• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > BIZÁNCI FORRÁSOK AZ ÁRPÁD-KORI MAGYAR TÖRTÉNELEMHEZ - Kiegészítés Moravcsik Gyula Az Árpád-kori magyar történet bizánci forrásai című forrásgyűjteményéhez (Könyvek)
Olajos Terézia
BIZÁNCI FORRÁSOK AZ ÁRPÁD-KORI MAGYAR TÖRTÉNELEMHEZ - Kiegészítés Moravcsik Gyula Az Árpád-kori magyar történet bizánci forrásai című forrásgyűjteményéhez BIZÁNCI FORRÁSOK AZ ÁRPÁD-KORI MAGYAR TÖRTÉNELEMHE
- 15%
Szállítható: KB. 3-6 NAP
4.250 Ft
Eredeti ár: 5.000 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Az 1972-ben elhunyt nagy magyar bizantinológus, Moravcsik Gyula Az Árpád-kori magyar történet bizánci forrásai című alapművének kiegészítéseként született Olajos Terézia jelen munkája. Az utolsó fél évszázadban a nemzetközi bizantinológia hatalmas forráskiadási tevékenysége nyomán számos irodalmi alkotás és főleg dokumentum vált hozzáférhetővé, amelyek a korai magyarságra is vetnek némi fényt. Olajos Terézia forrásgyűjteményében elsősorban okmányszerű kútfők (oklevelek, szerződések stb.) szerepelnek, de jelen vannak a retorikához sorolható prózai és verses alkotások valamint a klasszikus kortörténet is, görög eredetiben magyar fordítással, a szükséges bevezetéssel, kommentárral és szakirodalommal. A kötetben olvasható egykorú szövegek elsősorban a X-XII. századi magyarság históriáját árnyalhatják..
Kiadó:
Lectum Kiadó
Oldalszám:
228 oldal
Gyártási év:
2015

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: