokból áll, mint a tücsökciripelés, szélzúgás vagy egy coyote felugatása.
A korong az eddig mozikban be nem mutatott, kivágott részekkeli bővített változatot tartalmazza, olyan értékes jelenetekkel amik árnyaltabbá teszik a három főszereplő jellemét. A rossz pl. talán nem is olyan rossz, hiszen amikor az egyik eleddig kihagyott részben végig tekint a polgárháborús sebesültek tömkelegén, még ez a sokszoros gyilkos is elcsóválja a fejét az esztelen vérengzés láttán.

Az extra anyag megtekintése csak még jobban elmélyíti értékelésünket Sergio Leone örökzöldje iránt. Kettő filmtörténész audio kommentárja jár a filmhez. Ezek közül Christopher Fraylingé nemcsak hogy informatívabb, de csak úgy árad belőle a film iránti lelkesedés. Ikonikus kameramozgásra hívja fel a figyelmet és elárulja többek között azt is melyik korabeli filmből ered a Csúf sikolyba átforduló káromkodása. Na, hát a Burt Lancaster főszereplésével készült Vera Cruzból! Ezzel azért egyáltalán nem árultam el sokat, mert amúgy is olyan hatalmas információ özönnel lát el minket a két kommentár, hogy aki végig hallgatja nem győzi majd kapkodni a fejét (fülét).
A Leone nyugatja és A Leone stílusa a szereplők és készítők visszaemlékezéseiből összeállított egyenként 20 perces doku valójában egy film volt csak kettőbe vágták. Az egyikből kiderül, hogy szegény Eli Wallach élete és egészsége többször is veszélybe került és csak a véletlenen múlott, hogy nem halt meg pár forgatási balesetben.
A történelmi hitelesség alátámasztása kedvért van egy 14 perces kisfilm „Az ember aki elvesztette a polgárháborút” című, ami Henry Hopkins Sibley konföderációs tábornok hadjáratáról szól.
A jó a rossz és a csúf rekonstrukciójáról is szól egy érdekes extra anyag.
A törölt jelenetekből csak kettő van, mint ahogy előzetesekből is.
Ami még nagyon tetszett az Jon Burlingame-nek, a Daily variety írójának értekezése Morricone egyedi munkáiról. Magyar felirat sajnos nem jár egyetlen extra anyaghoz sem, de ez a kiadás akkor is pontosan az amelyikért megéri az angol vagy német szótárakat tanulmányozgatni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Kiss Béla
értékelése:
2011. dec. 24. - 11:23
A világ legjobb filmje! (Legalábbis az én véleményem szerint) Ezért a filmért vettem végül bluray lejátszót. :) A rendezés, a fényképezés, a színészek, a zene, a történet, a karakterek, a hangulat, egytől egyig mind tökéletes (na jó tudom, hogy olyan nincs, de ez már tényleg majdnem :)) Mint nagy spagettiwestern-rajongónak muszáj volt ezt beszereznem, mivel ez a remekmű a műfaj, vagy stílus koronázatlan királya. A kiadványra sem lehet panasz. Nagyon szép, igényes menü, sok extra (sajnos magyar felirat nélkül), nagyon szép kép (figyelembe véve a film korát is), a hang is, illetve szerintem a magyar szinkron is jó, igaz, hogy nem a régi, klasszikus szinkron került rá, de sok tekintetben szerintem jobban sikerült a réginél. Pl. Tuco káromkodásait rendesen magyarosították az újban, a régiben meg hagyták spanyolul, stb. Szóval szerintem minden filmrajongónak a polcán a helye ennek a gyöngyszemnek. Én nagyon remélem, hogy a trilógia első darabja is hamarosan megjelenik hasonló minőségben. És egy álmom válna valóra, ha végre mondjuk a Gyűrűk ura trilógiához hasonló díszkiadásban is kiadnák a Dollár-trilógiát, amilyet megérdemelnének a filmek, illetve a rajongók is. :)
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
neoandpipacs6
értékelése:
2011. jún. 10. - 19:47
...bomba film és szerintem nincs gond sem Kautzky Armand sem Reviczky Gábor hangjával!

Ami a kép minőségét illeti, egyszerűen leesett az állam! Hogy szakértők bábáskodtak a képminőség megőrzésénél az biztos, mint a halál.
Ilyen képminőségű BRD lemezt szívesen veszek. A kép pengeéles, a színek életre kelnek, az árnyékok és a részletek osztályon felüliek. (Ijesztő, ha figyelembe veszem, hogy mikor is készült a film. Bár a készítők sem voltak "kisiparosok".)
Először a mono, kicsit megijesztett, de a zene feledtet mindent és egy kis idő után, már nem lényeges! Ez a BRD dísze a gyűjteményemnek és nem bántam meg hogy megvettem! Bátran ajánlom mindenkinek. Ami pedig a bővített változatott illeti, mivel eredeti magyar hang nem állt rendelkezésre, ezért angol szöveg megy magyar felirattal. Ez is a legjobb megoldás, így látható a mozi és a rendezői változat közötti különbség.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
89%

10 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (8)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: