• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > X-akták - 1. évad (6 DVD) (DVD)
X-akták - 1. évad (6 DVD) The X-Files - Season 1
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Az elmúlt évtized legtöbbet idézett tévés mondata: „az igazság odaát van”. De már ideát is egyértelmű, hogy a világunkban bujkáló titokzatos vendégek nyomait kutató két titkosügynök, Mulder és Scully igazi klasszikusok lettek: kalandjaik, felfedezéseik és félelmeik sok éven (és azután két mozifilmben is) sikerre vitték az X-aktákat. Mostantól DVD-n is újraélhetőek a hátborzongató epizódok: az első évfolyam a páros eredettörténetét, 24 hidegrázóan izgalmas epizódot tartalmaz.

Játékidő:
1080 perc
Gyártási év:
1993
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - stereo (DD)
- orosz - stereo (DD)
Feliratok:
magyar, angol, orosz
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
NOCTURNE
értékelése:
2011. dec. 10. - 19:17
A sorozat legjobb évada
Én személy szerint ezt az évadot tartom a legjobbnak, valahogy egészen más hangulata van, mint a többinek, amelyekből lassacskán teljesen kihalt ez. Az egész évadot körülfogja valami sötét, borongós hangulat, ami számomra eszméletlenül bejön. Mivel ez az évad készült a legalacsonyabb költségvetéssel, így sokszor csak a rémségek sejtetésével teremtik meg a hangulatot. Nagyon sok epizód, este, sötétben, vagy félhomályban játszódik, ez persze semmit nem von le az értékéből. A hangulat megteremtésében természetesen hatalmas szerepe van a zseniális intrónak is(gondolom ezt azok is egyből felismerik, akik nem kimondottan rajongói a sorozatnak), éppen ezért én akárhányszor láttam már, soha nem ugrom át egyszer sem, akik ezt teszik, azok alaposan tönkreteszik a ráhangolódás folyamatát.

A képről írták néhányan, hogy sokszor olyan, mintha vhs-t néznének. Ez abszolút nem igaz! Akik ezt írták valószínűleg már rég elfelejtették milyen is a vhs... Ég és föld a különbség ahhoz képest! Én csak tudom, nekem még most is megvan pár kazetta, úgyhogy összetudom hasonlítani. Persze nem azt mondom, hogy zseniális a képe, de a korához és a lehetőségekhez mérten szerintem teljesen rendben van.

A hangról csak annyit, hogy ez azon ritkaságok közé sorolnám, ahol egész tűrhető a szinkron, bár az eredetivel természetesen össze se hasonlítható. A magyar hangsávban párbeszédek általában rendben vannak, de bizonyos hangok és zörejek nagyon halkan vagy EGYÁLTALÁN NEM hallhatók. Bár a párbeszédek tekintetében is akadnak azért kisebb-nagyobb problémák. Példának okáért a magyar szinkronból sajnos jó néhány Mulderes poén kimaradt... Vagy egyszerűen ugyanannak a szövegnek magyarul nem mindig van értelme.

A feliratról meg csak annyit, hogy 100%-ig megegyezik a szinkronnal, így nem mindig azt olvashatjuk, amit valójában mondanak. Ezért én legtöbbször maradtam az angol feliratnál, ahol mindösszesen csak annyit vettem észre, hogy néha, amikor sok volt a szöveg, egyszerűen kihagytak pár lényegtelen mondatrészt, de ez nem volt probléma.

Ja és persze ennek az évadnak tetszik a legjobban a borítója, már csak a színhasználat miatt is.

Figyelem, nyomokban spoilerveszély!

Epizódok:
1. Sebhelyek: Ez egy jó kis nyitórész, jó kis történettel és hangulattal. Természetesen földönkívüliekről. Összességében azért messze nem sorolnám a legjobb epizódok közé, egy jó erős négyes alá szerintem.
2. A támaszpont: Ez még jobb, mint az első. Ismételten egy földönkívüliekkel kapcsolatos történet. Íme egy példa, amikor Mulder egy poénja nem került bele a szinkronba: Amikor Mulder és Scully éppen távoznak, attól a csávótól, aki gyakorlatilag az összes hajszálát kitépkedte egyesével, Mulder megkérdezi, hogy Scully, szerinted mi baja van Fester bácsinak?(addams family)
3. Gumiember: Zsinórban két földönkívülis rész után, most végre itt van valami más. Ez az epizód, nemcsak hogy az évad egyik legjobbja, de a sorozat egyik legjobbja is. A történet és a hangulat is nagyon ott van a toppon.
4. Csatorna: Egy kis kitérő után most ismét egy földönkívülis részt láthatunk, egy fantasztikusan jó kis sztorival, és a végére némi kétellyel és megválaszolatlan kérdéssel.
5. A Jersey ördög: Ehhez nincs sok hozzáfűznivalóm, hozza a szokásos jó történetet, és hangulatot.
6. Árnyak: Végre egy szellemes rész(és, vagy!), amit imádok. Szinkronnal sajnos nem valami jó, angolul valahogy, számomra legalábbis jobban bejön a kísértet hangja. A magyar szinkronból kimaradt, amikor Scully megemlíti a Carrie című filmet.
7. Szellem a Komputerben: Sokan a sorozat, vagy legalábbis az évad egyik legrosszabb epizódjának titulálják, de nekem már az első perctől fogva bejött. Az előző részhez hasonlóan ez is sokkal jobban bejön angolul, már csak a számítógép hangja miatt is.
8. Jég: Kicsit, amolyan dolog copy paste, de a legjobb kivitelben. Néhányszor a dolog című filmből használtak is egy-egy rövidke jelenetet, a bázisról.
9. Világűr: A címből kitalálható, hogy ismét egy földönkívülis rész következik. Ránézésre talán ez az egyik legnagyobb költségvetésű epizód az évadban. Elsőre nem nagyon jött be, de a második megtekintés óta folyamatosan egyre jobban tetszik. Nagyon izgalmas kis történet.
10. Bukott angyal: Ez a szintén földönkívülies rész, garantáltan helyet kapna nálam a top10-ben. Kiváló történet, kiváló szereplőkkel, kiváló hangulattal.
11. Évák: Egy kifejezetten jó hangulatú rész. Félelmetesnek nem mondanám, ez az egyik jelenetnél mégis elérte, hogy felálljon a szőr a hátamon.
12. Tűz: Ez az epizód az egyik személyes kedvencem a sorozatban(nem azért mert piromániás vagyok! Hanem mert nagyon bejön a történet, és a megvalósítás is egyaránt), persze leginkább angolul. ,,És ha már életre kelt egy aprócska szikra, lángoljon hát a ház is, éppen ez a titka" - hangzik el a gyújtogató szájából a szinkronban. Jó kis szöveg, csak kár, hogy eredetiben nem ezt mondja... Ott valami ilyesmit mond, ha jól emlékszem: "Nem fog lelőni, mert nem tudja, hogy a fegyver elsütése mit okozna egy gyúlékony anyaggal átitatott házban!" vagy valami ilyesmi.
13. Látnok: Ismét nagyon jó példa arra, hogy miért jobb angolul a sorozat. A magyar szinkronban például abszolút nem jön át az, hogy Buggs azt a dalt dúdolgatja, ami Scully apjának a temetésén szólt.
14. Nemetváltók: A készítők nagyon jól az évad közepére pakolták a "gyengébb" részeket. Íme az egyik. Bár a gyengét úgy értsétek, hogy még ez is kenterbe veri a 7-8-9. évad sok epizódját, valamint a második mozifilmet.
15. Lázár: Nagyon jól indul a történet, de talán kissé ellaposodik a második felére. Mindenesetre jó volt a sztori, és tudomásom szerint ennek van valós alapja is.
16. Aki a szívében ifjú: Nem a legjobb epizód, de a szokásos sötét, borongós hangulat természetesen jelen van.
17. A földönkívüli: A nyitójelenetet egyszerűen imádom, és az izgalmas történet végig kitart. Ebben az epizódban bukkannak fel először Mulder különc segítői.
18. A csodatévő: Vallásos történet, de ennek ellenére mégis egy aránylag jó kis epizód volt.
19. Alakok: Vérfarkas! Már alig vártam, szinte biztos voltam benne, hogy előbb utóbb felbukkan egy erről szóló rész, ráadásul az évad egyik legjobbjaként. A hangulat ott van a toppon!
20. Leszáll az éj: Ez ismét egyike a sorozat legjobbjainak. Garantált a helye a top10-ben, sőt a top5-ben is. Valahol azt olvastam, hogy ez a rész valami díjat is kapott a témája miatt.
21. A gumiember visszatér: Tooms visszatér! Bár ne tette volna. Ezzel az epizóddal totálisan tönkre vágták az első gumiemberes részt. Hogy miért? Egyrészt azért, mert annak a résznek a hangulata itt már sajnos abszolút nem köszön vissza, plusz elrontották Tooms imidzsét is. Amikor először felbukkant, egy valódi emberi szörnyeteg volt, az ijesztő tekintetével, érzelemmentes arcával, és nagyfokú szótlanságával (nemigazán beszélt). Erre itt mi van? Mosolyog, ellő egy viccet... stb. Ezt nem kellett volna. Az egyetlen dolog, ami megmenti számomra ezt az epizódot, az a szellőzős jelenet a végén, mert az tényleg fantasztikusan sikerült.
22. Újjászületés: A történet kicsit hasonlít a következő epizódra, de csak nagyon kicsit. A hangulat itt is fantasztikus.
23. Roland: Egy nagyon megható és szép történet. A Rolandot játszó színész kapott is valami díjat vagy jelölést az alakításáért. A lényeg, hogy ezután figyeltek fel rá, ahogy sok más x-aktás színészre. Tényleg jó volt.
24. Lombik: Zárásképp természetesen egy földönkívüliekkel kapcsolatos részt kapunk. Ellentétben a többi évad záróepizódjával itt nem láthatjuk a végén a "to be continued" feliratot, ugyanis ez egy egyrészes történet. Gondolom itt, az első évad végén még nem lehettek biztosak a készítők a folytatásban. Amúgy egy nagyon-nagyon jó kis epizód ez.

Az x-aktákat rendkívül változatos történetek tarkítják. Találhatóak benne horrorisztikus, tudományos fantasztikus, krimik, sőt még poénos epizódok is. Mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb állókat. Éppen ezért ha néhány epizód nem tetszik, csak nézd tovább és 100%, hogy találsz olyat, ami igen.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
nemere
értékelése:
2012. aug. 24. - 10:03
Alap
Tinédzser korom meghatározó sorozata. Az összes részt felvettem VHS kazettákra annó. A magyar kiadásban egy dolog nem tetszett. A doboz hátulján már az első két évad sem egységes. Az 1. évad csak simán felsorolja a címeket, a második már számozva oldja meg a dolgot. Jobb lett volna egy egységes, a teljes sorozaton végigvonuló téma. Hamár a "gyűjtőknek" felirat is ott díszeleg a dobozon. Sőt a legjobb az epizód kód feltüntetése plusz alcím lett volna. Hiszen a negyedik évadtól némely rész nem is sorrendben követi majd egymást. De még nincs késő reménykedni, csak a harmadik évadnál tartunk.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

9 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (8)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
Sorozatok
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: