• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Pleasantville (DVD)
Pleasantville Pleasantville
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Valamikor az 1990-es évek derekán a tinédzser David (Tobey Maguire – Pókember) és nővére, Jennifer (Reese Witherspoon – Doktor szöszi) egy varázslatos baleset folytán a PLEASANTVILLE című 50-es években játszódó, fekete-fehér tévésorozat idillikus világában találják magukat. Pleasantville tökéletes lakói között találkoznak Bill Johnsonnal, a jámbor büféssel (Jeff Daniels – Damb és Damber), Betty Parkerrel, az elnyomott háziasszonnyal (Joan Allen – Ál/Arc), és George Parkerrel, a családapával, akinek mindig igaza van (William H. Macy – Fargo). David és Jennifer, habár nagyon különböző hozzáállással érkeznek a városba, megjelenésükkel mindketten alaposan felkavarják az állóvizet...

Az eredmény egy lenyűgözően fantáziadús, rendkívül szórakoztató „vizuális mozikaland” (Peter Travers, Rolling Stone) lett.

Stúdió:
Játékidő:
119 perc
Gyártási év:
1998
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2011. jan. 23. - 23:52
Úristen! Ezt az adatlapot ezekkel a bejegyzésekkel meg honnan sikerült előásni:)?! Mindenesetre annyi legalább látszik belőle, hogy ha versenyt indítanának a "Leghányattatottabb sorsú DVD-megjelenés" kategóriában, a Pleasantville igen előkelő helyet szerezne.

Részemről évek óta a legjobban várt megjelenés. Egyszerűen szeretem ezt a filmet. Jó, egy kicsit blőd módon indul (egy varázstávirányító berepíti a tiniket a tévéadásba?!; üthetett a cucc rendesen:)), de Pleasantville idillikus ürességének bemutatásától, majd a Jennifer által elszabadított és lassan elharapózó "kórság" szembeállításától kezdve hibátlan. Szerethetőek a karakterei, remekek a díszletek és a jelmezek, a hangulata kiváló, és a látvány a maga egyszerű csavarjával is döbbenetes.
Lehet, hogy önmagában, romantikus meseként is megállná a helyét, de van itt több is. Zsinórban lehet mondani azokat a témákat, amik az ötvenes évek cukormáza alatt megbújnak: a változásokkal szembeni ellenállás, az emberek elhidegülése, a tudatlanság közönye, a xenofóbia, az önkényeskedés, a szenvedélyek fontossága, kis médiakritika, stb.. Vagy éppen a hagyományok tisztelete, az összetartó közösségek fontossága, a szexuális szabadosság bírálata. Ki melyik oldalt érzi magához közelebb...

A DVD-ről én is csak azt tudom, mondani, amit a többiek előttem: hiánypótló alkotásnak megfelelő, de lehetett volna jobb. A hang jó, de a kép (ami ennél e filmnél sarkalatos) elég homályos és fakó, bár elfogadom, hogy egy DVD korlátai annyit tesznek lehetővé egy tizenkét éves filmnél, ami semmifajta felújításon nem esett át.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: