• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Eredet (2 BD + DVD) (Blu-ray)
Eredet (2 BD + DVD) Inception
- 11%
Szállítható: BIZONYTALAN
7.990 Ft
Eredeti ár: 8.990 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A profi tolvaj mindent el tud lopni. Minél nagyobb mester a szakmájában, annál kevésbé lehet előtte akadály.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) a legjobbak között is az első: ő mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata éjszaka az álomfázisba jut, ő belopózik, és a legnagyobb értékekkel távozik. E tudás tette Cobbot az ipari kémkedés legkeresettebb bűnözőjévé és örökké menekülő, magányos férfivá.

És most kap egy esélyt, hogy helyrehozza az összes régi hibáját, és visszaszerezze az elveszett életét. Ehhez nem lopnia kell, hanem profi bandája segítségével visszatérnie az eredethez, és egy gondolatot elültetni valakinek a fejében. Ez lesz a tökéletes bűntény. De a legjobb tervet is keresztülhúzhatja, ha a kiszemelt áldozat maga is profi. Aki olyan veszélyes, amilyenről Cobb még csak nem is álmodott.

A nagysikerű Batman: Kezdődik! és a Sötét lovag, valamint a Tökéletes trükk rendezője új sci-fi/thrillerének különös, futurisztikus és elképesztően látványos világát fantasztikus szereplőgárda keltette életre:, többek között a Golden Globe-díjas Leonardo DiCaprio és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével. Az Eredet az év legkülönlegesebb alkotása!

Stúdió:
Játékidő:
148 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Maximális moziélmény - Christopher Nolan és Leonardo DiCaprio közreműködésével
2. LEMEZ:
Egyéb - Digitális képregény - Eredet előzmény: A Cobol meló
 
Egyéb - Digitális képregény - Eredet előzmény: A nagy álomvilág
 
Kisfilm - A tudat álma
 
Képgaléria -
 
Kisfilm - 15 fókusz-kisfilm
3. LEMEZ:
Bónusz-korong a film DVD-változatával - - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
Átlagos értékelés:
Barahir
értékelése:
2011. jan. 15. - 21:54
A mozimágus Christopher Nolan újabb remeke a nyár és egyben 2010 egyik legeslegjobb, legEREDETibb alkotása, amit bizony sokáig nem fogok elfeledni. A bámulatos ötletességgel és agyafúrtsággal megírt agyas, csavaros sztori, az elsőrangúan különleges de mégis természetesen ható látványvilág, Hans Zimmer tökéletesen passzoló zenéje és a remekül összeválogatott, profi szereposztás mind-mind hozzájárulnak a feledhetetlen filmélményhez. Végre egy film, ami nem klisékkel, hanem egyedi, sosem látott ötletekkel dolgozik, s mindezt olyan színészek keltik életre, hogy csak na.
Az, hogy a mozi nagy része az álomvilágban játszódik, egyben a hátránya is, legalábbis én nem éreztem a hősök sorsa miatt különösebb izgalmat- ez csak álom- de annyi baj legyen. Nolan újfent bebizonyította, hogy kreativitásának egyelőre nincsen párja- filmje kötelező mindenki számára, aki valóban igényes és és az agyat is felpörgető szórakozásra vágyik.

A film az év egyik legjobban várt megjelenése volt, lássuk, hogy mennyire vette ezt komolyan a kiadó.
A Warner kegyet gyakorolt és újabban ellátja kiadványait egy fapados állóképes menüvel, mint itt is, a "Dream Collapsing" aláfestő zenével.

A kép számomra teljesen rendben van, igazán szép, de semmi rendkívüli. Csak azt nyújtja, amit az ember elvár 2010-ben egy full HD felbontástól. Mintha a sötét tónusokkal kevésbé birkózna meg, mint a világos terekkel, és -bár lehet ez az én készülékem hibája?- a Warner kiadványok visszatérő hibája, akárcsak a TDK-nál itt is jelen volt nekem: a rácsok és bizonyos épületek, vagy a sziklák picit pulzálnak és vibrálnak ahogy a kamera mozog.... nem tudom, ez mennyire a lemez hibája, mindenesetre észrevehető. Ezt leszámítva nagyon szép a képminőség.

A hang talán még jobb, a DTS Master Audio olyan erőteljes, hogy majdnem kiestem a székből, pl. amikor a vonat megjelent az úttesten. De Hans Zimmer zenéje és a basszusok is nagyon dinamikusan és jól szólnak. Az angol hangsáv tehát csillagos ötös. Na de a magyar 5.1.... sajnos nem a megszokott mértékben, hanem sokkal gyengébb az angolnál, ez már csak azért is szomorú mert a jól sikerült szinkron miatt én azzal is nézni akarom a filmet. A magyar hangsávot sajna nagyon fel kell tekerni, és még úgy sem igazán tiszta. Kár, legalább ha DTS lenne.... :(

Az extrák mindegyike magyar feliratos, és ezért nagy dicséret illeti a kiadót, nagyon boldog voltam...!
Az első lemezen még helyet kapott az egyes jelenetek film közbeni kivesézése- többek között a forgó folyosó megalkotása is. Ezek nagyon érdekesek, és igazi csemegék!
A második lemez extratartalma elég gyér, őszintén szólva bőven lehetett volna még mit közzétenni. A legnagyobb durranás itt a Cobol-meló, ami a film előtörténetét meséli el képregény formában, és nagyon tetszetős. A másik kisfilmben álomfejtők és tudósok magyarázzák el a tudományos felfedezéseket, hát itt Joseph GL nem sok vizet zavar, igazából túlságosan tudományos és unalmas az egész....
Megnézhetünk emellett képgalériákat a díszlettervekről, a poszterekről, és 3 előzetest és néhány tv szpotot is.
Az utolsó extra Hans Zimmer filmzenealbuma, ami DTS Master Audio formátumban került a lemezre, és bizony nem kis élmény meg is hallgatni. Más kérdés, hogy túl gyakran nem fogjuk. :)

Ez mind szép és jó volt, de én nem vagyok ezzel teljesen elégedett, még lehetett volna bőven interjút a többi színésszel, alkotóval, audiokommentárt a rendezővel csinálni, mert nem tudunk így meg elegendő infót a produkció készítéséről.

Nagy bónuszként hozzácsapták a kiadványhoz a dvd-változatot is, bár ne tették volna. Egyrészt sok értelmét nem látom, másrészt a dvd képminősége olyan moslék, hogy ha nem akarunk sírva fakadni, NE nézzünk bele a blu-ray után.
Gondolom a sima dvd-változatot is képesek eladni ugyanezzel a képminőséggel, amiről szinte ordít, hogy szándékosan butított- a dvd azért ennél jóval többre képes. Elég pofátlan dolognak tartom a dvd-vásárlók ilyetén hülyének nézését, és égne a képem, ha egy ilyen kaliberű filmet így adnék ki.... na mindegy, a kiadó tudja, mit csinál.

Hiába próbálja tehát a kiadó elültetni a fejemben a gondolatot, hogy a dvd-formátum milyen pocsék, és csakis a bd lehet a jövő, nem helyezték elég mélyre ezt az ötletet, így az agyam kidobja. :) Gondolom a többség is így lesz vele. A Warnernek jobb extraktorokra lesz szüksége, ha ez lesz náluk a tendencia! :D

Mindent összevetve a blu-ray változat semmiben nem nyújt kiemelkedőt, de tökéletesen hozza a 2010 év végén elvárható színvonalat. Ajánlom ezt a változatot mindenkinek, aki szereti a filmet, a feliratos extrákért pedig még egyszer köszönet!
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
86%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: