• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Becstelen brigantyk (Blu-ray)
Becstelen brigantyk Inglourious Basterds (Becstelen brigantik)
- 50%
Szállítható: BIZONYTALAN
2.990 Ft
Eredeti ár: 5.990 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Franciaország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) családját lemészárolja Hans Landa náci ezredes (Christoph Waltz). Hajszál híján Shosanna is áldozatul esik. A lány Párizsba menekül, és álnéven egy mozi tulajdonosa lesz.

Valahol máshol Európában Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) amerikai zsidó katonákból alakulatot szervez, hogy könyörtelen büntetőakciókat hajtsanak végre. A németek brigantyknak nevezik el őket.

Raine csapatához csatlakozik egy német színésznő, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), aki valójában kém, és az a küldetése, hogy levadássza a Harmadik Birodalom vezetőit.

A hősök sorsa egy moziban fonódik össze, ahol Shosanna saját bosszúját forralja. Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében a második világháború gyalázatos, elhallgatott, valódi, illetve már-már fantasztikusnak tűnő történetei adnak egymásnak randevút.

Stúdió:
Játékidő:
153 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - DTS
- angol - DTS-HD
- spanyol - DTS
- lengyel - DTS
- cseh - DTS
- orosz - DTS
- portugál - DTS
- thai - DTS
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, portugál, román, spanyol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
 
Bővített jelenetek -
 
Alternatív jelenetek -
 
Előzetes -
 
Kisfilm - A nemzet büszkesége - A filmben látható film
 
Előzetes - Nemzetközi és amerikai előzetesek
 
Kisfilm - Az eredeti Becstelen brigantik - tisztelgés az 1978-as eredeti változat előtt
 
Kisfilm - Rod Taylor a Victoria Bitters nevű ausztrál sörről
 
Kisfilm - Quentin Tarantino látószöge
 
Képgaléria - Plakátgaléria
 
Kisfilm - A nemzet büszkeségéről
 
Egyéb - Kerekasztal beszélgetés Quentin Tarantino, Brad Pitt és Elvis Mitchell filmtörténész/kritikus közreműködésével
 
Egyéb - Beszélgetés Rod Taylor veterán színésszel
 
Kisfilm - Üdv Sally-nek!
Átlagos értékelés:
fade
értékelése:
2011. aug. 7. - 15:06
Tarantino legjobb filmje!
Újraértelmezett és "tarantinósított" második világháború, rendkívül hosszú de feszes és izgalmas dialógusokkal. Magába szippantja az embert, még azt is akit nem érdekelnek a háborús filmek. A karakterek egyediek és érdekesek, Landa egyszerűen zseniális. Az első fejezet az ő jutalomjátéka :)

A képtől nem vártam sokat, mert ez a film nem a látványról szól - de kellemesen kellet csalódnom, gyönyörű és részletes. Az elején a kis francia tanya és vidéke lélegzetelállító. Később sok a zárt, kevéssé világos helyen játszódó jelenet, itt is szép a BD képe. Abszolút ötös!

Hangsávból válassza mindenki az eredetit magyar felirattal, mert ennél a filmnél rendkívül sokat számít a négy különböző nyelv szerepe. Angol, német, francia és egy kicsi olasz - minden nép a saját nyelvén beszél. Különösen sok a német benne, amit érdekes hallgatni, mégiscsak a náci megszállás alatt lévő Franciaországban játszódik a film :) Jól szól a hangsáv, minden rendben van vele.

Az extrák jól lettek összeválogatva, de viszonylag rövidek és nagy fekete pont a magyar felirat hiánya. A kedvencem a "Hi Sally" extra, nagyon jó :) Szerencsére bőven betekinthetünk a film forgatásába és Tarantino egyedi munkastílusába, ettől lesz igazán érdekes.

Szinte tökéletes kiadvány, ajánlom mindenkinek akinek a film tetszett!
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Barahir
értékelése:
2010. ápr. 5. - 14:11
2009 egyik legjobbja! Fantasztikus filmélmény, naná hogy BD-en is kihagyhatatlan!

Kép és hang nagyszeru, menü igényes és szép. Több alkalommal megesett, hogy kimerevítettem a képet és elgyönyörködtem a transzferben. Szemcsézettség és életlenség sehol, a minoség valóban elsorangú. A kis francia falu vagy a moziban összegyult vendégsereg elképeszto részletességu. Egy ilyen remek filmhez ez a minoség jár!
Végre egy olyan kiadás, amiben nem lehet csalódni specifikációk terén!

Extrákból mondjuk lehetne több is, ráadásul lemaradt a magyar felirat. Ennyit már elvárna az ember. Kicsit soványka a bónusz anyag mennyisége, mikor annyi érdekesség van! Nem baj, ez az egyetlen gyenge pont, s inkább legyen ez, mint a film minosége.

A Brigantyk 2009 egyik legeslegnagyobb moziélménye volt számomra, rajongásom a blu-ray változattal ismét feléledt. Elsorangú minoség és igényesség jellemzi, csalódás kizárva.
Mindent összevetve kötelezo vétel ennyi pénzért. Megéri!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 23. - 15:36
Tökéletes szórakozás kiváló kép és hangminőséggel, érdekes extratartalommal
Ha valakinek ellenségképre van szüksége, a nácikban egészen biztosan nem fog csalódni. Ezeknek a tenyérbe mászó figuráknak tökéletesen sikerült a történelem során paprika jancsit csinálniuk magukból. Hiszen ha annyira felsőbbrendűek voltak, akkor hogy a csudába tudták olyan ostobán elveszíteni a háborút, hogy meggondolatlanul 3 frontos csatákat vívtak? Ja? Hogy a vezetőjük volt a legnagyobb vásári ripacs aki az egész világégéssel leginkább csak önmagát szórakoztatta? Akkor hogyan lehettek olyan ostobák, hogy egy ilyen pojácát emeltek a saját nyakuk fölé uralkodni?

Nem csoda, hogy Quentin Tarantino ebben a filmben most megadja nekik. Ha kell meghamisítja a történelmet, legendás zeneszerzők, mint Ennio Morricone korábbi western filmhez írt zenéjét keveri a jelenetek alá,..... éééés! Beveti a titkos fegyvert! Hagyja a szinészeit kibontakozni. Voilá, s a mozi tökéletesen működik!
Diane Kruger egészen kivételes alakítást nyújt Bridget von Hammersmark a német film csillag szerepében. Láthattuk már Őt korábban A nemzet aranya című filmben is, de ott szinte észrevétlen volt a játéka. Quentin Tarantino keze alatt viszont igazi film dívává érik. Lám miből lesz a cserebogár?
A simulékony és modoroskodó, kétszínű gestapo detektívet alakító Christop Waltz játékáról pedig még Brad Pitt is elismerően nyilatkozik az extratartalom egyik interjújában.

A filmben megnyilvánuló erőszak sem hatásvadász elemként, hanem a probléma gyökerének egyetlen lehetséges módon való ki írtásaként van ábrázolva s egyben a néző is megtanulja gyűlölni a fanatikus karlendítő őrülteket.

Háborús történetet még soha nem láthattunk ilyen színpompásan és izgalmas zenei körítéssel. Lalo Schifrin-nek a Kelly hőseiből átvett "Tigris tank" című műve elementáris erővel dübörög az angol dts hd hangsávban.
Diana Kruger ízléses sminkje és fekete estélyi viselete csillogó ezüst kiegészítőkkel is nagy felbontású adathordozó után kiállt. És a német díszegyenruhákon még soha nem ragyogtak ennyire élénken az arany szegélyek és súlytások valamint a náci horogkeresztes zászló sem vöröslött annyira vérpirosan egyetlen korábbi háborús filmben sem, mint a Becstelen brigantyk ezen blu ray kiadványán.
Ki lehet ugyan próbálni a dinamikus és igényesen elkészített magyar dts hangsávot is de Brad Pitt nácivadászlelkesítő belépő beszéde, csak eredeti angolban az igazán élvezetes.

Az extra anyagnál valóban el lehet mondani, hogy pusztán már ezért is megéri megvenni a korongot, de sajna csak angol feliratot kapunk hozzá.
Az alternatív és kimaradt jelenetek egész jók.
Megtekinthetjük a Goebbels agyatlan propaganda gépezetét kifigurázó "A nemzet büszkesége" náci mozi filmet is teljes hosszúságában, amiben amerikai ezredesként szerepel az eredeti
Becstelen brigantyk főszereplője Bo Svenson is.
Aztán "A nemzet büszkesége" készítése áldokumentum filmben Goebbels áradozik "A nemzet büszkesége" által elért sikereiről.
Mikor pedig az 1878-as Becstelen brigantykról készült dokumentumfilmben izgalmas részleteket láthatunk a filmből amiben mellesleg a jó képú Enzo G. Castellari rendezőt is megcsodálhatjuk amint a pökhendi Mussolini-t parodizálja igen tehetségesen-egyébként Ő rendezte a Keoma című spagetti westernt is-hát kedvem támadt azt is beszerezni.
Van még egy kerek asztal beszélgetés is Qentin Tarantino, Brad Pitt és Elvis Mitchelltől között.
Két kisfilm Rod Taylor közreműködésével. Ő játszotta Chuchill-t.
De Tarantino mocskos szájú kamera angyalát igazán lehagyhatták volna a tálalásból, hisz a csapót kezelő kis gnóm láthatóan még a szinészeket is zavarba hozza válogatott káromkodásaival.
Majd egy rövidke montázsban Sally Menke vágót üdvözli minden szereplő.
Két poszter galéria van még és ami szintén nagyon élvezetes, 4 Becstelen briganty high def. előzetes olyan különböző rockzenei aláfestéssel és jelenetekkel amik a filmben nem is szerepelnek. Egyik dögösebb mint a másik, de nekem a nemzetközi trailert tetszett nagyon.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dögös
értékelése:
2012. okt. 11. - 9:56
Becstelenek, de szerethetők...
Sokáig nem néztem meg ezt a filmet, úgy extrára nem csigázott fel, Tarantino-t különösebben nem szeretem. Most is csak azért néztem meg, mert ilyen 4 ezer Ft körül volt és úgy voltam vele, hogy annyiért bevállalom, mégiscsak HD. Hiba volt, ez a film nagyszerű. Mindegyik szereplője zseniális. A filmben szereplő Diane Kruger-t sem csíptem soha, ebben a filmben meg egyenesen imádtam. A zsidóvadász, a nácivadászok, a mozis csajszi, mind nagyszerűen játszották a szerepüket, mondhatni hibátlanul. Az egész filmnek van valami fantasztikus hangulata: pl. a kocsmai résznél például az ember szinte ott ül a szereplőkkel és velük kártyázik. A kép és a hang blu-ray –hez méltóan kiváló. Mélyebb kivesézésbe nem kell belemenni, vagy tetszik a minősége valakinek vagy nem. Nekem tetszett. Brad Pitt összes ősz szőrszálát élesen lehetett látni az orra alatt. A történet remekül van összeszőve, az ember azon kapja magát, hogy ténylegesen izgul, hogy mi lesz már... A történetben akit lehet kinyírnak, még Adolf papa sem ússza meg  Talán az egyetlen film, amelyben kinyírják a Führer-t. Nem vagy eredeti hang fetisiszta, de ezt a filmet nyugodtan lehet nézni eredeti nyelven, mert a film hetven százalékában úgyis németül, franciául vagy éppen olaszul beszélnek és úgyis megy automatikusan a magyar felirat. Tehát be lehet kapcsolni az eredeti nyelvet és lehet hagyni, hogy az eredeti HD hang szétkapja a szobát...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Prince
értékelése:
2009. dec. 30. - 23:16
A film kihagyhatatlan remekmu,Tarantino mester megint alkotott.Igazából nem voltam nagy izgalomban a film miatt,tulajdonképpen egy unalmas esti órámban nagy unalmamban kezdtem el nézni eloször.Azóta háromszor néztem meg miután elrohantam megvenni a Blu-ray kiadást...Mesteri a második világháborús környezet és a humor együttes megjelenése a filmben.A zene szintén ötöst érdemel,ennél már csak a színészi játékok és a párbeszédek jobbak.Ez utóbbiak annyira el vannak találva hogy ilyet én még filmben nem láttam...Amit Landa muvel azt nem lehet leírni,látni és hallani kell.Nekem tetszik Göbbels és Pitt játéka is,utóbbi nagyon jól hozza a kicsit tahó katonát.A Gestapo tiszt a pincében szintén zseniális.Rideg,únszimpatikus de okos és fantasztikusan ravasz.Szinkronnal és eredeti hangon is láttam,szerintem a magyar hangok is el vannak találva.Alig beszélnek benne angolul és csak ez a kevés van lefordítva magyarra,a francia/német/olasz szöveg eredeti itt is,ki van feliratozva.Az extrákat picit kevésnek érzem,lett volna még mondanivaló a filmrol boven.
A hang és a kép Blu-rayen tökéletes,tesztlemez minoség.

2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Simon Peter Gruber
értékelése:
2010. feb. 13. - 22:38
Nem vagyok Tarantino-fan , sot nem is szeretem az összes filmjét, de mindig várom a következot!
A becstelen Brigantykat már ebben az új formátumban vettem meg!
A kép nagyon szép, és a hang is lenyugözo! Sok más bd esetében itt legalább van magyar dts, még akkor is ha a film négy nyelven játszódik és csak nagyon kevés párbeszéd hangzik el angolul! Nagyon szépen kiemelkedik ez a párbeszédes rész, eroteljes!
Amin meglepodtem ezen alkotással kapcsolatban az a rendkivüli szereposztás, természetesen Brad Pitt neve miatt is esett a választás eme bd-re mert hát azért lássuk be Tarantino, Pitt, Kruger nem éppen szokványos társítás. És ami még meglepobb volt számomra az christophe Waltz zseniális játéka ez a pali egymagába elvitte a hátán a filmet, nem is találok rá szinte szavakat mintha egy új Jack Nicholson-t látnánk akinek filmográfiájában ugyebár nem kevés olyan alkotást találunk ami az o jelenlétének köszönhetoen maradt meg az emlékezetünkben. Remélem ezúttal az oscar bizottság is toppon lesz -mert amit az utóbbi években csinálnak az kritikán aluli, elhibázott döntések sorozata- és jelölik Waltz-ot!

Szóval ez egy tényleg remek film, nagyszeru karakterekkel, kiváló párbeszédekkel, izgalmas fordulatokkal, meglepo eseményekkel.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Toughguy84
értékelése:
2010. jan. 4. - 15:11
Nem vagyok nagy Tarantino rajongó, de megnézem a filmjeit. A szereploket, a helyszínt jól összeválogatták. Csak eredeti szinkronnal érdemes végig nézni, mivel 4 nyelven beszélnek benne. A kocsmai jelent volt a legjobb számomra, ott teljesedtek ki a színészi játékok. A film vége is tetszett amikor Landa ezredest megjelölik, nem várt fordulat volt.

Kép minosége tiszta, a hangé is. Az extrákból csak a kimaradt jeleneteket néztem meg, amin nem volt felirat.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
82%

12 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (8)
61-80%
 (1)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: