• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > HA/VER (DVD)
HA/VER Kick-Ass
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
„Miért nem akar senki szuperhős lenni?” – teszi fel a kérdést Dave (Aaron Johnson), a megszállott képregényrajongó, és úgy dönt: márpedig ő az lesz. Választ is egy jól hangzó nevet, vásárol egy testhez álló zöld-sárga ruhát, különleges képességek híján azonban nehéz helyretenni a rosszfiúkat a bűnös New Yorkban. Szerencséjére a segítségére siet az apa-lány bűnüldöző páros, Vérprofi (Nicolas Cage) és Kis Dög (Chloë Moretz), ám a helyi maffiafőnök (Mark Strong) gonosz tervet eszel ki ellenük...
Stúdió:
Játékidő:
113 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. nov. 14. - 22:22
Basszus, akárhova kattintok a neten, mindenki mindenhol áradozik erről a filmről. Csak azt tudnám/érteném, miért… Én rég láttam ekkora baromságot – amit helyenként akár még élveztem is –, úgyhogy álljon itt egy különvélemény is erről a szerintem erősen túlértékelt „műalkotásról”.

Kezdjük talán azzal, hogy két nappal a megtekintés után még mindig nem tudom, mit láttam. Vagyis hogy ez igazándiból mi is akart lenni. Ha ezt komolyan gondolták, akkor valami borzalom. Ha vígjátékként próbálok tekinteni rá, akkor túlságosan véres és brutális lett. Szatírának sem tudom tekinteni, mert ahhoz meg túlságosan komoly, legalábbis komolyan értelmezhető történések voltak benne.. Úgyhogy nem tudom. De talán nem is lényeges. A lényeg, hogy élveztem-e a mozit, vagy sem.
Jelentem, ritkán. Olyan volt ugyan, hogy fájdalmamban felnevettem rajt, de jórészt inkább bosszantott. Az elején ez a hormontúltengéses tinidráma – qrvára nem érdekel, ki kinek a csöcseire maszturbál. Aztán ez a totál lúzer hülyegyerek abban a jelmezben: komikus, megalázó és szánalmas. Törvényszerű a kip*csázása az utcán – sajnos törvényszerű az az undorító youtubos celebmánia, ami belőle következett. A film első felében folyamatosan az órát lestem, s komolyan gondolkodtam rajt, hogy abbahagyom. Szerencsére Hit-Girl és apukája feltűnése új színt vitt a teljesen érdektelen és lapos Kick/Ass történetébe. Onnantól picit jobban tetszett az egész. ( direkt írom az origi neveket, mert a magyar nevek borzasztóak, mint ahogy a cím is az)
Köszönhető ez elsősorban Moretz kisasszonynak. Az a kislány zseniálisat alakít az egész moziban. Akkor is, ha tulajdonképp a szerepe ugyanolyan kifordított és túlvezérelt, mint a többi „szuperhősé”.. De legalább vagány és jópofa. Nem annyira bárgyú és idegesítő, mint a másik kettő tini. Persze itt lehet vitatkozni, meg elmélkedni azon, mennyire is veszélyes filmen ábrázolni, amikor egy kislány válik tömeggyilkossá, vagy, hogy az apja mikre tanítja. Teljesen igazat adok azoknak, akik állítják, hogy emiatt a 18-as karika is kevés lenne. Ezt a filmet nem csak felnőttek fogják nézni, s bizony a gyerekek nem biztos, hogy ezt helyesen tudják értelmezni majd… Sőt, ha K idetéved és a sárga földig lehordja ezt a filmet ezért, még igazat is tudnék neki adni ebben…
Ugyanakkor megjegyzem, hogy Hit-Girl és Big Daddy nélkül az egész film egy kalap sz*rt sem érne. Az ő feltűnésük után válik a cselekmény értelmesebbé, motivációjuk az igazi történet. Felnőttként én ezért elfogadom és helyén kezelem a lány brutális tetteit (az mondjuk már más kérdés, hogy egy átlagkislány a büdös életben nem tudna eséllyel harcolni egy osztagnyi rosszfiúval, de ezt hagyjuk) és nagyobb élvezettel néztem a történéseket. Aztán Red Mist feltűnésekor ismét a fejemet fogtam, annyira egy félresikerült alak lett az is. Pont, mint a Hihetetlen családból Szilánk… Csakhogy annak a filmnek az jól állt, itt viszont zavaró volt a gyerek kinézete meg topasága. ( mondjuk Kick/Assé is.) A végén meg a nagy leszámoláskor már hangosan röhögtem. Nem, nem azért, mert annyira vicces volt a film, hanem annyira szánalmas. Pláne a páncéltörős lövés…

Valahogy úgy érzem, az egész nem nekem szólt. Láttam egy ironikusnak tetszelgő filmet, ami a szuperhősmoziknak próbál görbe tükröt tartani. Kényesen megemlítve szóban vagy képben minden korábbi hasonló alkotást. Csakhogy ez a tükör megrepedt a túlzott erőlködéstől. A kristálytükör meghasadt… és a film önmaga paródiájává silányodik. Pedig nem biztos, hogy ez volt a végső cél.

Sok rosszat írtam, tudom. De senkit ne riasszon el azonban a megtekintéstől. Talán túl komolyan próbáltam venni az egészet. Akkor, mikor hagytam magam lebutulni a film erkölcsi színvonalára, tetszett is. De hogy ez stílusbravúr lenne meg forradalmasítaná a műfajt – nos, ez irányban kétségeim vannak. Mindazonáltal a filmet meg lehet nézni, néhány sör/pálinka páros után talán még élveztem is volna. De mivel nem iszom alkoholt, ezért ez nem jött be. Valahogy olyan az egész számomra, mint egy rosszul sikerült vicc, ami túllőtt a célon…

A DVD – ha most meg kéne vennem, bizony fel lennék háborodva. A kép még csak hagyján, de a magyar 2.0 több mint szégyen: az igénytelenség csúcsa. Ennyit érünk néhány illetékes szemében a piacon. Szomorú.

Egyszer nézhető. Talán…
6 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2013. szep. 24. - 15:14
Hétköznapi hősök?
Nemrég néztem a második részt, ami akkora élmény volt, hogy gyorsan meg kellett vennem, és újra kellett néznem az elsőt. A Kick-Ass ugyanis moziban nézve alig hagyott bennem nyomot az eltúlzott képregényes stíluson és a szolid társadalomkritikán kívül, így meg akartam tudni, mit mulasztottam két éve.

Most már tudom, semmit. Az van benne, amit elsőre is láttam.

Túl sok mindent próbáltak a készítők összehegeszteni, de a stílusok teljesen elütnek egymástól, amitől a majdnem két órás játékidőben szétfolyik az egész. Legalábbis nekem a romantikus tinikomédia a suli jócsaja után epekedő, de csak csendben otthon recskázó geek lúzerrel (komolyan, percekig az a téma, hogy Dave hogyan, mire, hányszor, és ehhez a művelethez mennyi pézsé kell) igen távol esik a számegyenesen a néha burleszkbe hajló, de amúgy vérbő gengsztermozitól, főleg, hogy időnként egy kevés (túl kevés...) fekete humorral fűszerezik, pl.: Dave anyjának halálával. És akkor mindenre rájön a már említett képregényes stílus és a kb. egymondatos társadalomkritka... igaz, az nagyon erős mondatra sikerült ("Három seggfej ver egy negyediket, és mindenki csak nézi?!", kamerásmobillal, mert ugye ma az a menő, aztán mehet minden a youtube-ra meg az Instára...). Ezek soha nem is fognak összeállni egységes egésszé, de az arányokon sok múlik.

Igazából azt sem tudtam eldönteni, hogy a Kick-Assben mit akartak hangsúlyossá tenni. Foglalkozni a legtöbbet tutira azzal foglalkoztak, hogy Frank D´Amico hajkurássza Kick-Asst, vagy legalábbis azt, akinek őt hiszi, de mindezt legtöbbször unalmasan, elnyújtva, mint egy rossz krimiben. Pedig lehetőség annyi lett volna, mint égen a csillag, eleve a karakterektől kezdve. Kick-Ass mellett Big Daddy és Hit Girl is jó figurák, a vérfröcskölő önbíráskodás meg a gyámügyért kiáltó apa-lánya kapcsolat ellenére is; talán ha négy jelenetben szerepelnek a finálé előtt, múltidézésük viszont remek korona a film képregényes jellegén. Aztán lehetett volna jobban ráfeküdni a Kick-Ass jelenségre, de azóta tudom, azt megspórolták a folytatásra, az első részből ezért maradt ki. Ezek helyett van Red Mist, aki úgy ahogy van, szánalom a köbön, értelmetlen időhúzás minden perc, amit a képernyőn tölt, meg van a gengszteresdi, ami a rakétavetős poénon meg a vérengzés lehetőségén kívül alig szolgált nekem bármilyen szórakozással.

Röviden: Jó alapok, jó karakterek, jó színészek, remek stílus, de összefőzve zavaros és íztelen elegyet alkotnak. Talán a humorból kellett volna több, talán az, hogy tényleg Kick-Ass-ről szóljon a film, lehet az is, hogy csak Speier Dávid fordítása hiányzik (Ha-ver, Kis Dög, Vérprofi... ugyan kérem!), de valami nekem nagyon...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dalmát
értékelése:
2011. nov. 7. - 11:51
Nekem tetszett. Meg kell jegyeznem, hogy bár a képregényeket szeretem, nem vagyok nagy rajongója a szuperhős történeteknek. Talán ezért is jött be ez a film. Mindjárt az első jelenet nagyot ütött. Utána kezdett az idióta tinifilmek felé elmenni a sztori, de szerencsére felbukkant a bájos Lyndsy Fonseca (a legújabb Nikita tévésorozatból ismerős), és neki köszönhetően sikerült átvészelni a film leggyengébb részét. Aztán jön Big Daddy és Hit-Girl vicces apa-lány párosa, és innentől a film sínen van.
A gyilkolászó tizenéves lány figurája miatt a Ha/ver-t én is csak 18 éven felülieknek ajánlom. Ő minden idők legvagányabb szuperhőse, aki veszélyes, mint Rorschach, csak éppen nagyon cuki. A film végén általa produkált vérengzés egy másik Mark Millar megfilmesítést, a Wanted-ot idézi. Remekül megcsinált, kemény és vicces jelenet.
A főszereplő és a haverjait alakító színészek is rendben vannak, de a főhőssel az a baj, hogy az összes emlékezetes jelenetében maszkot visel, a baráti kör pedig viszonylag keveset szerepel. Chloë Grace Moretznek nagy jövőt jósolok, a két öreg róka, Nicolas Cage és Mark Strong pedig hozza a formáját. (Megjegyzem, jó volt Nicolas Cage-t végre egy színvonalas alkotásban látni.) A film leggagyibb szereplője Vörös Pára, de még ő sem tudja lerontani az összképet.
A szinkron szerintem jó lett, egyedül a nevek magyarításával van komoly gondom.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
77%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Mozizz
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: