• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hasonmás (DVD)
- 69%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A nem túl távoli jövőben az emberek saját tökéletes robothasonmásaikat küldik az utcára. A csinos, életerős, örökifjú gépek dolgoznak, buliznak, élik az életet, míg irányítójuk ezalatt az otthon kényelmét és biztonságát élvezi. Ám egy kettős gyilkosság felfedi a titkot, hogy a hasonmások likvidálásával gazdáik életét is ki lehet oltani. Az emberiség napjai meg vannak számlálva.

Egy FBI-ügynökre hárul a feladat, hogy szembeszálljon a robotok uralmával. Ki más lehetne a hős, a Terminátor – Megváltás rendezőjének látványos és ötletes sci-fi akciófimjében, mint Bruce Willis? Már megint neki kell rendet rakni a világban!

Játékidő:
84 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- ukrán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, észt, héber, lett, litván, orosz, ukrán
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár -
 
Videóklip -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. feb. 28. - 2:11
Ismét egy adatlap, ahol egy újabb remek Niwrok-írásba botlok. És újra minden lényeges elemet leírt, ami nekem is eszembe jutott a filmmel kapcsolatban… Talán csak azt nem, hogy ennek a mozinak is a legnagyobb erénye a rövidsége..

Ha az Én, a robot címu filmet bele tudnánk fektetni abba a nanoszékbe, vagy mibe, amiben az emberiség jó része vegetál ebben a moziban, akkor az Én a robot címu film hasonmása a Hasonmás lenne… Gyenge, szánalmas másolat. Egysíkú, unalmas, kiszámítható: érzelemmentes, rideg és közömbös. Nagyon sajnálom, hogy így gondolom – bár egy jó barátom figyelmeztetett elore rá – mást vártam. De meg akartam nézni, mert kíváncsi voltam rá. És hát ugye az ember hadd döntse már el maga, tetszik-e neki valami vagy nem…

A film témája amúgy egész jó. Elgondolkodtató elképzelés, ami szerintem még egy reális utópia is lehetne. A média által már ma is nagyrészt irányított emberiség saját egóját és emlékeit keresve simán elfeküdne egy szemüveggel a fején ezekben az ágyakban, csak hogy örökké fiatal maradjon – ha a reklámok ezt sugallnák – no meg ha lenne rá pénze. A „normálisabbja” még csak a saját ifjúkori énjét rendelné meg, a degeneráltabbja meg más borébe bújna. Hülyeség, de a pedofil az kisgyerek lenne??
A lustaság és a hamis illúzió képe az emberi gyarlóság része egyben: kb ugyanaz a szitu, mint a Wall-E-ban a sok dagadt urturista. Minket ez még nem igazán érint, és szívbol kívánom, hogy ükunokáink se kerüljenek ilyen szituba. Bár az értelmesebbje úgyis lázadó lesz, és a szép új világból kirekesztve fog élni - a la Mátrix: mindig lesz, aki nem illeszkedik bele a nagy közös idillbe… A hasonmások Mártixa ez esetben a fallal körbevett „lázadó” emberek Zionjával áll szemben. Nem rossz az elképzelés, csak kár, hogy a megvalósítás olyanra sikeredett, amilyen.

Már az elején, mikor felcsendült az Én a robotra hajazó dallam, gondban voltam. Utána megjelent a professzor (casting egyes!), s vártam, hogy feltunjön Will Smith. Helyette azonban megjelent egy iszonyatosan gagyi ifjúkori Bruce Willis (casting még egy egyes!), meg néhány darabos mozgású robot. Az események jól követhetoen, kiszámíthatóan fonódtak egybe, de a lapos sztori mellé nem kaptunk igazán szeretheto karaktereket, amik átlendítették volna a filmet a pozitív tartományba. Olyan hiteltelen volt minden és mindenki – a fohos és öntudatra ébredése is. Persze jön a nyomozás, meg a nagy leszámolás – meg BW nagy világmegváltása. De erre a szerepre teljesen felesleges volt Willis, semmit nem tett hozzá a filmhez. Ezt egy ismeretlenebb színész is remekül eljátszotta volna – talán még a mozi is hitelesebb lehetett volna. Egyébként számomra az egész film legjobb jelenete, mikor is összecsuklik a mechanikus világ -csak errol meg az jutott eszembe, mikor is kihúzták a csatlakozót a Nabukodonozor fedélzetén a bekötött emberekbol…Vagy mikor lekapcsolják az Avatarodat… De a drámai hatás megvan. És igen, valóban jön utána a legszánalmasabb. A tudatára ébredt emberiség.. Hogy el ne sírjam magam…

Azt hiszem, egy gyerek számára még van üzenete a filmnek. A nagyok azonban csak egy már többször lerágott csontot szopogathatnak. A csont formája a régi, csak már nincs rajt semmi, amit élvezni lehet..

A DVD képe teljesen rendben van, mint ahogy a hang is. Éjszakai üzemmódban elég tisztességgel szólt. Extra? Jóformán semmi – nem tudom, mennyit kellene fizetni, hogy még egyszer audiokommentárral is végignézzem ezt a filmet..


Boltban marad.

Ui. és a hasonmások(kal) hogy dugtak??


1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2009. dec. 16. - 7:58
"Platinaprotézis, porcelán fogak
Monomolekuláris plexi
A kontaktlencséden át kontaktus támad
A mulábad karcsú lesz és szexi."
/Müller Péter Sziámi: Plasztiksebész song/

Kedves gyerekek!
Ebben a filmben az azt készíto bácsik és nénik arról mesélnek nektek, hogy ha már a tizes éveitek környékén "három betus" érintkezési módokat használtok, akkor a technikai fejlodés nyomán hova fajulhat miattatok a világ. A "Hasonmás" megmutatja, milyen lenne az, ha már nem csak online tudnál az avatárod és a nicked mögé bújni, és hogy az átértelmezett biztonság mennyire megváltoztathatja az emberek életét. Mivel ez nektek önmagában unalmas, esetleg kényelmetlen lenne, a kedvetekért lesz benne némi robbanás meg akció, és ha apu vagy anyu is veletek van, ok kapnak krimit meg összeesküvést.
Igazán kár, hogy a bácsik és nénik semmifajta eredetiséget nem kívántak belevinni a Hasonmásba, és titeket tettek meg célközönségnek. Ti nem emlékezhettek rá, de öt éve volt már egy hasonló film, az "Én, a Robot", így arra sem, hogy a bácsik és nénik annyira félvállról vették ezt a filmet, hogy még az egész robotosdit kifejleszto doktor bácsi szerepére sem tudtak másik színészt találni (James Cromwell). Arra foleg nem emlékezhettek, hogy évtizedekkel ezelott már megírták ezt olyan bácsik, mint Isaac Asimov, Stanislav Lem, Philip K. Dick, Ray Bradbury, és társaik. Ezügyben kérdezzétek meg anyut vagy aput, mit jelentenek azok a szavak, hogy "utópia" és "moralizálás".

Felnott olvasóimnak pár mondat: Túl sokat senki nem törte a fejét ezen a filmen, "cserébe" ez a nézonél sem elvárás. Egyszeru és lineáris, mint a százas szög. Tobzódik:
- a sztereotípiákban (pl.: aki nem robotpárti, az 1. egy darab igénytelen hájpacni (mert a többiek ugye a másik oldalt képviselik; a mélypont a filmben az a jelenet, amikor a kompjúterzseni fickó beleböfög egy öblös-szaftosat a markába, és utána akar kezet fogni a nyomozócsajjal), 2. tanyasi sudribunkó kockás flanelinges redneck, 3. hippi, 4. ezek kombinációja);
- a filmes közhelyekben ;
- a következetlenségekben (foleg a cég, az FBI és a hadsereg viszonya hülyeség);
- a szájbarágásban.
A film legtöbb jellemzojére a "harmatos" és a "primitív" szó illik, különösen ide véve az animációkat, és a befejezést. A színészek teljesítményét sem méltatni, sem szidni nem szerencsés, elvégre 90%-ban saját robotjaikat személyesítik meg: az-e a stílszeru, ha csak egy karót nyelt, "gyönyöru android" képében jelennek meg, vagy ha emberivé próbálják tenni a robotjukat? Ami feltunt, és amit kiemelnék, hogy Rosamund Pike (a feleség) remekül oldotta meg mindkét feladatot, bár egyébként is az övé volt az egyetlen szimpatikus karakter.

Röviden: "Én, a Robot 2." for kids. Ilyet szerintem egy freeware forgatókönyvíró-program béta verziójával is lehet csinálni; a "mögöttes világ"-plugin hiányzott belole, így az egy értelmetlen zagyvaság. Biztos én kezdek elavulni, hogy ilyeneket még elvárok egy sci-fi-tol, vagy egyáltalán egy filmtol. Végülis ez egyfajta technikai fejlodés, és úgy tunik, ehhez is hozzá kell szoknunk. Ha már a készítok úgy csinálnak, mintha megírták volna a filmet, egy esos vasárnap délután mi is csinálhatunk úgy, mintha megnéznénk. Részemrol 2,5 csillag járna, de olyan nincs.
9 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: