• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Fanboys - Rajongók háborúja (DVD)
Fanboys - Rajongók háborúja Fanboys
- 55%
Szállítható: AZONNAL
990 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

Már csak 4 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

1998-ban egy messzi-messzi galaxisban, Star Wars rajongók türelmetlenül várják az Episode I. (Baljós Árnyak) világpremierjét. Egy csapat fiatal fanatikus, Eric, Linus, Hutch és Windows azonban ennél sokkal többre vágyik. Ők azok, akiknek A TRILÓGIA nem csak a gyermekkort jelenti, hanem magát a valóságot. Ők azok, akik nem érik be azzal, hogy több százezer embertársukkal egy időben tekintsék meg az új filmet, ők ugyanis ennél sokkal többre vágynak. Tervet készítenek, és leharcolt furgonjukkal nyugatra indulva célba veszik álmaik fellegvárát, George Lucas birodalmát, a Skywalker Ranch-ot, hogy mindenkit megelőzve nézhessék meg az új filmet.

Útjuk során azonban nem csupán bizarr és humoros helyzetekben kell helytállniuk, hanem az ellenséges Star Trek rajongókkal is meg kell küzdeniük.

Kyle Newman vígjátéka olyan sztárokat sorakoztat fel, mint a Star Trek sorozat Kirk kapitányát alakító William Shatner, vagy a Leia hercegnőt játszó Carrie Fisher.

Stúdió:
Játékidő:
90 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. aug. 29. - 0:29
Film a rajongásról, nem csak rajongóknak
Nekem a Star Wars rajongás helyett inkább csak nosztalgia, hiszen mégiscsak a filmekkel együtt nőttem fel, én is játszottam sztárwórzosat alsósként az iskolaudvaron a Halálcsillag-mászókával a háttérben, képzelt fénykardokkal, és valahol még a régi Novoplast-társasjáték is megvan... csak a világa nem hatott rám marasztalólag.

Emiatt nehezen tudtam az elején eldönteni, hogy a film a Star Wars iránti rajongásnak kíván emléket állítani, vagy csak gúnyolódni akar azokon a dolgokon, amiket egy átlagember társít a rajongókhoz: hogy képregényboltban gürcölnek, de legalábbis olyan helyen, ahol a munka a legkevesebb felelősséggel jár, hogy az anyjuk garázsában laknak, hogy ápolatlanok, hogy a hasonszőrűeken kívül "külsős" társas kapcsolatra alkalmatlanok, részben azért, mert egész nap a konzol előtt "kockulnak", részben meg azért, mert a Star Wars adatain, eseményein, keletkezésén és filozófiáján kívül nem létezik számukra beszédtéma, és hogy mindezek eredőjeként a legerotikusabb élményük a húszas éveik közepén is egy Carrie Fishert aranybikiniben ábrázoló fotó volt/lesz. Persze megvan az effajta nevettetésnek is a piaca, hiszen a fél Agymenők erre épül, és lám, hányadik évadnál tart. A dilemmámat csak erősítette, hogy ezzel a felsorolással a filmbeli srácok jellemvonásainak 90%-át és a "poénok" 50%-át sikerült is lefednem. Az egyetlen, ami igazán eltántorított ettől a nézőponttól, hogy a "trekesek" egy még retardáltabb szubkultúrát képeznek a filmben, és ez valami olyan lehet, mint a 80-as évek diszkóiban a "kjúrosok" és a "módosok" közti ellentét.

Ezt lehántolva maradnak azok a dolgok, amik tényleg jópofák, amik a rajongókkal együtt nevetnek, és nem rajtuk. Ide tartozik természetesen a pár cameo, az általam nem is mindig észlelt utalások, és mondjuk az olyan direkt poénok, mint a rendőrös hirdetőtábla összetörése. Ezek azok, amik bármennyire érzékeny rajongó lennék is, nem sértésnek vennék, csak hát ebből a csoportból el tudtam volna képzelni sokkal-sokkal többet.

Még ezt is, vagyis tulajdonképpen az összes Star Wars motívumot kiiktatva pedig egy tragikomikus road-movie marad, és ennél a "rétegnél" dőlt el végül a fenti kérdés. Nem azért, mert ez a szakasz annyira megújítja a stílust, hanem mert itt már az van, amiről egy ilyen filmnek szólnia kell: a változásról, az alkalmazkodásról, és azokról a dolgokról, amikhez az embernek a változás és az alkalmazkodás közepette is ragaszkodnia kell. A barátságról, és a barátokkal együtt átélt élményekről, legyenek azok sorsformáló nagy kalandok vagy csak egy közös mozizás. Hogy az efféle ártalmatlan rajongás olyan menedék, ahol az ember a társaival együtt megpihenhet, ha az ÉLET már túl vadul dörömböl az ajtón. Hogy a kissé ütődött és bumfordi karakterek között olyan erős köteléket képez a rajongás, ami sokféle őrültségre rávehet bárkit. Hogy a rajongáshoz olyan szenvedélyesség, kitartás és elszántság kell, ami az élet más területein is jól jöhet. A vidámság mellett ezért működik a dráma is, ezzel lesz teljes a kép.

A DVD-t az alkalmas rendszerrel felvértezett vásárlók biztosan részletesebben ki tudták/tudják elemezni, nekem a kép és a hang is megfelelt. A kapcsolódó topikban láttam, hogy lehetett volna ehhez nem kevés extra is, azokat szívesen megnéztem volna.

Röviden: A sztereotípiákon való gúnyolódás és az egymásra halmozott klisék alatt ez a film a nagybetűs RAJONGÁSRÓL szól, még ha ezt a rendező próbálta is eldugni. Az ajánló rossz úton jár: nem a valóság a szereplőknek a Star Wars, hanem csak kerete a közösségnek, amiben felnőttek, amihez tartoznak, ami a részükké vált. Ezért szól rajongókról a Fanboys, és nem dilinyósokról.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Mackey
értékelése:
2011. okt. 13. - 16:34
Én meg az utóbbi évek egyik legjobb vígjátékának tartom a Fanboyst. Tematikailag nagyon kihozták a maximumot, amit Star Warsból ki lehet hozni (idézetek, eredeti szereplők, Skywalker Ranch) de ezen kívül is ügyesen megoldották a rákos témát is. Nem akartak depresszív hangulatot teremteni vele, de így is volt egy rövid, de igényes drámai rész.

Külön öröm, hogy Lucas áldását adta az egész projektre és felhasználhatták az eredeti hangokat, relikviákat. Lucas vette a lapot.
Kár, hogy a lemezen nem volt semmi extra, de a kép nagyon szép volt.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
85%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: