• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Fantasztikus labirintus (Blu-ray)
Fantasztikus labirintus Labyrinth
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Fantasztikus Labirintus George Lucas (Star Wars) és Jim Henson (Muppet Show) kreatív munkájának közös gyermeke, amely az ex-Monty Python Terry Jones (Brian élete) forgatókönyvéből készült. A főbb szerepekben az Oscar-díjas Jennifer Connellyt és az élő rock legendát, David Bowie-t láthatjuk, aki öt eredeti dal előadásával járul hozzá ahhoz, hogy ez a varázslatos mesefilm tökéletes családi szórakozást nyújtson.

A tizenéves Sarah (Jennifer Connelly) fantáziája jóval élénkebb az átlagnál. Mikor a gondjaira bízott kisöccse, Toby többször is megzavarja kedvenc meséskötete olvasásában, a lány mérgében azt kívánja, bárcsak ragadnák el a koboldok. Legnagyobb rémületére megjelenik a koboldok királya, Jareth (David Bowie) és magával viszi kisfiút. Sarah-nak meg kell találnia Jareth kastélyát, mielőtt a kisöccséből is kobold lesz, azonban odáig az út egy titkokkal és szörnyekkel teli labirintuson keresztül vezet.

Játékidő:
100 perc
Gyártási év:
1986
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - Dolby True HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, lengyel, orosz, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Werkfilm (így készült) - A Labirintus mélyén – Így készült a film
 
Audiókommentár - Brian Froud közreműködésével
 
Kisfilm - Utazás a Labirintuson át: Mesés lények királysága
 
Kisfilm - Utazás a Labirintuson át: Koboldváros keresése
 
Blu-ray exkluzív extra - A mesemondók – Kép-a-képben infósáv
Átlagos értékelés:
Argento
értékelése:
2010. aug. 21. - 18:07
Korához képest ötletes,humortól sem mentes mese,melyben a szépséges Jennifer Connelly indul el öccse kiszabadítására a goblinok királyának (David Bowie) karmaiból.Igazi klasszikus zenés fantasy a 80-as évekbol,annak minden bájával és David Bowie remek dalaival.

A korábbi kritikához:a felirat probléma valóban helytálló és ez negatívumnak róható fel.Hülye és hanyag dolog volt a zenei betétek le nem fordítása.

A képminoséget illetoen én ellenben más véleményen vagyok.

A korábbi DVD kiadásokhoz képest ez a kiadvány pazar képminoséggel bír,aki nem hiszi el,nézze csak meg a DVDBeaveren leközölt képeket ,melyben a korábbi DVD változatokkal hasonlítják össze a BD-s transzfert.Ez egy majd 25 éves alkotás,melynek forgatásakor még nem volt CGI,nem volt HD és a technológia sem nyújtott Avatar szintu háttértámogatást.Ezt is mérlegelni kell(ene).

Az 1080p-s AVC-s Sony transzfer szépen teszi a dolgát.A színvilág immár valós pompájában ragyog,a képrészletesség is a helyén van.Szemcse és képzaj helyenként több a kelleténél,de nem zuhan VHS mélységekbe a film.Ott is tuéles és részletes hatást kelt,ahol "zajos" a kép,de túlzásokba nem esnek.Nem bántó a dolog és az élvezeti faktort nem csökkenti.

Félreértés ne essék:a lemez képe messze nem referencia,de boven túlmutat a korán.Szép éles és kontrasztos kép,helyrepakolt színvilág és egy seregnyi extra (igaz csak SD-ben).Érdemes is megnézni a werfilmekben mutatott filmbejátszások SD jeleneteit és színeit összevetni a kész HD anyaggal.Ég és föld...

A korong igazi erossége a veszteségmentes,újrakevert TrueHD hang,aminek keverése bombasztikusan sikerült.Értheto és tiszta dialógusok,remek térhangzás és Bowie fantasztikus zenei betétjei garantálják a szórakozást.

A magyar szinkronba nem néztem bele.Elvileg 5.1-es ,bár életemben nem jutna eszembe szinkronnal nézni ezt a zenés mesefilmet,mint ahogy a Grease,Hair,Dirty Dancing stb filmeket sem.

Aki szerette gyermekként,tinédzserként,az biztosan örülni fog ennek a BD kiadványnak.

Polcra vele,mert megéri. :)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
scal
értékelése:
2010. okt. 26. - 10:39
"zenésznek és színésznek is tehetségtelen" Azért Bowieról ezt állítani nem kis tudatlanságra vall, kb. 25 albummal a háta megett, és azzal a könnyen bevédhető ténnyel, hogy míg a legtöbb zenész valóban csapnivaló színész, Bowie egyike a ritka kivételeknek (pl. A Földre pottyant férfi). Hangja pedig nem kappanhangú, hanem valami egészen egyedi. Nem csoda hogy ő nem egy zenész, ő egy ikon.

A film teljesen szuper, ingadozik a mese és a fantasy határán. A legjobb benne, hogy voltaképp két ember szereplő van benne összesen.

Must see movie, nincs még egy ilyen film, amit ennyire szeretnék, amiről ennyit olvastam volna. Kb 20 éve tart ez a szerelem és még jó sokáig fog remélem.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Zoli
értékelése:
2009. nov. 11. - 12:22
Ez a film az egyik kedvencem.
A magyar blu-ray kiadvány viszont több sebbol vérzik...
Eloször is: elfelejtettek a dalok alá magyar feliratot rakni. Ez egyértelmuen a magyar verzió hibája.
A kép is messze van a tökéletestol. Mintha félig újították volna fel a filmet: egyes jelenetek tuélesek, mások olyanok, mint egy agyon játszott VHS...
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
88%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: