• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Star Wars: A klónok háborúja - 1. évad (4 DVD) (DVD)
Star Wars: A klónok háborúja - 1. évad (4 DVD) Star Wars: The Clone Wars
- 64%
Szállítható: BIZONYTALAN
2.490 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
George Lucas executive producer és a Lucasfilm Animation bemutatja a Star Wars: A klónok háborúja teljes első évadát. Háború dúl a galaxisban, és a hős Jedi lovagok – köztük Yoda, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi és az újonnan érkezett Ahsoka Tano – elszántan küzdenek, hogy megőrizzék a békét, és fenntartsák a rendet. Ezalatt a Dooku gróf, a bérgyilkos Asajj Ventress és a gonosz Grievious tábornok vezette szeparatisták megkísérlik térdre kényszeríteni a Köztársaságot, és átvenni a hatalmat. Minden egyes rész mélyebbre visz az univerzumban, új szereplők és felfedezésre váró új bolygók tűnnek fel az utazás során. A káprázatos számítógépes animáció és a monumentális történet gondoskodik róla, hogy ez a Star Wars-kaland feledhetetlen legyen!
Stúdió:
Játékidő:
473 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - stereo (DD)
- cseh - stereo (DD)
- orosz - stereo (DD)
- portugál - stereo (DD)
Feliratok:
magyar, angol, héber, lengyel, portugál, török
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. nov. 23. - 21:50
„Réges rég, egy messzi, messzi galaxisban”…

… volt egyszer egy kisfiú.. Aki a tízes éveinek elején valahol, valamikor látott egy filmet, aminek az volt a címe: A csillagok háborúja. Nos, ez a kisfiú onnantól kezdve a SW univerzum rabja lett. Persze osztálytársai is látták a csodát akkoriban, s kitalálták az ált.isk. hatodik osztályában, hogy a baráti körből mindenki válasszon nevet magának a sagából. A lányok kinevették ugyan őket (Leia végül nem is lett), de a nevek nagyon gyorsan elkeltek. Az erőszakosabb, rámenősebb fiúk vitték a főbb karakterek neveit, így hát a mi kisfiúnknak nem maradt más, mint Artu.. Aztán teltek, múltak az évek, az iskoláknak vége lett. A kisfiú nagyfiú lett, de az Artu név szűk baráti körben rajt maradt. Nem sokan voltak már, akik használták a régi nevüket (komikus, de Artu legjobb barátja Solo lett) de akik igen, azok egyfajta titkos társaságként vitték tovább a lelkesedést..
Mert bizony cudar idők jöttek. Az új mozgóképes történet a távoli jövő ködébe merült, de a kisfiú szívében nem hunyt ki a tűz. Szorgosan vette és olvasta a könyveket, elmerült Luke, Han, Leia meg az ikreik kalandjaiban. Mara Jade, Thrawn, C’boath meg a többi karakter nyújtották a vígaszt, de a szíve mélyén egy újabb mozgóképre vágyott. Nagyszabású, látványos filmre, tele űrcsatával meg lézerkardpárbajjal.. Aztán – mikor már a kisfiú kész felnőtt volt – jött a hír egy újabb trilógiáról. Azt az érzést, amikor a Baljós árnyak TV-ből felvett első előzetesét, kb 30-szor visszapörgetve először látta, soha nem fogja elfelejteni. Onnantól a felnőttből újra kisfiú lett. Felnőtt kisfiú. Aki természetesen az első adandó alkalommal rohant a nyolcvan kilométerre fekvő másik városba, megnézni a filmet.. Utána pedig a fél éjszakán azon törte a fejét, mi lehet a folytatás. Akit elvarázsolt ismét a SW világa. Obi-Wannal, Anakinnal, Yodával, Mace Winduval, Wattooval és Jar-Jarral. Igen, Jar-Jarral. Mert a felnőtt kisfiú bizony jókat derült a vicces jeleneteken, és a körmét rágta a harcban. És talán Qui-Gon-t még meg is siratta.. A felnőtt kisfiú tudta, hogy innentől kezdve már soha el nem engedi a szívéből ezt az univerzumot. Legyen bármi, bármikor, az neki tetszeni fog.. Szerencsére jött az EP II, meg az EP III – velük a kánaán. Aztán nem sokkal később a lesújtó hír. Nincs több élőszereplős mozifilm.. A felnőtt kisfiú picit elszomorodott. Itt a vége? Ennyi?

De aztán jött a Klónok háborúja. Törvényszerű volt, hogy jöjjön, megőrizve a mozifilmek eredeti karaktereit, sokkal jobban, mint a korábban bemutatott Clone Wars rajzfilmsorozat. Végre újra izgulhatott Anakin és Obi-Wan kalandjain, csodálhatta Yoda képességeit és szörnyülködhetett Palpatine cselszövésein. Közben rengeteg nagyszerű új karaktert ismerhetett meg, kibővült a SW világ, Ventressel, Ahsokával, meg sok új Jedivel, akikről eddig csak olvasott. Imádnivaló világ lett a rajzfilm…

… mint ahogy imádnivaló lett a folytatás, a Klónok háborúja rajzfilmsorozat is. A felnőtt kisfiú még ma is tátott szájjal bámulja a képenyőt, mikor a főcím elúszik a háttérbe a sorozatnál. Még ma is megdobban a szíve, mikor felcsendül a kicsit átdolgozott SW himnusz. Élvezi a togruta Ahsoka és az ember Anakin csipkelődését, élvezettel utazik a különféle bolygókra. Wattoo szülőbolygójára a Toydariara (mellesleg ez az első és egyben egyik legjobb rész – Yoda miatt), Greedo szülőbolygójára a Rodiára, a Hothoz hasonló fagyos világra, az Orto Plutoniára és mindenhova. Végre újra látványos űrcsatákat láthat, kardpárbajokat a Jedik és ellenfeleik közöt. Új világokat, új élőlényekkel. Visszatérhet a Naboora, a Kaminora, megláthaja Grievous rejtekhelyét a Vasseken, s talán még majd Koréliára és Nal Huttára is elviszi a mese. Ez a felnőtt kisfiú fenntartások nélkül elfogadta az új Star Wars világát – amiről nagyon jól tudja, hogy már igazándiból nem is neki szól. Hanem az ő kisfiának, akinek a táskája, tornazsákja, tolltartója SW mintás, akinek majd az összes karakter lézerkardja megvan játékban, a rengeteg Legoról és meg makettről nem is beszélve. S akivel együtt nézik ezt a sorozatot, ami remekül ötvözi SW univerzum és a sorozatok összes erényét: cliffhangerek, kétrészes kis kalandok, 22 epizódban. Ahol arcot és személyiségeket adtak a klónoknak, ahol – bár tudjuk a történet végét – mindig van remény a végső győzelemre. Mert már hogy a fenébe ne lenne, mikor olyanok vannak a csapatunkban, mint Yoda, Obi-Wan, Mace Windu, Anakin, Plo Koon, Kit Fisto, Shaak Ti, stb… Az ellenfél meg „csak” egy kiborg ember/gép Grievous, a bukott jediből Sithé vált Dooku, meg az önmagát Sithnek képzelő rattataki Ventress… na jó, meg a Császár….

Így immár két kisfiú (mester és tanítványa) ámul ezen az új világon, élvezi az új, friss látványt és már megbarátkozott a pattogósabb SW zenével is. Egyvalami nem tetszik nekik: az eredeti hangban lecserélték az eredeti színészek hangjait, amiket ezek a kisfiúk megszoktak az EP I-II-II-ban. De sebaj, a magyar szinkronban ez a probléma nem áll fönn, úgyhogy kisfiúk immár magyarul nézik a sorozatatot.

* * * * * * *

Azt hiszem, ennél bővebb magyarázat nem kell elfogultságomra és szubjektív nézőpontomra. Meg arra, hogy minden, önmagát rajongónak tartó ember szemében, akinek szálka az első trilógia, meg különösen a CW filmek – nos, van egy másik nézőpont is. Csak alkalmazkodni kell hozzá. Egy picit újra gyereknek lenni – mint a 80-as években. Mert ezt felnőtt fejjel gyereklélek nékül bizony nehéz élvezni. Egyébként kicsit tényszerűbb véleményemet az Új világról a CW mozifilmnél olvashatjátok.

A DVD-ről felemás a véleményem. Igazából azon tűnődöm, meddig fognak kísérletezni még a kiadók a kötségcsökkentés (igénytelenség) jegyében. Mennyi lemez fér el egy sima DVD tokban? Ebben a kiadványban van négy. De nyolc is lehetne, mert a tok két belső oldalára meg kettő-kettő elférne… Ahelyett, hogy akárcsak egy nyamvadt slimre váltanának…egyébként a dizájn nem rossz. A lemezen sajnos nincs semmi extra, meg csak 2.0 a magyar hang is – mégis inkább ezt választottam a gyerek, no meg a megszokott hangok miatt. A kép gyönyörű – és ki a francot érdekel a méretaránya: kitölti a teljes képernyőt és kész. A slipcase – bár teljesen eltér a külföldi stílustól, egész pofás, s van belső borító is. Úgyhogy összességében nem rossz kiadás – a hazai viszonylatban.

Kosárba!

8 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: