• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Jonah Hex (DVD)
Jonah Hex Jonah Hex
- 78%
Szállítható: BIZONYTALAN
699 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A legendás képregénysorozat lapjairól előlép Jonah Hex(Josh Brolin), a sebhelyes arcú kalandor és könyörtelen fejvadász, aki még a halált is kicselezte, és aki nyomára bukkan bárkinek… és bárminek. Jonah erőszakos múltját legendák övezik; félig a földi világban, félig a túlvilágon él. Az egyetlen ember, akihez érzelmek fűzik, egy Lilah (Megan Fox) nevű prostituált, akin a bordélyban töltött évek szintén mély sebeket ejtettek. Jonah-t azonban kísérteni kezdi a múlt, amikor visszautasíthatatlan ajánlatot kap az amerikai hadseregtől: ha azt akarja, hogy visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, el kell kapnia a legveszedelmesebb bűnözőt, Quentin Turnbullt (John Malkovich). Csakhogy Jonah Turnbull ősellensége, és a földi pokol elszabadítására készülő eszelős terrorista semmitől sem riad vissza, hogy holtan láthassa a fejvadászt.
Stúdió:
Játékidő:
78 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
delpiero
értékelése:
2011. aug. 23. - 12:21
Jonah Hex egy újabb képregény-adaptáció, melynek a filmes forgatókönyvét, az a Taylor-Neveldine páros vetett papírra, akik a Crank 1-2-ért is felelősek voltak. Ekkor már lehetett gondolni, hogy a történet nem a kidolgozott dialógusokról fog szólni, viszont amit a náluk működött, azt egy másik rendező nem tudta kamatoztatni. A Hortonnal ezelőtt animációs mesét dirigáló Jimmy Hayward valami iszonyatos munkát végzett ezzel a mozijával.
A film központjából egy bosszúállás áll, Jonah Hex egy polgárháborús veterán, akinek John Malkovich karaktere
kivégezteti a családját, az ő arcát pedig eltorzítja. Bevallom John Brolinra kifejezetten illett erre a figurára, jól állt neki az efféle cowboy/macsó szerep már a Nem vénnek való vidék-ben is.
A film ráadásul jól is kezdődik, sőt megkockáztatom, hogy az első negyed óra kifejezetten szórakoztató, a gond a hátralévő 1 órával van...igen, ha összeadjuk, jól látjátok, hogy a film teljes játék ideje mindössze, vagy inkább hála az égnek 75 percet tesz ki.
A főhős nagyon kínos egysorosokat mormol, miközben halad előre a fő gonosz felkutatásában. A film legnagyobb hibája pedig pont az, hogy az út, melyen végig követhetjük az üldözést annyiból áll, hogy egyik helyen megkérdez egy halottat (mivel ez a szuper képessége a torz arcú Hexnek), a másikon pedig egy gazfickót, és ez ismétlődik meg egy párszor és készen is vagyunk. Közben egy teljesen érdektelen szerelmi szálnak nem igazán nevezhető románcot is kapunk, ahol az oldalborda szerepét Megan Fox alakítja, szerintem mondanom sem kell, hogy mennyire pocsék minőségben. Azt viszont el kell ismernem, hogy volt benne 2 nagyon jó és poénos beszólás a filmben, ezeken nevettem is egy jót, hurrá. Másnak már nem igazán fogunk örülni, mert nemcsak a történet esik össze a film másik felére totálisan, de a látvány is nagyon silányra sikeredett. Ostoba, buta, logikátlan párharcok következnek a vége felé, valamint egy John Malkovic összeomlás, akit ilyen rosszul még soha életemben nem láttam játszani. A zene innen-onnan lopkod, néhol kellemesen el lehet hallgatni, valahol viszont egyenesen zavaró.
Kijelentem tehát, hogy borzasztó rossz filmmel van dolgunk, melyben vannak ugyan pozitívumok, de ilyen félresikerült rendezés mellett azok fel sem tűnnek, sajnálom azt az 1-2 kiváló karakterszínészt, akik a nevüket adták ehhez a silány, de olykor kifejezetten mulatságos filmhez.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2010. nov. 14. - 2:39
Az már régen rossz, ha ülök a TV előtt, és azon gondolkodom (már megint), hogy ezt nekem mi a francnak kellett kivennem a tékából.. Mikor sajnálom a rááldozott időt és pénzt, mégha ez esetben egyik sem volt túlságosan sok..

78 perc, amiből kb. 70 perc szenvedés. Egyszer Niwrok azt írta az Amikor megállt a Föld kritikájában: ”Ha láttad az előzetest, mindent láttál ebből a filmből, amit érdemes” Nos, ott, akkor nem értek vele egyet, viszont ennél a filmnél ez hatványozottan igaz. Abban a két-három percben benne van minden. Ami nincs, az meg úgyis hülyeség – és abból áll a film. Ugyanis ez nemhogy nem szórakoztató, meg pörgős, meg izgalmas, hanem egyszerűen unalmas baromság. Persze így is megvan a célközönsége, meg a helye a bemutatásra ( Film+ csatorna éjszakai műsora), de ezért 3000 Ft-ot elkérni pofátlanság. Jómagam nehezen fogadom be az ennyire elvont, életszerűtlen alaphelyzetre építkező mozikat. Itt az még csak hagyján, hogy főhősünk, a lyukaspofájú Hex kézrátétellel felugrasztja a halottat, de mikor varjú/holló röpül ki a szájából – az már sok volt. Valaki vagy meghal, vagy nem. És nincs semmiféle indián hókuszpókusz, ami a halottból élőt csinál..
Az alapszitu szerint egy bosszúfilmre kellene készülnünk, s ha már Hex a főhős, az ő kalandjain keresztül együtt érezni vele, izgulni érte. Ezzel csak két bajom van: a szerettei elvesztésének sablonos beillesztése nem váltott ki belőlem semmilyen érzelmi reakciót, mert csak úgy lógott a levegőben. Vélhetően a dramaturgia, vagy a vágás volt elbaszarintva, mert jóval később jönnek azok a képsorok, amik ezt megalapozták volna.. Másrészt meg minek izguljak egy olyan emberért, akiből úgyis kifüstölik a halált??? Egyébként a szinopszis ez esetben is hülyeség: „a halált is kicselezte”- mi ez, Végső állomás 5?, „félig a földi világban, félig a túlvilágon él” – no persze, két műszakban, mi? A Szellemekkel suttogó című TV sorozat sokkal hitelesebben oldja meg ezt a kérdést, a fekete madarak röpködése meg a Hollót idézi. Apropó, Holló. Teljesen nyilvánvaló a párhuzam, csak míg ott egyértelmű a szitu, a bosszú mozgatórugója, a hős képességei, szerethetősége, itt azonban Hex mégiscsak hús-vér embernek van beállítva, ha már fogja a golyó. Ettől viszont hiteltelen és zavaró az egész.

Bosszúfilm, érzelmi töltet nélkül – és mint ilyen, a néző szempontjából kudarcra ítéltetett. Westernnek is, polgárháborús filmnek is nagyon gyenge, egyszer Leone hangulatát idézi a kisvárosban, egyszer A hazafi hangulatát a háborúval (tudom, az egy másik háború volt), egyszer meg a Sherlock Holmes hangulatát a nagyvárossal. Amúgy is nehezen jön össze a lovagló főhős a hadihajóval meg a szuperfegyverrel..

Hogy jót is írjak: ezek a képek, hátterek viszont remekül meg vannak csinálva, mégha nem is illenek össze. A vadnyugati kisfalu, Philadelphia, meg az erőd is jó a díszlet, hangulat szempontjából. A színészek teljesítményére sem lehet panasz, kár, hogy karakterük mélysége hiányzik. Megan Foxnak legalább a dekoltázsának van mélysége, egyébre ebben a filmben nem volt szüksége. Őt talán még elnéztem volna tovább, bár a film legnagyobb erénye a rövidsége.

A DVD viszont az átlagos szintet simán hozza. Kép, eredeti hang rendben, a dokura nem volt kedvem. Örültem, hogy vége lett.

Kukába!
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
dezsoba
értékelése:
2010. okt. 24. - 7:45
Véleményem erről a filmről a következő laza, könnyed szombat délutáni akció western tele akciókkal és jó színészekkel! John Malkovich a "terrorista" maga a gonosz a könfederációs tábornok ebbe a filmbe tökéletes John bácsi! Josh Brolin mint Jonah Hex ő róla tényleg elhittem hogy ő a családjáért még egy országot is elpusztítana még ha az az ő hazája is! Mégan Fox-al sincs bajom nincs sok szerepe de azt jól hozza nem élete szerepe de nincs vele baj!
A hang nagyon jó teres, energikus a mélyek a helyén vannak úgy hogy nagyon jó!
A kép szép élénk színek tipikus western kép és ez ehhez a filmhez tökéletes!
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: