• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A Gyűrűk Ura - A két torony (mozi-változat) (Blu-ray)
A Gyűrűk Ura - A két torony (mozi-változat) The Lord of the Rings: The Two Towers
- 66%
Szállítható: BIZONYTALAN
2.490 Ft
Eredeti ár: 7.390 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

J. R. R. Tolkien A gyűrűk ura című művének műfajában egyelőre nincs konkurenciája. A legnagyszerűbb mese, amit valaha is lejegyeztek, noha titka könnyen megfejthető: alkoss meg egy teljes világot, rajzold meg a térképét, népesítsd be csodálatos lényekkel és emberszerű teremtményekkel, saját nyelvvel, kultúrával no és több ezer évre visszanyúló történelemmel. Ez utóbbiból emelj ki egy rövid, ám annál fontosabb időszakot, és dolgozd fel egy nagyívű regényben. S tedd mindezt a tudós-professzor egzakt tudományos alaposságával és a költő hatalmas képzelőerejével...

A legenda vászonra viteléhez Peter Jackson bátorságára volt szükség, aki a filmtörténet eddig példátlan vállalkozásának immáron második darabjával lép a közönség elé. (Ismeretes, hogy a rendező egy időben forgatta a trilógia egyes részeit.) Az Egy Gyűrű birtoklásáért folytatott történet első részét, A Gyűrű Szövetsége című filmet 2001-ben 13 Oscar-díjra jelölték, melyből négyet megnyert, többek között a legjobb látványeffektekért járó díjat. A trilógia új darabja, A két torony 2002 decemberében indult útjára a mozikban, és most DVD-n is, hogy a Tolkien-rajongók millióinak nyújtson újabb felejthetetlen filmélményt.

Az első rész végén, Boromir hősi halála után felbomlik a Szövetség: Frodó és Csavardi Samu elmenekül, a többieket pedig szétszórja egy ork banda váratlan támadása. Gandalf egy alvilági szellemmel folytatott csatában a mélybe zuhan. A Szövetség három csoportra bomlik ugyan, de tagjai a korábbihoz hasonló elszántsággal folytatják hősi küldetésüket.

Zsákos Frodó és Csavardi Samu eltéved az Emyn Muil hegyek, dombok szabdalta vidékén; itt fedezik fel, hogy a rejtélyes Gollam a nyomukban van. A kis szörnyeteg, aki maga is "megfertőződött" a Gyűrű hatalmától, rájuk támad, de a két hobbitnak sikerül legyőznie. Gollam, szabadulásáért cserébe - és persze a Gyűrű utáni titkos vágyától hajtva - megígéri, hogy rejtekutakon elvezeti őket Mordor Fekete Kapuihoz. Samu bizalmatlanul hallgatja Gollam ajánlatát, Frodó azonban megkönyörül az ocsmány támadón, aki, csakúgy, mint ő, valaha szintén birtokolta a Gyűrűt.

Aragorn, Legolas, a tünde íjász és Gimli, a törp időközben Középföldén át megérkezik az ostromlott Rohan királysághoz, melynek egykor nagyhatalmú királyát, Théodent most gonosz tanácsadója, Kígyónyelv és titkos szövetségese, Szarumán varázsa tartja bűvkörében. Éowyn, a király unokahúga felismeri a harcos Aragornban a nemes és bölcs királyi utódot, akiben vonzalom ébred ugyan a lány iránt, de közben egy pillanatra sem felejti el a tünde Arwen iránt érzett olthatatlan szerelmét és egymásnak tett ígéretüket

Gandalf, aki Balroggal vívott küzdelme után Fehér Gandalfként születik újjá, emlékezteti Aragornt feladatára: egyesítenie kell Rohan népét az emberi nem utolsó bástyájával, Gondorral.

Eközben a két fogságba esett hobbit, Trufa és Pippin az uruk-hai-ok elől a rejtelmes Fangorn-erdőbe menekül, és nem várt szövetségesre talál a vén fák között Szilszakáll, a beszélni és járni képes fa-pásztor személyében, kinek Szarumán megtizedelte egykor hatalmas erdejét.

A Szövetség tagjai, akik bár a küldetés során folyamatosan szembekerülnek az ellenség minden képzeletet felülmúló túlerejével és gonoszságával, megtapasztalják népük bátorságát és eddig nem látott erejét. Jól tudják, hogy csak együtt szállhatnak szembe Szauron és Szarumán hatalmas haderejével, mely a két torony felől érkezik: az egyik az Orthanc Erőd, ahol az áruló Szarumán az orkok mintájára megteremtette tízezer fős uruk-hai seregét, a másik pedig Barad-dűr (más néven Sötét Torony), Szauron Mordor földjén magasodó fellegvára...

Stúdió:
Játékidő:
179 perc
Gyártási év:
2002
Hangok:
- magyar - 5.1 EX (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 EX (DD)
- cseh - 5.1 EX (DD)
- orosz - 5.1 EX (DD)
- portugál - 5.1 EX (DD)
- thai - 5.1 EX (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, horvát, kínai, koreai, lengyel, litván, orosz, portugál, román, szerb, szlovén, thai
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes - 2 előzetes
 
Egyéb - A Gyűrűk Ura: Aragorn küldetése videojáték előzetese
Átlagos értékelés:
mester-jani
értékelése:
2012. már. 25. - 19:49
Kezdeném ott, hogy az első rész adatlapjánál nem írtam, de én igazából a bővített változatokat egy kicsit jobban kedvelem, mint a mozisokat, ennek legfőbb oka az, hogy hosszabbak a filmek, emiatt tovább maradhatok Középföldén. Sajnos a magyar piacon nem kerültek kiadásra a bővítettek, ez volt az eddigi legnagyobb csalódásom a kiadóban. Halkan megjegyzem, hogy az óta több hasonló értékű BD is került kiadásra és tudtommal nem is fogytak olyan rosszul (khm Star Wars).
Nézzük magát a filmet, hogy miért is a legnagyobb kedvencem már évek óta.
Valamikor régen még moziban már ott magával ragadott a film mikor a hatalmas hegylánc gyomrába bevitt a kamera és azt láttam, ahogy Gandalf élet-halál harcot vív a Barloggal. Ilyen epikus nyitást az óta sem láttam. Ezek után több szálon futnak az események. Láthatjuk, ahogy a két bátor hobbit mellé „társul” Szméagol Emin muil szikláinál és segítségével eljutnak a film végéig egészen Osgiliathig. Közben persze nemcsak az úttal kell megküzdeniük. Frodó kezdi megérteni, hogy Gollam miért is lett ilyen a gyűrűtől és egyre jobban érzi saját magán is a teher növekedését. A gyűrű akarata egyre nagyobb lesz elméje fölött, így kezd éket verni közé és legjobb barátja Samu közé. Láthatjuk, hogy Szméagol viaskodik a gyűrű által létrehozott kapzsi, gonosz és gyilkos énjével, kis időre sikerül is legyőznie őt, de aztán mikor magára marad, ismét beengedi a gonosz énjét.
Egy másik szálon a három vadász üldözi az Uruk-hai orkokat, hogy megmentség két elrabolt barátjukat. Itt megismerhetjük Középfölde lovas népét. Királyuk elméjét Szarumán tartja fogva így próbálja felügyelet alatt tartani a területet. Gandalf visszatér, a halálból majd kiűzi a király elméjéből Szarumánt, ezek után beindulnak az események. A kürtvári nagy csata olyan szépen van előadva, hogy közben még pislogni sem mer az ember. Lezárás pedig felvezeti a következő rész eseményeit, valamint megismerjük Gollam tervét.
Rengeteg szereplős a film ám ennek ellenére egyik karakter sincs elnyomva, megfelelő időt és teret kapnak.
Látványvilág továbbra is eszméletlenül szép, hiába 10 éves lassan a film máig megállja a helyét minden téren. A címszereplő két torony körüli kamerás pásztázások a zenével, egyik kedvenc részeim.
A BD képe kifogástalan, hibát nem tapasztaltam benne, szintúgy a hanggal sem volt semmi gondom.
Egyedüli fájó pont az extrák mennyisége, de szerencsére a DVD-s bővített változatának extra lemezei tartalmaznak elég bónusz anyagot.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
98%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: