• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Iron Man - A vasember 2. (2 BD) (Blu-ray)
- 4%
Szállítható: BIZONYTALAN
8.590 Ft
Eredeti ár: 8.990 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Tony Stark legnagyobb titka lelepleződött: már mindenki ismeri szuperhős-kalandjait. Mégis újra fel kell vennie a különleges ruhát, hogy szembeszálljon élete eddigi legveszélyesebb ellenségével – ám ezúttal néhány új szövetségese is akad!

Stúdió:
Játékidő:
124 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
- hindi - 5.1 (DD)
- thai - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, kínai, lengyel, lett, litván, orosz, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, thai, török, ukrán
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Audiókommentár - Jon Favreau rendező közreműködésével
 
Egyéb - Látványtervek és animáció
 
Egyéb - S.H.I.E.L.D. - információs adatbázis
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2010. okt. 15. - 22:27
A Vasember sosem volt központi képregényhős számomra, ám az első rész olyannyira megnyert magának, hogy igazán kíváncsi voltam a folytatásra is. Sajnos moziba elég ritkán jutok el, és ezt sem volt alkalmam nagyvásznon megnézni, de látatlanul is bizalmat szavaztam a filmnek, és vártam a DVD/BD megjelenést.

Amióta BD-ket is vásárolok, egy ilyen kaliberű filmnél valahogy nem volt kérdés számomra, hogy csakis a BD lehet a befutó, de kezdettől ott motoszkált bennem a gondolat, hogy a Vasemberhez bizony a fémdoboz dukálna. Mivel az első számomra mégiscsak a képminőség, így aztán a DVD-ről lemondtam. Na, nem mintha az nem lehetne elég szép, de a BD azért mégiscsak BD. Aztán amint kiderült, mennyibe is fog kerülni ez a BD, első felindulásomban tényleg elhittem, beérem majd a DVD-vel. A megjelenés napján a kezemben is volt mindhárom változat. Az egylemezes DVD vásárlása fel sem merült, főként, hogy az extrák itt legalább magyarul élvezhetők. A fémdobozos DVD impozáns darab, és kicsit fájó szívvel tettem le, annál is inkább, mert az első rész is ebben a változatban van meg, de be kellett látnom, amilyen őrült vagyok, hosszabb távon csak buknék az olcsóbb DVD-vel, hiszen úgysem tudnék ellenállni a BD-nek, így végül 8eFt fölötti ár ide vagy oda, ezt vettem meg.

A kiadvány minősége pazar, bár ennyiért igazán kaphattunk volna egy kétoldalas borítót is. Nagy jelentősége persze nincs neki, a két korong úgyis takarja a belső felület javát. A korongok szitázása meglehetősen puritán: vörös alapon fekete IRON MAN felirat arany szegéllyel.

A korongok a Paramount kiadványoktól már megszokott nyelvválasztással indulnak, aztán a tartalom javát magyarul élvezhetjük.

A film egész jó folytatás lett, bár első megtekintés után nem éreztem olyan átütőnek, mint az első részt, ezért nem adnék rá jó szívvel 5 pontot. Talán egy újabb megtekintés még változtat az álláspontomon.

A kép- és hangminőség pazar, erről kár is további szót ejteni, csillagos 5-ös.

Az extrák tartalmasak, érdekesek. Kicsit talán túl sok is az a 2 óra, ami a film kulisszatitkairól került a bónusz korongra. Vannak még kimaradt jelenetek, látványtervek, előzetesek, videoklip. Lényegében csak az előzetesekről hiányzik a felirat, de ez még megbocsátható. Jogos az 5 pont.

Amiért összességében mégis csak 4-es nálam, annak az az oka, hogy a film érzésem szerint némileg elmarad az első résztől, márpedig a legfontosabb maga a film, és emellett a kiadvány ára pedig elég durva, ami rontja az ár/érték arányt. Bár éppen a vásárlás után gondolkodtam rajta, normális dolog-e ennyit költeni a hóbortomra...? Végülis egy napig dolgozok ennyi pénzért! Aztán rájöttem, hogy én egyedül 8 óra alatt biztosan nem raknék össze nulláról két ilyen korongot tokkal-vonóval, és így nézve még azt is mondhatom, megéri megvenni ezeknek az embereknek a munkája gyümölcsét. És inkább ezt, mint két olcsóbbat, ami fele ennyire sem tetszik.
8 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. júl. 8. - 10:15
Iron Man 2 kritika
Pár héttel ezelőtt olvastam a hírt, hogy az első Vasembernek nem nagyon volt forgatókönyve, és rengeteg múlott a képregénybuzi rendező John Favreau-n és a színészeken. Nézve a második részt, nem kizárt, hogy itt is valami hasonló probléma volt, ugyanis az Iron Man 2 legszembetűnőbb gondja a fura története. Az alapok jók, Stark haldoklása külön pirospont, meg Mickey Rourke is jól kezd, de aztán az egész a teljes szétcsúszás határán egyensúlyozik.

Az első órában nem haladunk sehova, sőt, filmünk egyre jobban kacérkodik a "borzalmas" jelzővel. Süt az egészről egy rendes könyv hiánya, és ezt a hiányt még menő akciókkal se próbálják ellensúlyozni (a monacói Stark vs. Ivan csata egy vicc), inkább hősünket hozzák egyre égőbb helyzetekbe, aminek az az eredménye, hogy lassan én azt mondom, hogy hagyjuk a fenébe ezt a fickót.

Igen ám, de Mr. Stark eme leamortizálása, mint később kiderül, rosszul megvalósított, ámde szándékos, és nem mellékesen jó húzás. Az Iron Man 2 a "lassan már én szégyellem magam" első órája után, Nick Fury feltűnésével egyidőben meglepően határozott fordulatot vesz a minőség felé - ugyanis hősünkből szépen lassan ismét egy szerethető karaktert csinálnak. Akciónak még mindig híján vagyunk, a forgatókönyv se az igazi, de legalább már Robert Downey működik annyira, hogy elvigye a filmet.

Egyébként pedig a mellékszereplők jók, a gonoszok nem; a CG pöpec, ám kevés lehetősége van kibontakozni; van egy csomó jó ötlet (bőröndpáncél, War Machine), de nem kezdenek velük semmit - ez a film egy eléggé átgondolatlan kuszaság. Az első rész koherensségét teljesen nélkülözi, és ez eléggé nagy baj. De hogy mondjak valami pozitívumot: amikor Tony szétbarmolja a házát, hogy instant részecskegyorsítót rakjon össze, akkor azért ott van a két évvel ezelőtti szellem, vagyis a totális coolság. Nem rossz ez a film - de azért nem is jó. 6/10. Viszont legalább Scarlett Johansson annyira dögös, hogy még.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
82%

9 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (4)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: