• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Alien 3. - A végső megoldás: Halál (Blu-ray)
Alien 3. - A végső megoldás: Halál Alien 3 (xp66)
- 57%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A film bővített jelenetei nem tartalmaznak szinkront, csak eredeti hangot és magyar feliratot!

Ripley űrhajóján meghibásodik a kabin kioldószerkezete és a hibernációs álmát alvó személyzet lezuhan a Fiorina 138. börtönbolygóra, ahol elvetemült és javíthatatlannak nyilvánított bűnözők egy maroknyi csapata őrködik az egykor nagyüzemben működő űr-Alcatraz romjain.

A zuhanást csupán a már sokat próbált Ripley éli túl, akit - ébredése után - nem hagy nyugodni a gondolat: az "Idegen" még nem pusztult el, hanem mindvégig az űrhajón bújt meg - talán éppen a legénység egyik tagjának gyomrában...

Hamarosan igazolódik szörnyű gyanúja, így kénytelen harmadszor is szembeszállni a gyilkos lénnyel, ezúttal azonban fegyvertelenül, kiszolgáltatva a zegzugos folyosórendszerben bujkáló "halálnak" és néhány erőszakos bűnöző elemi ösztönének.

Ezen a kiadványon a moziban bemutatott 111 perces változat mellett megtalálható a David Fincher eredeti tervei alapján a DVD alkotói által rekonstruált 139 perces, eddig még soha nem látott változat is!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, bővített változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő:
155 perc
Gyártási év:
1992
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Új audiokommentár Alex Thompson operatőr, Terry Rawlings vágó, Alec Gillis, Tom Woodruff Jr., valamint Richard Edlund trükkmesterek, és Paul McGann színész közreműködésével az eredei mozis változathoz.
 
Kimaradt jelenetek -
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv -
Átlagos értékelés:
Argento
értékelése:
2011. máj. 22. - 19:01
A filmről:

Elérkeztünk a sorozat kétségkívül legkomorabb és legdrámaibb epizódjához.

Az LV-426-os bolygóról elmenekült maroknyi túlélő (Newt,Hicks,Bishop és Ripley) éppen hazafelé tart a Sulaco fedélzetén,ám nincsenek egyedül...

A sorozat 3. részének fő színhelye ezúttal egy sivár börtönbolygó ,a Weyland Yutani egy peremvidéki büntetőtelepe.Ripley itt lesz kénytelen ismét szembenézni a savas vérű,emberi testekbe petéző Idegennel,ám ezúttal fegyverek nélkül és csak magára számíthat...

David Fincher hányattatott sorsú sci-fije osztja meg kétségkívül legjobban a sorozat rajongóit.Valaki imádja,sokan utálják,de egyvalami biztos:egy későbbi kultuszfilmeket (Fight Club,Se7en) jegyző direktor kezdeti szárnypróbálgatásai ellenére egy mindenképpen emlékezetes ALIEN mozit kapunk.

A BLU-RAY kiadás:

KÉP:

Legyünk tárgyilagosak.Az 1080p/AVC transzfer nem lett a legjobb.

Ez a korong a vízválasztó,mely világosan megmutatja,hogy még maga a FOX stúdió sem akart túl sok pénzt belepumpálni egy teljes restaurációba (lévén a film kevésbé népszerű,mint elődjei),az első két résszel foglalkoztak képileg komolyabban,egy korábbi mozibuktába beleölni túl nagy beruházás lett volna.

A közeliekkel nincs is akkora gond,bár összességében a HD transzfer kissé lágy és tompa(főként ha összevetjük az első rész transzferével).A színvilág elég fakó,de rendben van,ámde az összkép nem azt hozza,mint az első 2 film esetében.Természetesen a BD változat minőségileg mindenképp előrelépés a DVD-hez képest,de én úgy gondolom 2010-2011-ben egy ilyen transzfer bőven nem jobb egy közepesnél (ezért a 3 csillagos értékelés),hisz a jóval korábban készült elődökhöz képest egy kevésbé impresszív látvánnyal fogunk itt szembenézni.Korrekt munka,de bőven nem referencia.De talán ennyit is érdemelt ez a rész én úgy érzem.

HANG:

Újgenerációs dts-HD MA remek pillanatokkal,jó térhangzással és kellő dinamikával kísérve.Ugyan a hangzása nem ugrik előre olyan nagy mértékben ,mint mondjuk az első ALIEN mozi esetében,de hozza az elvárhatót (kiváltképp Elliot Goldenthal fülbemászó zenéi kapnak új erőre általa).

Akiket érzékenyen érintett a Quadrilogy DVD bővített verziójának hanghibája (azaz a nyershangok sistergése) azok fellélegezhetnek.Az utószinkron elkészült a régi színészekkel a bővített jelenetekhez,úgyhogy akik a speciális változatra esküsznek azok ezúttal már végig tökéletesen hangminőségben hallgathatják meg.

EXTRÁK:

Hasonló a körítés a többihez:
audiokommentár,zenesáv,a film 1992-es és 2003-as rendezői változata Seamless Branchingelve valamint MU-TH-UR mód.

MEGJEGYZÉS(SPOILERES):

A kevesebb néha több...vagy mégsem ?

A bővített változat hoz magával remek pillanatokat,ámde a film közepe sokszor unalomba fullad.Sok a felesleges sallang,a sokadik istentisztelet már néha csak töltelékjelenet.Túlzottan sok kiollózott szcénát próbáltak meg visszailleszteni a filmbe,amitől nem feltétlenül lesz jobb valami.

Golic jelenete ütős(az Idegen kiszabadítása),a film eleji mentökapszulás jelenet is jobb lett ámde a film végét némiképp megváltoztatták,a királynős jelenet sokkalta hatásosabb/drámaibb volt.akárcsak az idegen kikelése a kutyusból a mozi elején.

A 2 változat közül ugyan egyik sem tökéletes,de a hosszabb verzió nagyobb lyukakat és dramaturgia hiányosságokat töm be,ha már választani kellene mindenképpen az lett a jobb.

Összegezve:

Egy trilógia viszonylag korrekt lezárása,a közepesnél azért jobb BD kiadásban.

folyt köv...
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2012. jún. 13. - 1:09
Fiorian Fury 161

*** Nem tudom, hogy történt. Nem értem. Én is figyeltem, Ripley is figyelt, de valami hiba csúszott a számításokba. A Queen valami úton reprodukálta önmagát – bár fogalmam sincs, hogy lehetett – s befészkelte magát. A hajó megsérült, a kapszula lezuhant, mi meg ott voltunk azon a bolygón. Fiorian Fury 161 – így hívták. De hisz az adatbázisom szerint ez egy börtönbolygó!!!

Az volt. A zuhanást csak Ripley élte túl, no meg megint egy facehugger. Gondoltam, hogy ebből aztán baj lesz – de gondolta ezt Ripley is. Már csak azért is, mert a környezet, ahova kerültünk, minden volt, csak nem ideális. Koszos, sötét, kegyetlen, ugyanilyen emberekkel megtömve, akik aztán nem ijednek meg saját árnyékuktól.. De az kevés volt. Én tudtam. Mint ahogy kevés volt a tengerészgyalogos különítmény a Hadley’s Hope-on, tudtam, hogy itt is kevés lesz. Akármilyen fenegyerekek is vannak bezárva ide. Pedig néhányuk még talán szimpatikus figura is volt: Clemens, a doki mindenképp, de Dillon, a vezetőjük is. A környezet meg? Hát nem droidnak való vidék, az biztos. Mintha baromira visszamentünk volna az időben – ennél sokkal modernebb körülmények között szoktam járni. A telep elhagyatottsága, törvényen kívülisége mindenestre minden sarkon érezhető volt. Érezhető volt, hogy ismét új Ura van az Univerzumnak, egy fiatal direktor, bizonyos Fincher. Ez ugyan rég volt, de ez az ember később sokra vitte – más világokban is sikerrel ténykedett.

Ugyanakkor teljesen úgy éreztem magam, mint az első Alien kalandomnál. Vissza a gyökerekhez. Mert itt is csak egy lény volt, nem is tudom már, miből kelt ki: kutyából vagy ökörből. A végeredmény azonban borzalmas volt: az első rész 7 fős legénysége helyett itt 26 fős közösséget irtott ki. Kegyetlen egy bestia volt ez is, talán kegyetlenebb, mint elődjei.. Nincs fegyver, nincs hadsereg. Csak a rabok meg a Halál. Az egy lény hajkurászása a szűk folyosókon tökéletesen megidézte a néhai Nostromo emlékét – egy droid meg ugyebár egyébként sem felejt. Csak ha törlik a memóriáját.

Azt azonban sokáig nem értettem, csak sejtettem, Ripleyt miért nem bántotta. Emlékezetes kép, mikor a nő arcához ér a dög – sok fényképet csináltam róla a memóriámnak. Néhányat fel is használtak poszternek a holoneten… Ekkor valahol már csodáltam a hadnagyot: Ripley harmadszor is felvette a harcot a lény ellen. S harmadszor is győzött. Nagyon jó és ötletes volt az elintézési mód, ahogy ki akarták nyírni a dögöt. Az a sok, rohanó kamera, mintha csak a lény szemszögéből néztük volna nagyon jó volt. Öngyilkos küldetés, de igazából egy ilyen kalandban úgysem kellett senkiért izgulni: tudtam, hogy a rabok csak áldozatok. Egyedül a hadnagyért kellett izgulni, hogy túlélje. Aztán mikor megjelent az a rohadt Cég, képviselőjükkel az élen, legszívesebben magam löktem volna bele őket az olvasztóba. Ripley döntése teljesen logikus és következetes volt – ha a droidok tudnának könnyezni, biztosan megkönnyeztem volna. Így azonban kalandom a hadnagy búcsújával véget is ért, a telep bezárásával én is kivonultam az Alienek univerzumából. Nem tudom, érdemes lesz-e valamikor visszatérnem, de a borzalom és izgalom, ami az utóbbi kalandok alatt ért, most mindenképp valami regenerálódást igényel. ***

Az Alien 3 BD-vel én maximálisan meg voltam elégedve. Bár Argento szerint a képet nem újították fel olyan mértékben, ahogy kellett volna, nekem nem volt vele bajom. Valahogy az egész képminőség illett a hangulathoz – még ha nem is volt teljesen szándékos. Ugyanakkor a hangnál itt éreztem először a valós, normális, ütős térhangzást, a hajkurászás az folyosókon meg egyszerűen csodás. Extra itt sincs sok: kétségkívül a legértékesebb dolog a film kétfajta változata. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a „bővített” mindenben jobb, de hosszabb és így tovább lehetünk az Alien-univerzumban. Ez mindenképp jó. S nekem ez a mozi teljesen egyenértékű a kultikus első résszel.

Kosárba!0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
HICKS TIZEDES
értékelése:
2011. máj. 16. - 15:33
Film:

A trilógia lezárása! Már csak ezért is érdemes megnézni! Természetesen a bővített változatot, mert így egy szinte "más" filmet kapunk! (Kíváncsi lettem volna arra azért, hogyha maga David Fincher rakja össze a bővített verziót, akkor milyen filmet kaptunk volna...szerintem hasonlót! Valószínűleg azért ez a bővített verzió is tükröz vaalmit Fincher elképzeléséből, mivel ezek a "plusz" jelenetek is le lettek forgatva...nem véletlenül.)
A film hangulatát meghatározza a sötét képek látványa, a sötét ("aranyló") folyosók (amik nagyon jó megvilágítást és fényképezést kaptak) és persze a zene is jól illik ehhez a hangulathoz/részhez!


Kép:

AVC kódolás, a majdnem 20 év (19) nem látszik rajta, teljesen rendben van!


Hang:

Természetesen tökéletes az eredeti DTS HD hang!

A magyar szinkron megegyezik a DVD-találhatóval, amivel nincs probléma szerintem! A magyar hang persze itt is gyengébb...

Ha a bővített változatot válasszuk a magyar hanggal, akkor találkozhatunk egy-két "hibával", pl.:van egy rész, amikor hallatszik a szinkron alatt a szereplő eredeti hangja is, vagy, hogy (mint az Aliens-nél) a mondat vége nincs meg (itt viszont, ha a moziváltozatot nézzük meg, akkor az adott mondat már jó)! Érdekes!


Extrák:

Eredeti és bővített (nem rendezői) változat (a bővített részek csak eredeti hanggal és felirattal) akár 5.1-es szinkronnal, audiokommentár, törölt jelenetek, önálló zenesáv.


Ja, és a borító elején nincs rajta az a szöveg, hogy:"A Harcosok Klubja és a Hetedik rendezőjének filmje".
Szerintem szerencsére!
Helyette ez van:"Nézz a halál szemébe".
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
82%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: