• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Könnyed erkölcsök (DVD)
Könnyed erkölcsök Easy Virtue
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2010. március 11. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

A Könnyed erkölcsök Noel Coward azonos című színdarabja alapján készült romantikus vígjáték, mely a 20- as években játszódik.

A történetben a nemesi angol család egyetlen fia feleségül vesz egy amerikai lányt, akit hazavissz bemutatni szüleinek. A nagyon brit szülők és az újdonsült feleség között csak úgy szikrázik a levegő: sehogy sem találják egymással a hangot. Ha nem csillapul anyós és meny között a szellemi csatározás, azt még a végén megsínyli a fiatalok házassága...

Stúdió:
Játékidő:
93 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
Rainbow
értékelése:
2010. ápr. 18. - 10:46
Noel Coward színdarabját még némafilm formájában maga Alfred Hitchcock is feldolgozta már–kimondani is hihetetlen- nyolcvan évvel ezelott. A mostani BBC-s feldolgozás, csillagos ötöst érdemlo módon bizonyítja, hogy lehet egy, az 1920-as években játszódó darabot huszonegyedik századi kívánalmak szerint filmre vinni, afféle jut is, marad is alapon, hiszen miközben a történet megorzi huségét az eredeti muhöz, addig olyan elemekkel gazdagodik, melyek a mai kor nézojének szimpátiájára bizton számíthatnak.

A rémísztoen egyszeru és tagadhatatlanul brit történet középontjában anyuci pici fia áll,aki konzervaítv – lássuk be, fosznob-értékeket valló vidéki mamájához nem átall beállítani újdonsült – és most jön egybol három rosszpont- másodszor házasodó, amerikai, autóversenyzo arájával. Mrs.Imádom az egyetlen fiamat, bár szültem leányokat is, de minek kishíján repülosóért kiállt elso döbbenetében, csakhogy ot nem olyan fából faragták, aki egykönnyen hagyja, hogy egyszem fiúcskája csak úgy, holmi nagyvilági amcsi no kezei között végezze, távol a szüloi háztól. Így aztán, noha az újdonsült ara mindent megpróbál megtenni a kedves mama kegyeinek elnyeréséért, elkezdodik az alternatív Rózsák Háborúja, melyet az örömapa szinte némán követ, közben – evidens módon- az ifjú arának szurkolva, akiért nem csak azért lelkesedik annyira, mert végre borsot tört amúgysem imádott neje orra alá, hanem azért is, mert, mint az jól tudjuk, vén kecske, ha csak szemmel is, de szívesen nyalogatja a sót....

A helyzetkomikumokra, angol humorra és szójátékokra építo történtben innentol kedzve állandóan kéznél van a kanál víz, hátha valamilyen csoda folytán sikerül végre a célszemélyt belefojtani, s bár sajnálatos haláleset elobb-utóbb történik, nem kanál vízbe fullás lesz a halálok és nem is a civakdó fehérnépek egyike lesz az áldozat.

A ’Megszoksz vagy megszöksz’ helyzetbol, mint ahogyan az várható is, végül nem a verbálisan hajat tépkedo hölgyek kerülnek ki vesztesen, de hogy végül boldog –e a vég, s ha igen, kinek, annak kiderítésére már inkább tessék megnézni a Könnyed erkölcsöket.

Erre most egy digipakos (!) kiadásban megjelent, jó hang- és képminoséggel felvértezett lemezrol van lehetoségünk. Vétek volna kihagyni.
8 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2012. jan. 29. - 10:51
Noha azok az erkölcsök nem is annyira könnyedek, és a film nem egy drámai fordulatot tartogat, sokat sikerült nevetnem rajta.

Nem tudhatom, mennyire ez volt a valóság, de Anglia vidéki udvarházai a legtöbb filmben úgy jelennek meg, mint különböző mértékben megzakkant, betokosodott beltenyészetek, amiben az unalom hatását mindenki valami rigolyával ellensúlyozza. Ezek a családok abban a legjobbak, hogy még ha észre is veszik az "elefántot a szobában", biztosan nem beszélnek róla, mert az "nem angol". A filmbeli családban akad penészvirág aggszűz, az adrenalinszintjét a világ véres eseményeiről szóló cikkekkel fenntornázó (ál)naiva, a háború borzalmaitól megkeseredett, mindent szarkasztikus poénokkal kommentáló, slampos veterán, és mindezek csúcsán a ház asszonya, akinek csak két célja van: fenntartani ezt az "idillt", és biztosítani a hátteret a trónörökös világfi hóbortjaihoz. Ebbe a környezetbe robban be a másféle elveket valló amerikai nej, aki hiába szeretne beilleszkedni, ebben a dohos "kriptában" neki egyszerűen nincs leosztva szerep, minden próbálkozása vagy eleve kudarcra van ítélve vagy csak szimplán balul sül el. Azzal pedig, hogy ebben a környezetben szokatlan stílusával felrázza ezt a közösséget, pont azt teszi, amit nem szabadna, így végül csak onnan kap megértő szavakat, ahonnan a legkevésbé sem számít rá.

A film megvalósításában nekem minden elem a helyén volt. Amúgy is szeretem ezeket a 20-as, 30-as évekbeli romantikus vígjátékokat, azok stílusát remekül hozta, plusz kiegészítette egy pár komorabb helyzettel vagy körülménnyel, mélyítve egy kicsit az amúgy általában felszínes karaktereket. A színészek játéka élvezetes, Jessica Biel az eddig látott filmjei közül nekem talán itt csillogtatta meg legjobban a tehetségét. Amit viszont külön ki kell emelnem, az a zene; néha talán zavaró a folyamatos swing-jazz stílusú zenei aláfestés, főleg, hogy nem is mindig illik a látottakhoz, de az biztos, hogy a 20-as évekre áthangszerelt Tom Jones - Sexbomb egy életre szóló élmény volt:).
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
joy
értékelése:
2010. már. 3. - 15:53
Bájos film, bár hogy romantikus vígjáték lenne, eros túlzás. Inkább szatíra, édes-bús társadalomkritika, mindezt persze néhol szinte fájó angol humorral. Jessica Biel talán egyik legjobb alakítását nyújtja a vagány, antilady autóversenyzo személyében. Ben Barnest jó egy könnyeden komolyabb karakterben is viszontlátni. Colin Firth és Kristin Scott Thomas pedig szokásosan jók, mindkettejüket láttuk már hasonló szerepben.

Összességében az nézze meg, aki unja az egykaptafára készült vígjátékokat, mert jókat fog derülni, de szokásos happy enben nem lesz része.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
87%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: