• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Fel (Blu-ray)
- 86%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 7.390 Ft  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Pixar mindig különlegeset és újat alkotó munkatársai, köztük a Szörny Rt. ünnepelt rendezője szó szerint is felemelő, és egyben rendkívül szórakoztató kalandra csábít, ahol a határ a csillagos égnél kezdődik!

Carl Fredricksen, az ábrándos természetű, nyugdíjas lufiárus élete nagy húzására készül. A házára kötött sok-sok léggömb segítségével felemelkedik, és elrepül, hogy megkeresse gyermekkori álmainak elveszett világát. De véletlenül egy potyautast is magával visz: Russelt, a nyolcéves, otthonülő kiscserkészt. A világ legfurcsább párosa kalandos útja során fantasztikus helyekre jut el és csodálatos barátokat szerez: beszélő kutyát és 4 méteres, repülni képtelen madarat is. A dzsungel mélyén a vén Carl rádöbben, hogy néha nem azok életünk legnagyobb kalandjai, amiket elképzeltünk magunknak.

A rendkívül vicces extrák között ott a Dug vadonatúj kalandja című kisfilm is. A FEL! DVD egész egyszerűen kihagyhatatlan. Ezzel a kalanddal minden néző elszáll!

Játékidő:
96 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 EX (DD)
- angol - DTS-HD
- francia - DTS
- holland - DTS
Feliratok:
magyar, angol, francia, holland
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Bónusz kisfilm - Kissé felhős
 
Kisfilm - Dug vadonatúj kalandja
 
Kisfilm - Vár a kaland
 
Alternatív jelenetek - Muntz sokféle vége
 
BD Live -
 
Cine-Explore -
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2010. már. 6. - 23:58
Elevenen él az emlékezetemben, amikor eloször hallottam kompjúter animációs filmrol. Az öcsém áradozott róla, valami "Toy Story" volt a címe. Mit mondjak? Teljesen hidegen hagyott a dolog. Ugyan, mi jó lehet egy számítógép animálta filmben? Láttam már ilyesmit a Tron-ban. Persze, érdekes volt, de egy teljes film, amiben mindent a gép generált...? Na ne!

Egyszer aztán úgy hozta a sors, hogy én is láttam a Toy Story-t. De hiszen ez a film vicces, szórakoztató, élettel teli. Feledhetetlen élmény még akkor is, ha az már a feledés homályába veszett, pontosan mikor és hol is láttam eloször. De azt tudom, hogy amikor lehetoségem nyílott rá, ajándékba megvettem az öcsémnek - akkor még VHS-en. Késobb aztán jöttek a DVD-k, és immár magamnak és családomnak sorra begyujtöttem a Pixar összes eddigi filmjét. Némelyiket moziban is sikerült megnézni, és a stúdió munkáiban sosem csalódtam.

Sajnos most úgy alakult az elmúlt idoszak, hogy a FEL kimaradt a moziban. Sokat hallottam róla, de a történetrol csak szinopszis szinten olvastam, és már-már olyan kósza gondolataim is voltak, mint a Toy Story esetében: egy léggömbökkel repülo ház, ugyan már!

Most, hogy megjelent, szerencsére éppen beléptem a HD világába, így - bizalmat szavazva a stúdió nevének - kézenfekvo volt a BD+DVD kombót választanom. És amikor elindult a film, már az elso percekben letörölhetetlen vigyor ült ki az arcomra, s amikor a történet engedte, az ott is maradt. Mert bár az alapötletet hallva hihetetlennek tunt, de mégis: megint megcsinálták! A kislányom ugyan nem elég érett még hozzá, hogy maradéktalanul élvezzen egy ilyen mesét másfél órában, de én felnott fejjel és gyermeki lélekkel elsoosztályú történetet láttam. Egy megindító életutat és egy látványos, fantasztikus kalandot, amelyben még velem is sikerült elhitetni: igen, tényleg repülhet az a ház a lufik segítségével.

A film szereploi most is, mint mindig, remekül kidolgozottak, a film képvilága szemet gyönyörködteto. Felfoghatatlan, mennyi aprólékos munka rejlik egy ilyen produkció mögött.

Bár csak HD-ready a TV-m, a kép részletgazdagsága teljesen lenyugözött. A Pixar DVD kiadványai is mind referencia minoséguek, de azt hiszem, ennek a stúdiónak a filmjei HD-re termettek. Végérvényesen megfertozodtem, a Pixar-okat muszáj lesz egytol-egyig beszereznem BD-n is.

A lemez authoring-ja számomra példa nélküli. Minden teljesen honosított, és a Blu-ray technológia olyan elonyeit mutatja meg, amelyeket még más kiadványnál ilyen szembetunoen nem láttam kiaknázni. Egyszeruen referencia-munka. Az elso lemez extráit néztem meg ezidáig, de azoknak élveztem minden percét.

A DVD-be is belenéztem. Nyilvánvaló, hogy szemmel látható a különbség, de persze az sem marad el a korábbi DVD-k színvonalától. A menüjét nézve viszont nagyon fapados érzésem lett a BD után. Erre nyilván a készítok is rátettek egy lapáttal - tehát nem csak a DVD technológiai korlátai miatt éreztem így, - a fo motívum megjelenítési módját, grafikáját elnézve.

A filmet szinkronnal néztem, ami véleményem szerint ismét egy jól sikerült darab.

Úgy érzem, ez a kiadvány maximálisan megérte az árát. A borító persze lehetne kétoldalas, mert bár azt már megszoktuk, hogy a kétezer forintos új DVD megjelenéseknél erre már nem áldoz a kiadó, de egy hétezres terméknél fele akkora borítómérettel számolva talán beleférhetne ennyi.

Mindamellett úgy gondolom, aki szereti a Pixar filmjeit, csapjon le rá. Ez volt az elso vak vételem ilyen árban, és ha én nem csalódtam, biztosan más sem fog.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: