• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Aliens - A bolygó neve: Halál (Blu-ray)
Aliens - A bolygó neve: Halál Aliens (xp66)
- 57%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft

5-10 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A film bővített jelenetei nem tartalmaznak szinkront, csak eredeti hangot és magyar feliratot!

A tökéletes organizmus mintapéldáját, a távoli világból érkezett Idegent már jól ismerjük - túl jól. A földöntúli gyilkológép rendkívüli fizikai adottságainál csupán hihetetlen szívóssága és állhatatossága teszi még veszélyesebbé. Mindennek Ellen Ripley a megmondhatója - az egyetlen személy a Nostromo űrhajó hét tagú legénységéből, aki túlélte az utolsó küldetést...

Miután - a lénnyel együtt - felrobbantotta a Nostromót, évtizedeken át hibernálva, tehetetlenül sodródott kozmikus mentőcsónakjában, csak azért, hogy menekülése és ébredése után újra visszatérjen az idegenek feltételezett lakhelyére, az L.V. 426-os kódszámot viselő bolygóra, ahol időközben mit sem sejtő földi telepesek is megvetették a lábukat.

Ripley csatlakozik az elit-kommandóhoz, hogy eddigi tapasztalatait kamatoztatva mentse, ami még menthető. A kolóniára érve azonban hamar rádöbbennek, hogy a vártnál is nagyobb a baj és a túlerő. És az egyetlen ember, akit még megmenthetnek nem más, mint egy rettegő, elárvult és elvadult kislány, aki már túl sok szörnyűséget látott...

Ezen a kiadványon James Cameron bővített, 148 perces rendezői változata mellett végre az eredetileg moziban vetített, DVD-n eddig még meg nem jelent 132 perces változat is megtalálható!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, rendezői változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő:
153 perc
Gyártási év:
1986
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Alternatív változat - A film eredeti mozis változata (132 perc) és a bővített, rendezői változat (148 perc) is megtalálható a lemezen! (kb. 148 p.)
 
Audiókommentár - Új adiókommentár James Cameron, Michael Biehn, Jenette Goldstein, Carrie Henn, Terry Henn, Lance Henriksen, Gale Anne Hurd, Pat McClung, Bill Paxton, Dennis Skotak, Robert Skotak és Stan Winston közreműködésével a rendezői változathoz.
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv - a végleges, mozikba került változat zenéje (James Horner)
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv - James Horner eredetileg tervezett zenéje
Átlagos értékelés:
Argento
értékelése:
2011. máj. 22. - 14:46
A filmről:

Ripley ,a korábbi film egyetlen túlélője ismét szembekerül az univerzum legveszélyesebb gyilkológépével.

James Cameron íróként és rendezőként is jegyzi a 86-os folytatást,melyben a film új irányt is vesz.A parahorrorból az űrháború felé.Az ALIENS kétségkívül a sorozat legakciódúsabb,s egyben leglátványosabb fejezete is.

Sigourney Weaver szinte már rutinszerűen játssza el újra Ellen Ripley szerepét.Cameron megszokott karakterszínészei (Lance Henriksen,Bill Paxton,Michael Biehn) pedig csak még tovább emelik a film értékét.A sorozat legjobb szereposztását kétségtelenül ez a rész kapta.

Ripley ezúttal egy csapat elit kommandóssal,állig felfegyverkezve érkezik vissza az első rész helyszínére az LV-426-os bolygóra.Az időközben telepeseknek otthont adó bolygó azonban újabb meglepetéseket tartogat.Most ugyanis hiába a technika és felkészültség,ezúttal nem egy idegen várja őket,hanem egy egész seregnyi...

Az ALIENS szlogenje (This Time It s War) hozza is amit ígér.Totális háborút az emberek és Idegenek között és a film végén egy döbbenetes találkozást is,melyben végre választ kapunk (részben) az Idegenek eredetére/születésére is.

A BLU-RAY kiadás:

A film korábbi DVD kiadásai enyhén szólva sem voltak tökéletesek,hiába a THX-es minősítés.A film sajnos nem volt hibáktól mentes.Cameron többször is mentegetőzött a DVD transzfer milyensége miatt,de a mostani BD kiadásra valami nagy dologgal készültek.

KÉP:

Az ALIENS vadonatúj 1080p/AVC (1.85:1) HD transzfere egyszerűen lélegzetelállító...

Cameron tavalyi "ijesztgetése",miszerint teljesen eltüntetik a képzajt a filmről,szerencsére nem agyon DNR-ezést jelentett.A filmet képkockáról-kockára újították fel,újraszínezték és valóban leredukálták a képzajt is,ámde ez esetben ezt nem a részletesség rovására tették.Ugyanis a film szebben néz ki így,mint valaha.A nagyfelbontásnak hála végre minden részlet a helyére került.A nappali jeleneteknél érezhetően kontrasztosabb és élesebb kép,a szereplők arca,ruházat is teljesen rendben vannak:nincs semmilyen viaszmúzeum effektus.Az éjszakai részek valamivel több képzajt tartalmaznak,de szerencsére ez semmit nem ront az élvezeti értéken.Annyi odafigyelést fordítottak rá,hogy végre úgy nézhet ki,mint ahogy anno Cameron mester a mozivásznon is szerette volna látni.

Remek munka.

HANG:

Szintén dts-HD MA (a Foxtól megszokottan).

Dinamikus teres nextgen hang,remek pillanatokkal.A robbanások,lángszórók és karabélyok hangja soha nem hallott elemi erővel tölti meg a szobánkat.

SPOILER:

A robotágyús részt (Rendezői változat) pld. nagyon ajánlott így újranézni.Szinte szétviszi a dobhártyánkat. ;)

EXTRÁK:

Audiokommentárok,zenesáv,a film 1986-es és 1991-es rendezői változata Seamless Branchingelve valamint az MU-TH-UR mód szintén elérhető ezen a korongon is.

Összegezve:

A sorozat 2. legjobb filmje.Ez is kötelező vétel és itt a hosszabb változat tényleg emel is a film élvezeti faktorán.

folyt köv...
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2012. jún. 13. - 1:08
Sulaco
*** 57 évig lebegtünk az űrben Ripley-vel, míg ránktaláltak. 57 évig. Addig ki voltam kapcsolva. S mikor ránktaláltak mi történt??? Mi?? Szegény nőt megbüntették, meg lefokozták, mert felrobbantotta a Nostromot - pedig nem tehetett mást -, mert senki nem hitt neki. Na persze, engem meg sem kérdeztek… Mondjuk mindegy, mert ebben az univerzumban úgysem tudták volna lefordítani, amit fütyögtem volna nekik.

Más. Ez a kaland merőben más volt, mint az első. Időközben az Univerzum Urának személye megváltozott. Eddig valami Scottnak hívták, most meg Cameronnak. Azt hiszem, ez a kulcsa az egésznek. Annak az őrületnek, amit csendes szemlélőként átéltem. Ami memóriám kitörölhetetlen részét képezi, az összes ezen Univerumban tett kalandom közül a legmaradandóbb lett. Az új úr úgy rendezte a dolgokat, hogy Ripley visszamenjen a Halál közelébe. Én? Én meg hát persze, hogy mentem vele!!! Tudtam, hogy engem nem bánt…
Ez a Cameron egyébként kész akciófilmet kreált a visszatérésből. Fantasztikus egy akciófilmet! Tele voltunk dögös, amerikai katonákkal, szuper fegyverekkel. Az új hajó, a Sulaco ugyanolyan szuperul kivitelezett járgány volt, mint a Nostromo korábban - kamera itt is ugyanúgy végigvezet a hajón, megmutatja azt. És megint nem én csináltam… Az egész felszerelés nagyon tetszett, különösen az a lapos autó, a csapatszállító. Aztán az Acheronon meg tele voltunk alienekkel (én már csak így hívom őket, mégha a korabeli feljegyzések következetesen Halálnak is nevezik ). Ennyi szörnyet, ennyi vérszomjas fenevadat én még egy rakáson eddig nem is láttam. A helyszín, ahova vitt a csapat, egyébként baromi jó volt, az elhagyott bázis, a több szint, az üres folyosók hihetelen nyomasztó és feszült érzést tudtak kelteni. No meg tényleg: a lény vére. Amit már a Nostromon is láttam.. Az a savas vér mindent kilyukasztott… Még szerencse, hogy nem csöppent rám – az bizony kiégette volna az én kis borításomat is.

A tengerészgyalogosok csapata is nagyon tetszett. Igazi vagány, belevaló srácok, de talán Vasquez, a csaj volt a legszimpibb. Gorman meg Burke meg a legunszimpibb. Burke későbbi tette egyébként megbocsájthatatlan. Ismét csak a Weyland-Yutani érdekei, a Cég mindenek felett. Teljesen megérdemelte, amit kapott. Hickset meg Bishopot is bírtam – és itt már rögtön az elején lehetett ugye tudni, hogy Bishop is android. Félig kolléga… Azt ugyan gondoltam, hogy a küldetést nem élheti mindenki túl, de ami a pincében történt, az első bevetésen, az bármilyen háborús felvételben megállná a helyét (a Holoneten keringenek ilyen képek). A csapatból épp hogy csak páran értek vissza hozzák a járműbe – de ez még mindig nem volt a vége.. Kapkodtam a fejem rendesen, annyira pörögtek az események. Ez a Cameron biztos nem tudta, mit csinál: túl kicsi volt a csapat a szörnyekhez képest. Pedig Ripley, Hicks, Bishop mindent megtett. De csak nem fogytak…Egyébként volt egy rész, ami nagyon tetszett: voltak ezek a kihelyezett sorozatlövő „őrszemek”. No, azok aztán brutális fegyverek voltak. Bizseregtek ármaköreim, mikor a többszáz golyó irtotta a dögöket. Akartam számolni is őket, de feladtam. Nekem úgy tűnt, mintha összességében több lett volna, mint ami a 158 telepesből kifejlődhetett volna. De mindegy, biztos elszámoltam magam. Olyan egyformák voltak.

Minden jó, ha a vége jó. Ezt a kalandot is megúsztam, mint ahogy néhányan. Sőt, találtunk egy kislányt is – mindig izgalmasabb a történet, ha gyerek is van benn. Sikeresen megmentettük Newtot – no persze nem az én érdemem. Hanem megint csak Ripley-é, aki a Sulacon újra szemtől szemben megküzdött egy Aliennel, ezúttal a legfőbbel, aki a tojásokat rakta, s amelyik végig követte őt, a Quennel. A sarokból figyeltem, meg sem mertem csippanni. Nagyon tuti küzdelem volt – ezt a rakodógépet és ennek továbbfejlesztett harci változatait meg már azóta láttam más felvételeken a Holoneten. ****

A BD képének értékelésekor újfent Argentora hivatozok: szerintem is gyönyörűen felújított cucc. A hang érezhetően jobb, mint az első részé, de még mindig nem úgy szól, ahogy ez egy ma forgatott filmnél szólna. Néha még mindig kissé üresnek éreztem, a fő effektek mellé hiányoltam a támogatást. Viszont így is jobb, mint a DVD volt. A lemezen – a DVD-hez hasonlóan mindkét változat rajt van – jómagam utóbbi időben csak a rendezőit nézem. Jobb lett az. Extra viszont ezen a lemezen sincs sok, még szerencse, hogy a BD a korábbi digistackben landol, ott meg van még öt extralemez..


Kosárba!

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
HICKS TIZEDES
értékelése:
2011. máj. 24. - 9:23
Film:

Ha az Alien alapmű, akkor az Aliens az alapmű, alapműve!
Szerintem ez a legjobb rész a négy Alien film közül! (Bár számomra az Alien csak 3 részből áll:Alien, Aliens, Alien 3...a negyedik rész valahogy már erőltetettnek tűnik nekem.)


Kép:

A kép (AVC, 1080/24p) tökéletes lett (a DVD kiadáshoz képest mindenképp), főleg, ha figyelembe vesszük, hogy negyed évszázados (25 év!)!


Hang:

A hang (eredeti DTS HD) tökéletes!
A magyar szinkron ugyanaz mint a DVD-n, amivel nincs is nagy probléma, viszont néhol a mondatok vége nincs meg, és a felirat is valahol hiányos...akárcsak a DVD-n!
(Már csak ezért is érdemesebb az eredeti hangot választani, meg hát azért is, mert a magyar hang erőtlennek tűnik a DTS HD mellett (mondjuk ez érthető)!)
Az eredeti szinkronos dolog (ahogy már írta előttem más is) valóban jobb lett volna, pláne, hogy végig létezik a bővített változathoz is! (Jó, tudjuk a jogi/anyagi dolgokat, de akkor is!!! Ez számomra akkor is érthetetlen! Erre csak azt tudom mondani:"Szálljunk fel, és dobjunk a telepre egy atombombát...csak így lehetünk biztosak!")


Extrák:

Eredeti és rendezői változat (a bővített részek csak eredeti hanggal és felirattal) akár 5.1-es szinkronnal, bevezető (James Cameron), audiokommentár, törölt jelenetek, önálló zenesávok.


Ja, és a borító elején nincs rajta az a szöveg, hogy:"Az Avatar rendezőjétől".
Szerintem szerencsére!
Helyette ez van:"A totális háború".
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
ergo
értékelése:
2011. máj. 25. - 11:00
horror-sci-fi-akciófilm tekintetében mindenképpen a toppon van, ezt a részt láttam a legtöbbször, aztán a 4.-et, ami valamiért nekem bejött.
az első részt csak egy alkalommal, ez valahogy kimarad az életemből.
volt szerencsém belenézni a bd-be, egyelőre nincs meg, és a kép lenyűgöző lett.
a dvd képe, így most már csak, ha nincs ló, jó a szamár kategóriába került :)

tulajdonképpen, ha itt befejezték volna a szériát, 2 rész is elég lett volna :)

(spoiler: nem tudom, eltüntettek-e pl. olyan apró bakikat digitálisan, mikor bishop a végén félbevágott állapotban van, akkor mikor a csajszit elkapja, derékból fel-kiemelkedik a padlózatból :) )

kötelező vétel lesz mindenképpen, ha a többi rész nem is (ami persze nem igaz), ez lesz az első a sorozatból kékben.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
96%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (7)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: