• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Tébolyultak (DVD)
Tébolyultak The Crazies
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
 
 
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Mikor az amerikai álomból egyszer csak rémálom lesz… Ogden Marsh lakóit egy megmagyarázhatatlan jelenség keríti hatalmába. A városlakók sorban áldozatául esnek annak az ismeretlen méregnek, melynek hatására egyik pillanatról a másikra vérengző gyilkosokká válnak. Azok az emberek, akik napokkal ezelőtt még csendes mindennapjaikat élték, most embertársaik vérére szomjaznak. Miközben Dutton seriff (Timothy Olyphant, Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed) és terhes felesége, Judy (Radha Mitchell, Silent Hill) próbálnak értelmet találni az elharapódzó erőszakban, a várost kormányszervek zárják el a külvilágtól és senkit sem engednek se ki, se be – még az egészségeseket sem. A seriff maga köré gyűjti az utolsó túlélőket, és megpróbálkoznak a lehetetlennel: élve kijutni a városból. Breck Eisner (Szahara) rendezésében érkezik George A. Romero klasszikusának feszült izgalmakkal teli feldolgozása.
Stúdió:
Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. feb. 11. - 1:10
Nnna. Ilyenkor kicsit mindig megnyugszom, mikor találok egy ínyemre való filmet. Mert van biza’ olyan is. Mint ez…


SPOILERVESZÉLY!!


A Tébolyultak receptje nagyjából így nézne ki: vedd a Rejtélyek városa sorozatot, azt szűrd meg alaposan. Néhány hangulati elemet, helyszínt, ötletet ragadj ki belőle. Dobd bele egy kondérba, mellé delikátnak adj egy jó adag 28 nappal/héttel később-et. Fűszerezd meg még az egészet Kaptár fűszerrel, meg egy csipetnyi Romero öntettel – s máris kész az alapod. Már csak a szerethető/utálható főszereplő karakterek, meg néhány száz jelentéktelen halott kell betét gyanánt. És kész is. Ha a felsorolt alapanyagokat külön-külön szereted, ízleni fog a mix is. Én ezt bizony nagyon élveztem. Végre újra egy film, ahol az első perctől kezdve izgultam (tudjátok, a hideg veríték), végre egy film, ahol nem kellett azon morfondírozni, hogy az a hülye főszereplő megint miért a logikával tök ellentétesen cselekedett. Egy remekbeszabott mozi lett, amire én elsősorban inkább akcióthrillerként tudok tekinteni, és csak másodsorban horrorként. No persze ez erősen idegrendszerfüggő, de számomra így jött le. Nagyon jó és feszült már a kezdés is, a nyitó képsorok ugyan előrevetítik a végeredményt, de ahogy eljutunk majd odáig, az nem piskóta. Érdekes, de pl. az elején, mikor is a faszi mozdulatlanul áll a pályán, abban a jelenetben több feszültség van, mint manapság egy divatosabb horrorfilmben összesen (a Paranormal Activity legjobb jelenete is a mozdulatlanul állós rész volt, ahhoz hasonlított). Aztán a sejtelmesség, a feszültség csak terebélyesedik, aminek nagyon jó feloldása a már más filmekből is ismert katonai beavatkozás. Kicsit váratlan is volt, én nem is számítottam rá. Valahol onnantól elindul a Tébolyda – no meg a menekülés és küzdelem a túlélésért. Nagyszerű képek, nagyszerű háttér, nagyon jó karakterekkel. De a lényeg számomra a hitelesség: nincs felesleges hősködés, nincs értelmetlen reakció. Izgalom, brutalitás van bőven – a műfaj sava-borsa. Nagyon jók a fertőzöttek is, szerencsére nem mozgássérült nyomorultak, hanem vérszomjas, gondolkodó fenevadak. Nincsenek eltúlzott jelenetek, vagy legalábbis bőven a tűréshatáromon belül voltak. A két (négy) főszereplő hibátlan karakter, jó alakítással. Végre a seriff nem kételkedik sablonszerűen az események okában, sőt maga ered a dolgok nyitja után. A polgármesternek hagyták eme feladatot, kb. fél percben – ennyi meg pont elég is volt a kliséből.

Nem ismerem az eredeti Romero művet (még), de gyanítom az jóval lassabb, esetleg talán unalmasabb ennél. Erre a filmre csak önmagában tudok tekinteni – mintha nem is lenne eredetije: mert ez így teljesen megérdemelten nyerte el a tetszésemet. Minden nemrég látott filmnél húztam valamire a számat – hát itt most nem tudtam. Ráadásul az utolsó képsorok a műholddal… ütnek rendesen.

SPOILEREK VÉGE

Egyébként a vége főcím alatt maradjatok kicsit, van benn elrejtve egy kis jelenet.. :-)

A DVD-nek csak film része problémamentes, mivel extra nincs. Szép képhez kiváló eredeti hang társul. Sajnos viszont az extratartalom valahol elégett a filmbéli tűzben. És még valami: a borító 101 percet ír, de a film csak 96 perces. Ettől függetlenül, ezért az árért:

Kosárba!!


4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: