• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Quo Vadis (2001) (2 DVD) (DVD)
Quo Vadis (2001) (2 DVD) Quo Vadis (xpja)
- 9%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 1 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Sienkiewicz világhírű regényéből készült gigantikus filmeposz középpontjában az őskeresztények küzdelmei állnak. A Néró császár uralkodásának végnapjaiban játszódó történet egyszerre megrázóan szép szerelmi elbeszélés és lenyűgöző látványvilágú történelmi tabló, hiteles korrajz, amelyben a néző előtt megelevenedik az antik Róma egy igen sötét időszakának minden részlete.

A dupla lemezes DVD tartalmazza a 161 perces szinkronizált játékfilmet, valamint a 274 perces teljes mini-sorozatot, eredeti nyelven, magyar felirattal.

Játékidő:
161 perc
Gyártási év:
2001
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- lengyel - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Előzetes -
 
Alternatív változat - A film 274 perces TV-sorozat-változata, eredeti nyelven, magyar felirattal - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Edwest12
értékelése:
2012. júl. 26. - 17:52
Tökéletes adaptáció
Igen eltérő felfogások vannak arról, hogy egy filmnek mennyire kell követni az alapjául szolgáló könyvet. Más műfaj, így nyilván más-más eszközökkel operálnak. Véleményem szerint minél veretesebb, ismertebb egy mű, annál kevésbé ajánlott eltérni az írott szövegtől. A Quo Vadis abszolút ez a kategória.
Nem ártott a műnek, hogy a lengyelek forgatták le, sőt! Jerzy Kawalerowicz rendező kellő tisztelettel nyúlt a történethez, és szerencsére az anyagiak sem álltak a kiváló végeredmény útjába: 18 millió dolláros költségvetésével az eddigi legnagyobb volumenű lengyel szuperprodukció. Szuperprodukció alatt pedig ez esetben nem a szó pejoratív értelmére kell gondolni. Nem valamiféle amerikai szirup lett a végeredmény; a pénzt sem az olyan látványosságokra fordították, hogy a cirkuszban premier plánban tépjék le az oroszlánok a keresztények fejét. Minden elköltött garas a minőséget szolgálta.
Meg lehet kövezni, de nem ismerem a lengyel színészeket. :) Fogalmam sincs, hogy ki számít közülük sztárnak otthon, de nem is érdekel. A lényeg, hogy kiválóan játszanak. Nehéz lenne kiemelni egyet is, aki a többiek felett teljesít. Jó, nekem a Petroniust játszó Boguslaw Linda volt a kedvencem, de ő azért komoly előnnyel indul, mivel a legfontosabb szereplők egyike, így volt ideje kibontakozni. A színészek kiválasztása is tökéletes az egyes szerepekre. Biztos senkinek nem kell elmagyaráznom az érzést, milyen az, ha olyasvalakit látunk egy szerepben, aki egészen más karakter. Minden tiszteletem Brad Pitté, de lássuk be ő pl. nem egy kimondott Akhilleusz…(ld. Trója)
A kiadvány tartalmazza eredeti nyelven az alternatív TV-sorozat változatot. Bevallom, én csak ezt néztem meg, és semmi kedvem sincs az ún. „vágott verzió”-hoz.
A hangról és képről nehezen tudnék érdemben nyilatkozni, mivel nincs otthon ilyen-olyan drága házimozi rendszerem, csak egy sztereó TV és egy DVD-lejátszó. Annyira persze nem kőkorszaki technika, hogy ne tűnne fel, ha komoly gond lenne bármelyikkel. :)

Jelen kritikám elég elfogultra sikeredett. Ennek egy oka van: a filmet kb. egy éve láttam, így annyira részleteiben nincs meg a fejemben. Ahogy azt mondani szokás: csak a szépre emlékezem. Ám én ezt egyáltalán nem bánom: bár minden film úgy élhetne az ember emlékezetében, mint egy tökéletes alkotás. :)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
sundance helyettese
értékelése:
2010. feb. 24. - 17:06
Minden idok egyik legszebb irodalmi alkotása a Quo Vadis? - Hová mész? címu Sienkiewicz mu, mely mind a mai napig hatásos, és korántsem veszített az értékébol, erejébol. A egyik korainak mondható filmfeldolgozása már megjelent, amit véleményem szerint vétek kihagyni hiszen olyan nagyszeru színészek játszanak benne mint Peter Ustinov, aki talán élete legfélelmetesebb szerepét játszotta akkor, félelmetesen.
Annak a filmnek a kiadásának egyetlen hibája volt, de az bizony rettenetesen nagy: nem az eredeti magyar szinkron került rá, Képessy Józseffel, hanem egy újabb, másodrangú szinkronszínészekkel, no de mindegy ott az eredeti hangsáv.
E filmet bevallom csupán részletekben láttam, de amit láttam az bizony dönto volt, egybol láttam, hogy ez egy minoségi feldolgozása a zseniális Sienkiewicz munek.
A színészek is nagyon jól játszottak, nem túl színpadiasan, hanem éppenséggel korrekten, ahogyan egy filmalkotásban kell. A rendezés is remek, és a képi világ is.
Csak ajánlani tudom!
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: