• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Kontroll (Blu-ray)
Kontroll Kontroll (xmbd)
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2009. december 2. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A film a mese és a valóság speciális keveréke lent, a föld alatt. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról, akik egytől-egyig szeretnivaló figurák, egy rivális ellenőr brigádról, a sínezésről… … és talán a szerelemről, az újrakezdésről. Az utasok és a jegyellenőrök jól ismert drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról…

A metróvezetőség embereiről, akiknek mindennél fontosabb az utasok metróba vetett hite, és ezért mindent meg is tesznek... Egy időről-időre feltűnő figuráról a Gyalogkakukkról, aki magát az Utazók Felszabadítása Társaság tagjának tartja, és ezért állandóan lefújja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék őt a folyosókon, peronokon, mozgólépcsőn és persze eredménytelenül. Bár egyszer…

És itt van Béla, a bukott mozdonyvezető, aki ugyanolyan otthon van ebben a kitaszított világban, mint Bulcsú. És Szofi, a lánya, akibe beleszeret Bulcsú azonnal, még ha a nagy Ő mackó jelmezbe is bújt. De köztük van egy Árnyék, egy gyilkológép. Senki sem tudja ki ő. Talán csak Bulcsú.

És ekkor lesz a westernfilmekből jól ismert, a legvégső, a mindent eldöntő csata, Jó és Rossz között.

Vígjáték, thriller és dráma keveréke, az utóbbi évek legkülönlegesebb és egyik legsikeresebb magyar filmje, igényes közönségfilm, mely megnevettet, szórakoztat és elgondolkodtat. A filmet Antal Nimród rendezte, aki eddig főleg reklámfilmek és videóklipek rendezőjeként vált ismertté, bár Biztosítás címmel kisjáték filmet is forgatott. A Kontroll az első nagyjátékfilmje.

A film végig a mélyben, egy meghatározatlan városban, a metróban játszódik. Az alkotók különös nehézségekkel kerültek szembe a forgatás során: a legnagyobb kihívás az volt, hogyan lehet 35 nap alatt elkészíteni egy játékfilmet, úgy hogy naponta csak négy és fél órát lehet forgatni. A Kontrollt ugyanis a budapesti metró állomásain, alagútjaiban forgatták, de kizárólag éjszaka, üzemszünetben.

Stúdió:
Játékidő:
108 perc
Gyártási év:
2003
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - DTS-HD
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Audiókommentár - a szereplők közreműködésével
 
Előzetes - Mozielőzetes
 
Előzetes - Korai előzetes
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 13 p.)
 
Sztoribord-film összehasonlítás -
 
Kimaradt jelenetek - 12 jelenet (kb. 38 p.)
 
Alternatív befejezés - 3 alternatív befejezés (kb. 3 p.)
 
Videóklip -
 
Egyéb - Kimaradt számok
Átlagos értékelés:
P1eTr0
értékelése:
2009. dec. 5. - 11:23
Maga a film annyira nem fogott meg, de a képi világ (a helyszín, a metró, stb.) az nagyon bejött.
A képminoséggel nem voltak gondok, a hang pedig kifejezetten tetszett. Ahogyan a neon lámpák hangját hallani az fantasztikus. És mikor egy szerelvény áthalad az állomáson, mintha én is ott lennék a peronon.

Az extrák is rendesen meg vannak csinálva, boven van mindenféle okosság a filmhez.

Azt nem értem csak, amit már többen is említettek, hogy a többi felirat miért nem fért rá a lemezre. Nekem mondjuk az idegenyelvu feliratok nem hiányoznak, de ha már megcsinálták oket, simán ráfért volna (de emiatt nem húznám le a film értékelését, csak megjegyzésként tettem hozzá).

Úgy gondolom ennél az árnál abszolút megéri ez a kiadvány, foleg, hogy a digipackos extra változat jóval többe kerül. Aki megteheti, vegye meg :D
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: