• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Alien 4. - Feltámad a Halál (Blu-ray)
Alien 4. - Feltámad a Halál Alien Resurrection (xp66)
- 57%
Szállítható: AZONNAL
2.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft

Már csak 4 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A film bővített jelenetei nem tartalmaznak szinkront, csak eredeti hangot és magyar feliratot!

Ellen Ripley, az előző Alien-filmek hősnője halott. Amikor rájött, hogy az utolsó idegen embriója az ő testében vár arra a pillanatra, amikor rászabadulhat a világra, úgy döntött: öngyilkos lesz, hogy a lénynek se legyen esélye az életben maradásra.

200 év és nyolc rémes genetikai kísérlet eredményeképpen Ripley hadnagy újra életre kel. Megszállott tudósok "áldozatos" munkája kellett ahhoz, hogy klónozzák őt, és benne az idegen királynőt - azzal a nem titkolt céllal, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert".

A királynő szaporodik, és savas vérű, kegyetlen utódai ellepik a támaszpontot. Hamarosan elszabadul a pokol. A már nem teljesen emberi, de még nem idegen Ripleyre, és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Callra vár, hogy harcba szálljanak az elpusztíthatatlan faj egyedeivel...

Ezen a kiadványon a moziban bemutatott 109 perces változat mellett megtalálható a rendező által elkészített újra vágott, kibővített 119 perces változat is!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, bővített változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő:
119 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Bevezető - A rendező bevezetője az új, bővített változathoz (kb. 1 p.)
 
Audiókommentár - Új audiokommentárJean-Pierre Juenet and Hervè Schneid, Alec Gillis, Tom Woodruff, Jr., Pitof, Sylvain Desperetz, Ron Pearlman, Dominigue Pinon és Leland Orser közreműködésével az eredei mozis változathoz.
 
Alternatív változat - A film moziban vetített változata (kb. 104 perc) és az új, rendezői változat (kb. 111 perc) is megtalálható a lemezen!
 
Kimaradt jelenetek -
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv -
Átlagos értékelés:
Argento
értékelése:
2011. máj. 24. - 22:10
A filmről:

A felemás ALIEN 3 után mindenki kisebb messiásként várta a 97-re beharangozott újabb epizódot.

A rendező személye mindenképpen bizakodásra adott okot,lévén az Elveszett gyerekek városa és a Delicatessen kisebb mesterműveknek számítanak és a francia mozimágusnak Jean Pierre Jeunet-nek pedig van egy egészen egyedi látásmódja,melyet többé kevésbé az ALIEN4-ben is megvillant.

Ripley-t a halála után klónozzák és vele az Idegen királynőt is,mely ismét végzetes hibának bizonyul.Az Idegenek szaporodni kezdenek és a kísérleti űrállomáson újfent elszabadulnak az emberekkel táplálkozó rovarszerű gyilkológépek.A sztori nincs agyonbonyolítva.Kapunk itt mindent:kalózokat,katonákat és őrült tudósokat is.

Jeunet ALIEN-je túl sok forradalmi dolgot nem mutat fel.Az első 3 filmből táplálkozik.Ami miatt újdonság ill. más ez a rész a sorozatban,azok a humorosabb elemek (Johner - Ron Perlman pld. kifejezetten üde színfolt a filmben) és a látványos fényképezés.

Összeségében a 4. film egy korrekt iparosmunka,ámde újdonságot nem hozott.Halad tovább a jól kitaposott ösvényen,megvillant jó dolgokat és vannak izgalmas pillanatai,ám a hangulat valahol elveszett.

Akárhogy próbálnám is tupírozni,ez a film igazából már egy felesleges bőrlehúzás volt,szegény Ripley-t pedig már a 3. fejezet után végleg hagyni kellett volna békében meghalni...persze,mint tudjuk Hollywood ezt sokszor nem így gondolja. :)

A BLU-RAY kiadás:

KÉP:

Az 1080p/AVC transzfer minősége hasonló a 3. részhez.Lágy és némileg életlen (bár a 3. részben a közeliek sokkal jobbak voltak),sajnos az első 2 rész erőssége,ennek a korongnak a gyengéje lett.A FOX itt sem végzett teljes restaurációt,de gyaníthatóan záros időn belül kapunk majd egy új BD (esetleg 3D?) kiadást és ,ahhoz már feltehetőleg készíteni fognak egy normálisabb 2k/4k-s remastert.

A 4 ALIEN film közül ezt találtam képileg a legkevésbé vonzónak,ami vicces ,tekintve,hogy sokkal később készült az elődeinél.

HANG:

Kiváló dts-HD MA keverés,remek pillantokkal és bombasztikus mélyekkel.A 4 ALIEN BD közül ez szól a legteresebben és a legaktívabban,ami nem baj tekintve,hogy itt kapunk bőven lövöldözést,üldözést és robbanásokat.A rossz kép mellé legalább egy szép hangot kaptunk.

EXTRÁK:

Audiokommentár,zenesáv,a film 1997-es és 2003-as rendezői változata Seamless Branchingelve valamint az MU-TH-UR mód.

MEGJEGYZÉS(SPOILERES):

A legfeleslegesebb Speciális változat ehhez a részhez készült.Az új kezdés valami borzasztó,de befejezés is csak ront a filmen.Javaslom mindenkinek,hogy hallgasson a direktorra aki a film bevezetőjében elmondja,hogy a rendezői változat az,amit anno a mozikba küldött.Hozzátenném:jobb is volt,inkább válasszuk azt,semmit nem vesztünk vele.

ÖSSZEGEZVE:

Közepes produkció,közepes kiadásban,ellenben remek hanggal felvértezve.Csak Alien fanoknak.

1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2012. jún. 13. - 1:10
Betty
Valami miatt az Alien 4 nekem mindig is személyes kedvencem volt. Reálisan nézve pedig nem kellene annak lennie, hisz az egész valahol valóban egy, már kihűlőben lévő történet újramelegítése, a saga megerőszakolása, felesleges folytatás. De mégis, az egésznek volt egy olyan hangulata, ami az első perctől kezdve magával ragadott – s talán az utolsó tíz percet leszámítva végig kitartott.

No de kezdjük az elején. Ugyebár Ripley 200 éve halott, a Fiorán talált szövetmaradványaiból azonban sikerült klónozni. Persze nem Ripley miatt, hanem a testében levő királynő miatt – a nő teljesen felesleges másodtermék. Az alapötlet tehát ugyan erőltetett – már a sztori újraindítása szempontjából – de mégis valahol kiváló. S aktuális. Rengeteg lehetőséget hordoz magában, amiket egyfajta magas labdaként a film sorban le is üt. Először is maga Ripley szerepe: a klón, aki először semmit nem tud a világról és magáról, a film során fedezi fel saját múltját. Érdekes és néha egészen groteszk szál. Ugyanakkor a gondolat a gének keveredésére szerintem zseniális. Létrejött az a szuperkatona, amit tenyészteni akartak, csak nem Alien formában, hanem ember formában…
A másik dolog, ami kiváló, maga az Alienek „idomítási” kísérlete. Kb, mintha T-Rexeket próbálnánk idomítani: kéjes vigyorral vártam a kudarcot és a halottak számának drasztikus emelkedését. Valahol azonban mégsem ez volt a legmegdöbbentőbb az egészben, hanem a Betty rakománya: ekkora kegyetlen parasztságot eddig csak a Weyland-Yutaniból néztem ki. Az idő telik, de az emberei természet nem változik…

Apropó Betty. Számomra az Alien 4 – de talán az egész saga - legjobb húzása. A legénység az eddigi legeltaláltabb karakterhalmaz: ilyen jó, különleges, vagány és egyedi csapat egyik moziban sem volt. Abszolút telitalálat mindenki, s abszolút telitalálat a casting is: Ron Perlman egyik legjobb szerepe a Hellboy mellett, Michael Wincott rövid hajjal is zseniális, de a gyerekképű Winona Ryderre sem lehet panasz. A csapat közös jelenete Ripleyvel a kosárpalánknál meg szerintem a film egyik legjobb fejezete. S így ebben a moziban valahogy nem csak a vérengzésre jut idő, hanem ténylegesen fel vannak építve a karakterek is. Ezáltal nem elsősorban töltelékként kell tekinteni rájuk, hanem kedvelhető szereplőkként. Akik elvesztése akár még fájhat is.. Ráadásul Call újfent meglepetés szereplő, akárcsak az első észben Ash… ABC… Ash, Bishop, Call, - és D, mint David..

Az egész mozi számomra visszakanyarodás az Alien 2-höz. Míg a három inkább az egyes előtt tisztelgett, ez inkább a kettes előtt. S nemcsak a katonák meg a fegyverek miatt, hanem a bázis, s a sok dög miatt. Egyértelmű a párhuzam – kár, hogy ennek viszont nagyon elcseszték a végét. Az ugyanis a fehér hibriddel kifejezetten idegesítő, ötlettelen és gagyi baromság volt. Eleve az egész ötlet, de ahogy meg Ripley elintézi – nos, az a legnagyobb gáz az egész sagában… Teljesen kár ezért a tíz percért, ha az nem lenne, simán 100% lenne a film.

Mert egyébként minden klappol. Látvány, díszlet, karakterek, sztori, színészek minden. A bázis nagyon jó, a dögök szintén. Néhány jelenet olyan emlékezetbe égős (víz alatti úszás, létra, alien és a pavlovi reflex, de pl a whiskykocka is). Vérbeli sci-fi, amihez a bővített változat kellően sokat tesz hozzá: a nyitóképek nekem jobban tetszettek így. Csak az a fránya fehér troll ne lett volna…

A BD viszont hibátlan. Gyönyörű kép és igazán gyönyörű hang. Ahogy végre egy Alien filmnek szólnia kell. A negyedikre ezt is megértük. Extra szokásosan kevés, de a lemez szokásosan megy a kilenc lemezes digistackbe. Abban meg van elég extra – amit már egyszer, a megjelenéskor végig is néztem.

Hogy hova jutottunk a Prometheusról…

Kosárba!

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
78%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: