• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Dave (szinkronizált változat) (DVD)
Dave (szinkronizált változat) Dave
- 69%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Dave Kovicnak van tisztességes munkája: egy Baltimore-i munkaközvetíto irodá-ban dolgozik. Nem egy milkós állás, de azért Dave elégedett, hiszen szerény igényeit tökéletesen kielégítheti a tiszltességes fizetésből és erkölcsi feltötődést is kap, amikor kemény papírmunkák eredményeként álláshoz juttat egy munkanélkülit.
Dave-nek van egy nagyon különleges tulajdonsága, ami néhány órán belül az egész életét megváltoztatja majd: a megtévesztésig hasonlít az Egyesült Államok elnökéhez!
Az igazi elnök, Harrison Mitchell éppen dublőrt keres magának, aki alkalmanként eljárna helyette a kötelező, unalmas pofafürdőkre, úgyhogy kapóra jön számára Dave létezése. Kovic hamarosan a Fehér Házban találja magát szemtől-szembe saját híres hasonmásával, és a beígért kellemes zsebpénz hallatán örömmel vállalja a néhány fogadásra szóló helyettesítési felkérést. Komollyá akkor válik a helyzet, amikor az elnök váratlanul szívrohamot kap és válságos állapotba kerül - Dave pedig kénytelen tovább játszani a szerepét, még a First Lady előtt is. Lassanként belerázódik a dologba és használni kezdi józan paraszti eszét is...
Stúdió:
Játékidő:
105 perc
Gyártási év:
1993
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2010. júl. 7. - 22:44
Öröm látni, hogy a Pro Video, ha elszórva is, de folytatja a régebbi katalóguscímek szinkronos kiadását. A Dave egy kedvesen idealista vígjáték, mely még éppen elkerüli, nem utolsó sorban színészeinek köszönhetoen, hogy bántóan érzelgosssé válljék. Kevin Kline mind komikusi, mind drámai készségét boséggel kamatoztatja a címszerepben és bár egyértelmuen o viszi a filmet, társai is kiveszik részüket a sikerbol. Egy sor remek karakterszínész tunik fel, köztük sajnálatosan rövid idore az Éjszakai rohanásból ismert Charles Grodin. Ivan Reitman ekkor még biztos kézzel rendezett - különösen az elso órában adagolja jól a humort. A tehetségét késobb rendezoként is bizonyító Garry Ross a tulajdonképpen blod történetbol egy régimódi, igényes forgatókönyvet írt, egy tipikusan amerikai mesét, amiben a jószívu kisember rendet rak a politikában. A szálak elvarrása során boven túllép az abszurdítás határán, igaz, amikor kiderül, hogy a korrupt politikusokat elítélték, már rég tudjuk, hogy ez nem lehet a valóság.

A kiadás nem tesz sokat azért, hogy megfeleljen a háromezres árcédulának. Reméltem, hogy ennyi pénzért legalább nem a szokott környezetbarát lyukas tokba rakják a lemezt, pedig de. A menü finoman szólva puritán, bár inkább a gusztustalan kifejezést használnám rá. A képminoség, ha azt veszem, hogy az alapkiadás milyen régi, rendben van. A szinkron az eredeti, tisztán és érthetoen szól. Azzal sokáig nem voltam megbarátkozva, hogy Kevin Kline-t Kassai Károly szinkronizálja, de be kell látnom, igen jól megoldotta feladatát. A kiadvány a minimum igényeket is minimálisan teljesíti, de, aki szereti a filmet annak szerintem nem érdemes sokat gondolkoznia a megvételén.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
65%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

IMDb filmadatbázis

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: