• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Terminátor - Megváltás (2 DVD) (DVD)
Terminátor - Megváltás (2 DVD) Terminator Salvation
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A világvége után, a civilizáció romjai között az emberek még tartják utolsó állásaikat. John Connor (Christian Bale) tudja, hogy az ő dolga az emberiség szabadságharcának élére állni. Ám a jövő nem olyan, mint amilyenre számított – a jóslatok nem teljesednek be, és ez részben a rejtélyes Marcus Wright (Sam Worthington) megjelenésének köszönhető. A férfi maga sem érti, hogy került 2018-ba, legutolsó emléke az, hogy a halálos ítéletének végrehajtására vár.

Connor nem tudja, a jövőből vagy a múltból érkezett-e a jövevény, de azt sejti, hogy fontos feladata van. A két férfi párhuzamos utakat jár: kalandok hosszú során keresztül mindketten eljutnak a világot uralma alá hajtó, terminátor-hadsereget irányító Skynet központjába, ahol együtt néznek szembe azzal a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

Játékidő:
110 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, héber, horvát, izlandi, lengyel, román, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - A jövő átformálása
 
Kisfilm - Így készült a Moto-Terminátor
 
Kisfilm - 11 kisfilm a trükkökről
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. jan. 4. - 23:30
….Kezdek aggódni az egészségemért, a legközelebbi űrkikötőben meg kell vizsgáltatnom áramköreimet:Ismét csak tetszett egy olyan film, amit a nagy többség elutasít… Biztos a legutóbbi űrcsatában valami kósza lézersugár zárlatot okozott bennem…. :-)))

Egy barátom azt mondta, mikor kijött a moziból: basszus, a harmadik sorba kaptunk jegyet, úgy éreztem a film közben, hogy millió töltényhüvely hullik az ölembe… Ez alapján nem sok jóra számítottam, de kellemesen csalódtam.

A Terminator Salvation úgy illeszkedik az egész franchise-ba, hogy közben sehogy sem. Nem megy szembe vele, nem reformálja meg, de mivel a jövőben játszódik, az Ítélet napja után, törvényszerű, hogy más legyen. És ebben a leosztásban sikerült egy kiváló, apokaliptikus akció mozivá válnia, amiről ugyan mindenki tudja, hova tegye, de önálló világot is teremt. Sötét, kilátástalan világot. A gépek és a Skynet világát. Hangulatilag talán a Mad Max képi világa ugrik be először, bár itt persze sokkal többet lőnek. A gépek harca az emberekkel eddig csak néhány bevillanásban látszott, itt két teljes órát szántak rá az alkotók. S véleményem szerint tökéletesre vették a figurát.
Jobb is, hogy a T trilógiában nem sokat időztek ezeken a karaktereken, mert így hiteles volt Bale mint Connor, s a többiek is. Connor remek belépője és karaktere, aztán Marcus és titka, aztán a Skynet támadása, no meg Schwarzi replika- mind nagyszerű ötlet. Van élet a látványon, a harcon, a CGI-n kívül is. Szellemes kis poénokkal adóznak a régi filmeknek ( a G’n’R zene király volt), de egyben új divatot (hol van már a ballonkabát-farmer-magasszárú cipő?), látványt és történetet teremtenek – aminek végén majd Reese ugyebár visszamegy a T1-be, hogy megmentse a jövőt. Ha lesz még folytatás, így zárul be majd a kör. S kezdődik előröl minden…

Kifejezetten tetszett ez az új világ. A tervezők kiélhették a fantáziájukat, számos Terminátor modellt csináltak. Egyik jobb, mint a másik. Nekem a mototerminátorok jöttek be legjobban – talán mert magam is kipróbálnék egyet. De a hydroterminátorok, meg a többi T-k is nagyon jók voltak. Igazi gyilkológépek – ha most gonosz akarok lenni a régi rajongókhoz, akkor azt mondanám, ez az igazi Terminator film, ebben vannak a gépek. Az első három részben a Terminator név három karakterhez kötődött, itt millió van…De nem vagyok ám az! Szimplán jó ez így. Én elfogadtam egy új világ születését, ami valóban nem olyan forradalmi, mint a T1 meg T2 volt, de a T3-at simán veri. Látványban, harcban, történetben, majd mindenben. S gondoljátok, hogy Cameron nem hozott volna ki ennyit látványból, ha ő rendezi a filmet? Az Avatart látva, kétlem…

Amúgy van egy fájó pontom is a filmben, a film végi szívcsere – no azért tényleg kár volt. De mint elvakult rajongó, már be is tettem a megbocsájtható hibák közé.


A DVD jó darab. Kép rendben, hang qrva jó (most jut eszembe: nem tudjátok mikor volt utoljára sikerfilmen itthon DTS hang?), a divatos O-ring, meg a belső borító fehérsége itt is megvan. Az extrák lehettek volna hosszabbak, mert elég érdekesek: a motoros rész külön tetszett. Meg nem mondtam volna, hogy Ducati Monster volt az referenciájuk…Összesen kb. egy óra az egész, magyar felirat van.

Nekem Christian Bale az egyik kedvencem, de ettől függetlenül is,

Kosárba!
7 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
DNS
értékelése:
2009. nov. 30. - 16:55
Szerintem azért nem annyira elcseszett ez a film, mint ahogy egyesek beállítják, és véleményem szerint egész jól illeszkedik a Terminator-sagába. Annyi biztos, hogy a 3. résznél - ami gyakorlatilag a 2. lekoppintása némi újdonsággal és történetbonyolítási próbálkozással fuszerezve - ez a film jóval eredetibb. Még akkor is, ha korábban már nagyjából tudni lehetett, hogy fog kinézni a jövo az Ítélet Napja után. És szerintem ez egész jóra és hangulatosra sikerült, még a gépek tekintetében is (talán a behemót robotot meg a lábáról Transformers-módjára leváló Moto-Terminátorokat leszámítva).

Ami a szereploket illeti, szerintem jól hozzák, amit kellett. Össze lehet hasonlítani Christian Bale-t mondjuk a Batmanben játszott ficsúrral, és láthatjuk, hogy ahhoz képest nem is olyan rossz John Connornak. Sam Worthington üde színfolt, az ifjú Anton Yelchin pedig kiváló, egy hatalmas karakterszínész rejlik benne (lásd még a Star Trekben).

Lehet, hogy maga a történet nem tartogat eget rengeto meglepetéseket - talán a Skynet stratégiáját leszámítva -, hiszen tudható, hogy kicsoda-micsoda Marcus valójában, illetve várható, hogy a végén mit tesz Connorért. Az sem ér minket meglepetésként, amikor megtudjuk egy-egy szereplorol, kicsoda is valójában, mivel igazából az a fontos, illetve azoknak a pillanatoknak a hatása és átérzése, amikor a fohosök megismerik egymás kilétét (lásd John Connor/Kyle Reese). Annak ellenére, hogy szerintem logikailag megközelítoleg a maximumot hozták ki a történetbol, bukfencek természetesen vannak a filmben, de azok már az 1. és a 2. részben is voltak, gondoljunk csak pl. az idoutazás körülményeire.

Szumma szummárum, a lehetoségekhez - és a 3. részhez - képest egész jó lett ez a Terminátor, én biztos meg fogom még nézni. Lehet, hogy hamarabb, de a következo rész megtekintése elott biztosan!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Balszo
értékelése:
2009. dec. 16. - 18:28
Kíváncsi voltam, muködni fog-e a film Schwarzenegger és Cameron nélkül. Nos, az elso rész brutális volt. És tetszett. A második rész látványos volt. Tetszett. A harmadik apokaliptikusabb volt, s bár gyengébben teljesített, mint a korszakalkotó elodök, mégis jó kis film az is ( látszik a Cameron hiány!). A negyedik rész inkább háborús filmre emlékeztetett. De szerintem megállta így is a helyét. Elkerülte a ma már unalmassá vált ,,küldjük vissza a múltba a terminátort és védjük meg a célszemélyt" történetet, valamint az egész Terminátor univerzumot kicsit más irányba sodorta. Összességében nekem tetszett, jó kis akció-háborús sci-fi, leköt pár órára. Azért a vége felé tetszett Scwarzi ,,visszatérése", valamint az, hogy visszahozták a régi, jó öreg T-800-as modellt. Jól teljesíto film. Aki rajongó, nézze meg feltétlenül, de aki csak szórakozni akar, az is bátran megnézheti!
A DVD-rol nem tudok írni semmit.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
67%

9 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: