• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Elrabolva (2008) (DVD)
Elrabolva (2008) Taken (xptaken)
- 69%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

Már csak 2 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Ezt a terméket legfeljebb 17 napig tudjuk félretenni!

Bryan Mills (az Oscar®-díjra jelölt Liam Neeson – Batman: Kezdődik) és lánya, Kim között nem éppen felhőtlen a viszony, de mikor egy párizsi kirándulás során elrabolják a lányt, az egykori titkos ügynök azonnal Franciaországba utazik, hogy kiszabadítsa. Mills latba veti különleges képességeit, hogy rátaláljon a Kimet fogva tartó bandára, majd egyszemélyes háborúba kezd, hogy bosszút álljon a kegyetlen emberrablókon, lányát pedig biztonságba helyezze... A film forgatókönyvírója, Luc Besson (Az ötödik elem) és a remek szereplőgárda gondoskodik arról, hogy ez az akciódús, nemzetközi szálakat mozgató thriller az első perctől az utolsóig feszült izgalomban tartsa a nézőt!
Stúdió:
Játékidő:
100 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) -
Átlagos értékelés:
The Man Who Laughs
értékelése:
2010. jún. 20. - 0:35
Megható dráma, a család és annak összetartásának fontosságáról....:D Komolyra fordítva a szót pedig, másodszori nézésre sem vesztett erejébol. Az utóbbi évek legjobb akció filmje. Az alap történet nem egy katartikus élmény (kvázi Kommandó csak nem olyan elnagyolt-ön ironikus) természetesen ezt nem is várja el senki. A forgató könyv jól lett megírva, a film végig pörög és leköti a figyelmet, mentes az üresjáratoktól és a komolyabb logikai bakiktól.

Liam Neeson már többször bizonyította, hogy remek színész és most sem okoz csalódást, a leheto legtöbbet hozza ki a karakterbol. (bad-ass a rossz fiúk ellen és kello érzelmet mutat a lánya iránt) A többi színészre sem lehet panasz, sot Olivier Rabourdin is egész jó volt (különben sincsen nagyon egyik mellékszereplonek sem, olyan hosszú játék ideje, hogy különösen rontani tudna a filmen).

Az akció jelenetek pazarak. Mind végi viszonylag reális marad, hosünket sem kerülik el a golyók/kések. A divattá vált Bourne-os kamerarángatás itt is jelen van néha, de egyáltalán nem válnak élvezhetetlené az akció részel, sot a jelenetek többsége mellozi az illyes fajta operatori technikát.

Ez minden képen 9/10.

Kíváncsi vagyok, hogy akarják megoldani a második részt. Neeson karakterének lehet egy elozmény sztorit (az egyik kémelhárítós történetét) csinálni, vagy olyan folytatást, hogy csatlakozik a haverjaihoz és valami durva ügyletbe kerülnek, vagy a kormány újra visszahívja. Viszont véleményem szerint teljesen fölösleges. Tipikus egyszeri film, és különben is kit rabolnának el, hogy meglehessen a Taken 2 cím és keloen motivált legyen a fohos is.

A DVD kiadás képileg és hangilag is hibátlan, viszont enyi pénzért kicsivel több extra elférhetett volna a lemezen.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2010. nov. 8. - 14:41
Nagyszerű akciófilm, egy kevés jól adagolt drámával.
Eredetiség semmi nincs benne, sőt, az egész film tulajdonképpen nem más, mint egy jeles dolgozat a "miből és hogyan építkeznek az akciófilmek" tananyagból, azonban én pl. annyira el vagyok szokva a követhető és hihető, de igényesen kivitelezett akciófilmektől, hogy mégis meglepetésként hatott. Pláne a mutatványos bohóccá leépült Luc Besson tollából.
A film egészen a végéig fenntartja a feszültséget, de van benne jópár kiemelkedő, hidegrázós pillanat is. Pl. az apa telefonbeszélgetése a lányával... "Nyugodj meg. Most el fognak rabolni." - zseniális!
Vagy az, hogy már-már bosszantóan könnyen nyomára akad a tettesnek, és már legyintenék is, hogy ez milyen gagyi fordulat, ám egy jelenettel később ugyanilyen hirtelen el is veszti.
Vagy az a jelenet, amikor a párizsi titkosszolgálati kolléga lakásán vannak, a Belmondo-féle zseniális A profit juttatta eszembe (és még egyébként több helyen is megidézte számomra ezt a klasszikust).
Talán csak az a baj, hogy annyian vannak a gonoszok, és olyan ütemben hullanak, hogy sajnos nincs arcuk. Nincs egy ellenség, akinek a halála elhozná a megelégedést, könnyes katarzist nem okoz a vége.
A főhősnek viszont van arca, és az indítékai, az őt hajtó mozgatóerő is sokkal átélhetőbb, mint a legtöbb akciófilmnél: a lányát visszaszerezni akaró apa sokkal érezhetőbb, emberközelibb figura, mint valami terroristákkal leszámoló, a hazájáért/emberiségért/nemes célért, vagy épp hivatalból küzdő univerzális hero.
A szinkron remek, Csernák (végre!) zseniális, csak a kiscsaj idegesített kissé az elején, amikor éppen elbűvölően felszabadult, szimpatikus tinédzsernek kellett lennie.
Nem kimondottan emlékezetes, de igazán jó akciófilm, jól jött egy ilyen.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Warden Drumgoole
értékelése:
2010. júl. 11. - 15:59
Csevegés helyett cselekvés.
Rendkívül feszes tempójú film. A Bourne filmekhez tudnám hasonlítani, de szó sincs róla, hogy koppintás lenne. Liam Neeson mindent visz. Eleve alig van (összesen) néhány perc, melyben nem látjuk, de jól hozza a karaktert. Aki szereti a színészt annak kötelezo darab. Vérlázító is a mű! Sajnos tudjuk, hogy a világ tele van szarházi férgekkel, akik (amik) törvényen kívül élnek és az "igazságszolgáltatás" is "tehetetlen" velük szemben. Elég jól ábrázolja a film, hogy hogyan is épül(het) fel egy leánykereskedelemmel foglalkozó banda. Rendesen összeszorul az ember ökle, amikor nézi a filmet. De azért gyorsan oldja is feszültséget, hiszen Brian (Liam Neeson) először üt, lő, szúr, utána kérdez. Minden rendes ember így tenne. Ettől máris közelebb kerülünk egymáshoz. A szarházikat nagyon jól alakítják a színészek, Famke Jannsenre pedig nem erről a filmről fogunk emlékezni, Liam Neeson viszont meglepően jó ebben a darabban.
Egyszer mindenkinek látni a filmet, mert jó és kész!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
87%

7 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek minden mennyiségben
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: