• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Hasonmás (Blu-ray)
- 73%
Szállítható: BIZONYTALAN
1.990 Ft
Eredeti ár: 7.390 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A nem túl távoli jövőben az emberek saját tökéletes robothasonmásaikat küldik az utcára. A csinos, életerős, örökifjú gépek dolgoznak, buliznak, élik az életet, míg irányítójuk ezalatt az otthon kényelmét és biztonságát élvezi. Ám egy kettős gyilkosság felfedi a titkot, hogy a hasonmások likvidálásával gazdáik életét is ki lehet oltani. Az emberiség napjai meg vannak számlálva.

Egy FBI-ügynökre hárul a feladat, hogy szembeszálljon a robotok uralmával. Ki más lehetne a hős, a Terminátor – Megváltás rendezőjének látványos és ötletes sci-fi akciófimjében, mint Bruce Willis? Már megint neki kell rendet rakni a világban!

Játékidő:
88 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, görög, héber, horvát, román, szerb, szlovák, szlovén
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár -
 
Videóklip -
 
Kisfilm - A tudomány a Hasonmás mögött
 
Kisfilm - A kereten túl: Egy képregény életre kel
 
Kimaradt jelenetek -
Átlagos értékelés:
delpiero
értékelése:
2011. aug. 23. - 12:36
Jonathan Mostow 2003 után ismét rendezett és ismét egy sci-fi/akciót. A Terminátor 3 -mal ellentétben itt próbálta a krimi vonal irányba is elvinni a dolgot. Ehhez megkapta Bruce Willist főszereplőnek, aki a Die Hard 4.0 után vállalt ismét igazi címszerepet egy nagyszabású moziban. Mikor ezeket én megtudtam egyből csorogni kezdett a nyálam, ugyanis rólam köztudott, hogy az Armageddon főhőse a kedvenc színészem. Lássuk, hogy ez elég volt-e.
A film egy fiktív jövőben játszódik, ahol az emberek nagyrésze a hasonmásán keresztűl éli az élete "érdemi" részét és szinte csak a vegetatív funkciók ellátása érdekében állnak fel a neuron székből, ahonnan a gondolatikkal képesek irányítani a gépeiket. Willis egy bizonyos Greer ügynököt játszik, aki az FBI egyik legjobb nyomozója (ez nálla az alap). A cselekményt egy kettősgyilkosság indítja el, ami sok kérdést hagy maga után ,miután valaki képes a hasonmásán keresztül megölni a mását éppen irányító operátort, pedig ez "elvileg" lehetetlen. A sztory tehát roppant érdekesen és izgalmasan kezdődik ,kellően felcsigázza a sci/fi-t kedvelő nézőket. Ezután egy picit leűl a film ,hogy egy kis nyomozgatás vegye kezdetét ,a szokásos kihalgatás a "fontos láncszemeknél" ,nagyjából ennyiből áll a dolog. A Játsz/Ma és a T3 írói azért próbálkoztak pár kisebb nagyobb fordulatot is becsempészni a műbe ,ami részben sikerűlt - részben nem, mert bár sok dolog kiszámítható ,azért a vége felé vannak benne meglepő részek is. Mindent egybevetve a történet nem nyújt semmi újat ,de legalább akciók nélkűl is leköti az embert. Bizony ,ugyanis "igazi" akcióból jóval többet várna az ember egy olyan filmtől, ahol Willis először robotként , majd emberi formában mászkál egy robikkal teli világban és ráadásúl FBI űgynök is. Ehelyett feszült tempójú mászkálásokat és érzelmes beszélgetéseket kapunk. Igazából a jó öreg "John McLane-nek" mindkettő jól áll. Ettől függetlenül én jóval több lövöldözést és verekedést vártam ,amiből alig kaptunk. Azt viszont el kell ismerni, hogy a helikopteres(majd később gyalogos) és az autós űldözések roppant látványosak és izgalmasak voltak. Emelett van még néhány kisebb nagyobb mozgolódás, olykor Greer ügynök nélkül is. A látvány amit a világ nyújt mindenesetre szemrevaló. A film vágása nagyon profi, simulékony a látványvilághoz, melyet a nagyszerű fényképezés Oliver Wood(Ál/Arc ,Bourne trilógia)-tól tovább fokoz. A zenék ahogy illik felpörögnek az eseményeknél és langyosak maradnak a beszélgetős részeknél. A világ nagyon színes és érdekes. A forgatókönyv felépítése viszont már kevésbe ,ugyanis a fílm eleje és vége nagyon jó ,de a közepén akkora lyukak tátonganak ,hogy a férj/feleség viszony kibontakozása sem tudja összetartani.
A mellékszereplők támogatása kicsit kevés a filmben, mert bár a Ponyvaregény után újra együtt szerepel Willis és Ving Rhames, valamint társnak megkapja Randha Mitchell-t és feleségnek Posamund Pike-ot, ők mégis csak langyos átlagos szinten mozognak, kivétel ezek alól a tolószékes feltalálót alakító James Cromwell, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta a epizódisták közzűl. És igazából ez nem elsősorban a színészek/színésznők hibája ,hanem a fílm rövidsége miatt történhetett meg, ugyanis egy ilyen elgondolkodtató és tényleg érdekes történetnek jóval több időt kellett volna adni az egyes kérdések megválaszólására és a problémák bemutatására. Itt viszont kapunk egy "alig" másfél órás rohanást egy olyan világba ,ami telis tele van ötlettel és kérdésekkel ,de a válaszokra már nem jutott idő ,valahogy ,mintha siettek volna az írók a befejezéssel ,kár érte ,ugyanis úgy érzem ha (mondjuk) 10 percnyi "hasonmás elmélkedés" és 10 percnyi "Bruce Willis-es akció" még lett volna a filmben egy szavunk sem lehetne ,így viszont úgy érzi az ember ,hogy jó alkotással van dolga ,mely ebben a sajátos világban sok nagy ziccert kihagyott és hamar lezárúlt. Így sajnos nem sikerűlt "nagy" fílmmé válnia a Hasonmásnak és megismételni a hasonló témájú Én ,a Robot című mozi sikerét ,cserébe viszont ismét láthatjuk ,hogy Willis még mindíg kisújjból kiráz egy világ megmentést.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2010. szep. 11. - 18:36
Nem igazán tudok egyetérteni a lehúzó kritikákkal. A film érdekes témát boncolgat emésztheto játékidoben, érdekes fordulatokat, látványos akciójeleneteket tartogatva.

Látatlanban vettem meg, de végso soron nem bántam meg. Az Én, a robottal ugyan össze lehet hasonlítani, de nem érdemes. Ennyi erovel hasonlíthatnánk A kétszáz éves emberhez, a Mátrix trilógiához vagy egy csomó más filmhez is. Legalább annyi eredetiség véleményem szerint ebben a filmben is van, mint sok más mai produkcióban.

A kiadványra pedig igazán nem lehet panasz. Nem tartalmaz ugyan sokórányi extrát, de így is akad rajta elég, és azok legalább érdekesek is. Ráadásul mind egy szálig - a kommentárt is ideértve, - magyar feliratos. Ez pedig dícséretes.

A kép és hangminoség szintén jó, de ez egy BD-nél persze alapveto kell(ene), hogy legyen.

Aki kedveli az ilyen jellegu filmeket, nemigen fog benne csalódni, ha megnézi.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
82%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: