• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Ragadozók (DVD)
Ragadozók Predators
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Ragadozók Robert Rodriguez tálalásában új, merész fejezetet nyit a földön kívüli gyilkosok univerzumában. Royce (Adrien Brody), a sokat látott zsoldos kénytelen-kelletlen az élére áll azoknak a különlegesen képzett harcosoknak, akik maguk sem tudják hogyan, egy idegen bolygón találkoztak. A hidegvérű gyilkosok egy totális háború közepén találják magukat, és rájuk az áldozat szerepét osztották. Mit tehetnének mást? Összemérik erejüket a Ragadozók legújabb generációjával.
Játékidő:
103 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, izlandi, román, szerb, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Robert Rodriguez és Antal Nimród közreműködésével
 
Kisfilm - A láthatatlan felfedése: Idegen terepen
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. dec. 11. - 18:08
„Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta.”
(Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában)

Valóban mosolyogtató, de valahogy ez volt az első, ami eszembe jutott a Predators kezdő képsorai közben. A sokadszor látott nemzetközi elit alakulat feltűnése kicsit unalmas, de mégis jó felütése lett a történetnek. A dzsungel, ahova csöppennek, totál első rész feeling, azt hiszem, ez a cél az alkotók szemszögéből remekül teljesült. Sikerült a 80-as évekbeli hangulatot megidézni, hogy aztán – néhány más okból bekövetkezett fintor kíséretében - végig is kísérjen minket az egész film alatt. Ugyanis sajnos igaz az a korábban megfogalmazott bírálat, hogy ennek a filmnek a története az égvilágon semmi olyat nem rejt, ami miatt a legkisebb mértékben emlékezni kellene rá…

Szerencsére nem is volt ez a cél. Egy predator filmet nem a sztorija miatt szeretünk, még csak nem is nagyon a karakterei miatt - hisz törvényszerűen a karakterek nagy része elhullik a film végéig -, hanem azok miatt a jól bevált sablonos akciójelenetek miatt, amikben a predik emberekre (vagy máskor alienekre) vadásznak. És ebben a filmben ilyenből nincs hiány. Sőt. Még túl is teljesítették az elvárásaimat a kutyafélékkel, a falkán belüli harccal – de számomra a legjobb jelenet mégis az erdő szélén volt, mikor meglátták az eget. Az, ott, úgy, hatásos és látványos volt. Egyébként, ha már a karakterekről van szó: majdnem tökéletes, ha már egyszer ilyen nemzetközi. Az orosz, a japán nagyon jó,Trejo szokásosan az, tulajdonképpen Brody karaktere is (először egy picit ugyan furcsa volt, de a végére megszoktam), viszont a csajt, mikor megláttam, rögtön az a kérdés fogalmazódott meg bennem: Miért nem Michelle Rodriguez??? Ez az ő szerepe, az ő karaktere… Nem is sikerült a csajnak belopnia magát a szívembe. Fishbourne viszont – hááát, sokkal nagyobb lehetőség volt abban a karakterben. Olyan, mintha csak úgy beleerőszakolták volna a filmbe (volt néhányszor még ilyen érzésem) azt a szereplőt – kidolgozás, jól megírt cselekmény nélkül. Mint ahogy a vége felé a dokival kapcsolatban is az volt a véleményem, ott az ő szerepe is erőltetettnek tűnt..

Ami viszont maximálisan rendben van (a fentebb már említett hangulat után): a vadászat. A predik vadászata, a menekülés, a halálok. Tökéletes Predator feeling. Állig felfegyverzett, de esélytelen emberekkel, akik az idegen bolygón csak a vadak a predik vadászterületén… s mire teljesen logikusan lassan rájönnek, kik ők és mi célból vannak itt, arra többnyire késő. Jó ez így. Nagyon jó. Nagyon Predatoros. A záró képsorok meg kiválóak, szerencsére nem abba az irányba vitték a filmet, amitől negyed órával a vége előtt tartottam.

Összegezve láttam egy valóban vérbeli predator filmet (egy nagyon aranyos kis kapcsolódással az első részhez), ami ugyan tele van kisebb-nagyobb hibával és gyermekbetegséggel, de ezek nem annyira bosszantóak, hogy a komplett egész filmélményt csorbítsák. Már ha eleve sikerül úgy leülni elé, hogy ez csak egy Predator film, semmi több. Ráadásul egy kicsit hadd legyünk már büszkébbek is rá, mi, magyarok, hisz Antall Nimród nagyszerűen vette az akadályt, repített vissza minket a predator filmek világába – az, hogy a forgatókönyv kicsit laposabb, nem feltétlenül az ő hibája. Magyar rendezője van egy nagynevű hollywoodi filmnek. És ez számít. … csak Michelle Rodriguezt hiányolom….

A DVD képe szerintem kiváló. Az őserdei képek gyönyörűek, de sötétben sincs különösebb baj. A hanggal viszont érdekes élményem volt. Előző nap az MM –ben ténferegve pont ez ment az egyik rendszeren. Brutálisan jól szólt, dübörgött, csattogott az egész. Aztán otthon meg csak nem akart úgy üvölteni a mélynyomó, mint az áruházban. Még fel is keltem, megnéztem, be van-e kapcsolva.. Be volt. Csak míg itthon szépen elosztva mind a 7 hangfal szólt, jól kikevert térhangzásban, addig az áruházban a túlvezérelt mélynyomó vásárlócsalogató csapdájába estem bele én is.. Extra egy 10 perces doksi, meg egy két perces „ rajzfilm” Kevés.

Kosárba!
9 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2013. máj. 17. - 18:36
Remek Rendező, Remek Folytatással
Jó ideje már, hogy magyar rendező maradandót alkotott volna nemzetközi területen, mert hiába Fliegauf Bence vagy Tarr Béla egy-egy híresebb és igényesebb műve, de ezek valahogy nem azok a popcorn-mozik. Félre értés ne essék nem ledegradálóan nyilatkozom ezekről a rendezőkről, de Antal Nimród hosszú idő óta az első, aki lehetőséget kapott egy amolyan Hollywood-i produkció levezénylésében.
Robert Rodriguez-nek már régóta tervben volt, hogy újratölti a Ragadozó sztorit csak megvárta míg a csillagok kedvezően állnak és bele is csap a sztoriba. Antal Nimród remek választás volt rá, ezt ő is belátta és a választás a Kontroll című film megtekintése után esett a magyar rendezőre. Legalábbis Rodriguez így nyilatkozott még évekkel ezelőtt. Persze írásom minden fajta elfogultságtól mentes, már ami a rendező származását illeti, így igyekszem ugyan olyan objektív lenni mint korábban.

Az, hogy ehhez a klasszikushoz nyúltak hozzá, rengeteg Predator-rajongónak adta meg a reményt, hogy újra filmvásznon láthassák kedvenc vadászukat. Az AVP-k csúfos bukás után ez érthető is, hogy ki voltak éhezve valami rendes folytatásra, mert lássuk be a Halál és a Ragadozó harcából készült két film bőven hagy maga után kivetni valót.
A Predators legfőbb erénye és pozitívuma abban rejlik, hogy sokszor utalnak vissza az eredeti, még Schwarzenegger-el készült verzióra, amiről mindenki tudja, hogy hatalmas sikert aratott. Ez a vén rókákban és az eredetit kedvelőkben nosztalgikus hatást érhet el, ami azért lássuk be, nagyon szívmelengető tud lenni.
Ha nem veszem ide a két AVP-részt, akkor a dzsungel szempontjából kis kitérőnek tekinthető 2. rész (Danny Glover főszereplésével) után ismét visszatérnek a dzsindzsásba. A helyszín már nem a Föld, hanem egy a bolygónktól távol lévő planéta, ami a Ragadozók vadászbolygója. Ez ebben a kontextusban annyit tesz, hogy a mi jó öreg Ragadozóink ide járnak „szombat esténként bulizni” vagy is itt élik ki a vadász ösztöneiket és egy kicsit levezetik a feszkót. Viccet félretéve, aki egy kicsit tisztában van a Predatorok mentalitásával az úgy is tudja már, aki nem, annak elárulom, hogy ez a vadászat, az elejtett vad, a préda felett aratott győzelem büszkeséggel tölti el őket és ez élteti a fajtájukat. Ez amolyan Viking virtus: ezek a lények harcban edződtek és a csatatéren fognak elpusztulni. Ez hajtja őket előre, ez élteti őket.
Visszatérve a bolygóra... Egy marék, zsoldosból, szélsőséges katonai csoportból vagy éppen a jakuzák berkeiből származó katona\gyilkos kerül a bolygóra, akik ugyan egyszerre érkeznek, de nem ismerik és nem is szívlelik egymást, de hát a kényszer nagy úr, csapatba verődnek és menetelnek előre. Egy darabig azután kutatnak, hogy hol vannak, később, hogy mi vagy mik akarják őket szó szerint levadászni.
Ahogy már említettem, sokszor visszaköszön az első része a franchise-nak, ezalatt olyanokat kell érteni, mint a „Nagypapa” (Blain féltve őrzött Gatling-je) roppant gyors feltűnése, már szinte rögtön a film elején. Ezzel kapcsolatosan szeretnék megjegyezni egy apró bakit, mert a töltények használat közben nem kerülnek bele fegyverbe. Lehet látni, hogy forog a puska eleje, de egy darab töltényt nem táraz be. Megmosolyogtató volt. Aztán ott van még a klasszikus dobos\kongás effekt, ami minden egyes alkalommal megszólalt amikor megpillantották a Predator-t. Ez úgyszintén feltűnik\elhangzik a 2010-es folytatásban, illetve még egyre kitérnék bár az már csak a végefőcimdalra vonatkozik. Ez dal kérem szépen az 1987-es verzióban is felcsendült, méghozzá a helikopterben akkor, amikor Dutch és csapata utaznak Guatemalára. A lényeg, hogy nem felejtettek el az alkotók kedveskedni a fanoknak.
Betekintést nyerhetünk a Ragadozók hierarchiájába és több típusukat is megismerhetjük, úgy, mint az alap (már korábbról is ismert) Predator-t, a Tracker vagy a Berserker Predator-t és egy apróbb utalást is kapunk ezeknek az egymáshoz képest elfoglalt pozíciójukra.
Mert bizony ez a film nem csak arról szól, hogy vadásznak a vadászok a vadra, hanem egy kicsit teljesebb képet is kapunk ezekről a lényekről, ami így jelentősen felértékeli a filmet és a Ragadozók-univerzumban is komoly szerepet vállalhat.

A látvány, a helyszín és a Ragadozók ruhái zseniálisak lettek. A helyszínt úgy sikerül kiválasztani, hogy az tényleg alkalmas a vadászatra vagy, ha úgy tetszik a tréningre. Túl sok vizuális effektet nem látunk, mert a dzsungel, a nyers erő és a nagy fegyverek dominálnak, de az égbolt a három holddal nagyon állat lett. Tehát nem egy C.G.I. ömlengésre kell számítani, hanem igazi vadászatra, igazi hajszára. A jelmezek, amiket a Predatorok kaptak kifejezik az erejüket, a technikai tudásukat, súlyukat, nagyságukat, kondíciójukat, egyszóval mindent. Lenyűgöző volt a megjelenésük és az őket életre hívó kaszkadőrökkel is maximálisan meg voltam elégedve.
Az emberi oldalról kapunk pár nagyobb nevet. Adrien Brody odébb tolta a zongorát, felszedett 25 kilót izomban, kezébe kapott egy bazi nagy puskát és a humán csapat vezetőjeként nekiment az idegeneknek. Érdekes és vicces volt Brodyt ilyen filmben látni, jómagam nem ezt szoktam meg tőle. Danny Trejo feltűnése egy Rodriguez-filmben szerintem nem meglepő. Az ő karakterisztikája pontosan illik ehhez a mozihoz és az általa alakított figurához. Laurence Fishburne egy kisebb, ám annál fontosabb szerepben tűnik fel ismét a vásznon, első megtekintésnél nem kis meglepetésemre.

Ami a megjelenést illeti a kép és a hang nagyon rendben van. A DVD borítója kifejező, ám a bónusz rész nevetséges. Tudom, hogy sok verzióban megjelent, csak éppen abban nem, ami nekem kellett volna: két lemez, sok-sok extra, talán még egy dombornyomott pléhkasztni. Na ez az amit nem kaptunk. Kár érte.

Büszkék lehetünk arra, hogy a Ragadozók-sorozat harmadik részét egy magyar rendező dirigálta. Büszkék lehetünk arra is, hogy méltó és nagyon igényes folytatást hozott össze a teljesség igénye nélkül. Kötelező darab, amit szinte mindenkinek bátran ajánlok. Remélem a folytatást is ő csinálja, amiről ugyan most hallgatnak, de sokan készpénznek veszik, hogy el fog készülni. Én nagyon várom már!

TÖRTÉNET: 8
LÁTVÁNY: 8
HANG, KÉP: 7
KIADVÁNY: 5

+ 10 pont annak, hogy gondoltak a fanokra, kicsit nosztalgiázhattam és tovább bővítették a Ragadozók világát!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
thecrow
értékelése:
2010. okt. 22. - 15:17
A mi Nimród Antalunk feladata lett, hogy a Zongorista óta egyre inkább a B felé haladó Adrian Brody-t dirigálja az egykoron, Schwarzeneggerrel a főszerepben készült sci-fi-akció megismétlésében. Igaz, a kerettörténet más, de a lényege a filmnek nagyjából az első Predator filmmel mutat párhuzamot.
Brody úr, kigyúrva feszít a kőkemény zsoldos szerepében és kis csapatával halad az idegen bolygón mit sem sejtve kivel kell majd szembenéznie. Mi, avatottabb Predatorosok már tudjuk, sokkal többet nem is várhatunk a filmtől. Inkább a színvonal meg a színészek alakítását figyeltem magam is, hiszen az utóbbi évek botrányfilmjei ami az űrbéli idegen(ek) kapcsolatáról szól alaposan elvette a kedvem gyerekkorom kedvenceitől. Erős kétkedéssel, némi bizalommal ültem le a Kontrol rendezőjének új munkája elé. Még mindig nem 100% a dolog, hiszen nagyrészt Robert Rodriguez alapozta meg a 2010-es Ragadozó mániát de fogjuk rá, hogy Antal keze nyomát dícsérhetjük!
A film hozta az elvárt, 80-as évek feelinget annak minden bájával, technikai megoldásaival és aláfestő muzsikájával. Az első negyed óra után akár a régi filmből is bevághattak volna pár jelenetet, azt se vettem volna észre.
A storyboard alapján ismét előttem volt egy film ami készülhetett volna akár 1990-ben is. Ez jóleső érzéssel töltött el és örömmel nyugtáztam képes még olyan alkotás születni, ami nem bűzlik messziről a CGI-től. Idővel még a Van Dammosított Adrien B. is szimpatikus lett, hála színészi múltjának. A többi szereplő sorsa szerintem nem vitás, így nem nagyon hatott meg Machete vagy Morpheus rövidke belépője sem.
Van pár túllőt rész, kihagyhatatlan design-lényekkel, de ennyi szószt le kell nyelni! Kár, hogy Arnold nem vállalt egy szösszenetnyi szerepet! Az lett volna csak az igazi surprise Predatorunk életében!
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2010. dec. 11. - 18:08
„Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta.”
(Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában)
Valóban mosolyogtató, de valahogy ez volt az első, ami eszembe jutott a Predators kezdő képsorai közben. A sokadszor látott nemzetközi elit alakulat feltűnése kicsit unalmas, de mégis jó felütése lett a történetnek. A dzsungel, ahova csöppennek, totál első rész feeling, azt hiszem, ez a cél az alkotók szemszögéből remekül teljesült. Sikerült a 80-as évekbeli hangulatot megidézni, hogy aztán – néhány más okból bekövetkezett fintor kíséretében - végig is kísérjen minket az egész film alatt. Ugyanis sajnos igaz az a korábban megfogalmazott bírálat, hogy ennek a filmnek a története az égvilágon semmi olyat nem rejt, ami miatt a legkisebb mértékben emlékezni kellene rá…

Szerencsére nem is volt ez a cél. Egy predator filmet nem a sztorija miatt szeretünk, még csak nem is nagyon a karakterei miatt - hisz törvényszerűen a karakterek nagy része elhullik a film végéig -, hanem azok miatt a jól bevált sablonos akciójelenetek miatt, amikben a predik emberekre (vagy máskor alienekre) vadásznak. És ebben a filmben ilyenből nincs hiány. Sőt. Még túl is teljesítették az elvárásaimat a kutyafélékkel, a falkán belüli harccal – de számomra a legjobb jelenet mégis az erdő szélén volt, mikor meglátták az eget. Az, ott, úgy, hatásos és látványos volt. Egyébként, ha már a karakterekről van szó: majdnem tökéletes, ha már egyszer ilyen nemzetközi. Az orosz, a japán nagyon jó,Trejo szokásosan az, tulajdonképpen Brody karaktere is (először egy picit ugyan furcsa volt, de a végére megszoktam), viszont a csajt, mikor megláttam, rögtön az a kérdés fogalmazódott meg bennem: Miért nem Michelle Rodriguez??? Ez az ő szerepe, az ő karaktere… Nem is sikerült a csajnak belopnia magát a szívembe. Fishbourne viszont – hááát, sokkal nagyobb lehetőség volt abban a karakterben. Olyan, mintha csak úgy beleerőszakolták volna a filmbe (volt néhányszor még ilyen érzésem) azt a szereplőt – kidolgozás, jól megírt cselekmény nélkül. Mint ahogy a vége felé a dokival kapcsolatban is az volt a véleményem, ott az ő szerepe is erőltetettnek tűnt..

Ami viszont maximálisan rendben van (a fentebb már említett hangulat után): a vadászat. A predik vadászata, a menekülés, a halálok. Tökéletes Predator feeling. Állig felfegyverzett, de esélytelen emberekkel, akik az idegen bolygón csak a vadak a predik vadászterületén… s mire teljesen logikusan lassan rájönnek, kik ők és mi célból vannak itt, arra többnyire késő. Jó ez így. Nagyon jó. Nagyon Predatoros. A záró képsorok meg kiválóak, szerencsére nem abba az irányba vitték a filmet, amitől negyed órával a vége előtt tartottam.

Összegezve láttam egy valóban vérbeli predator filmet (egy nagyon aranyos kis kapcsolódással az első részhez), ami ugyan tele van kisebb-nagyobb hibával és gyermekbetegséggel, de ezek nem annyira bosszantóak, hogy a komplett egész filmélményt csorbítsák. Már ha eleve sikerül úgy leülni elé, hogy ez csak egy Predator film, semmi több. Ráadásul egy kicsit hadd legyünk már büszkébbek is rá, mi, magyarok, hisz Antall Nimród nagyszerűen vette az akadályt, repített vissza minket a predator filmek világába – az, hogy a forgatókönyv kicsit laposabb, nem feltétlenül az ő hibája. Magyar rendezője van egy nagynevű hollywoodi filmnek. És ez számít. … csak Michelle Rodriguezt hiányolom….

A DVD képe szerintem kiváló. Az őserdei képek gyönyörűek, de sötétben sincs különösebb baj. A hanggal viszont érdekes élményem volt. Előző nap az MM –ben ténferegve pont ez ment az egyik rendszeren. Brutálisan jól szólt, dübörgött, csattogott az egész. Aztán otthon meg csak nem akart úgy üvölteni a mélynyomó, mint az áruházban. Még fel is keltem, megnéztem, be van-e kapcsolva.. Be volt. Csak míg itthon szépen elosztva mind a 7 hangfal szólt, jól kikevert térhangzásban, addig az áruházban a túlvezérelt mélynyomó vásárlócsalogató csapdájába estem bele én is.. Extra egy 10 perces doksi, meg egy két perces „ rajzfilm” Kevés.

Kosárba!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
csoli1138
értékelése:
2010. okt. 21. - 17:33
Kis SPOiLER tartalom van azért!

Nekem jobban tetszett, mint az AvP-k. A zene is jobb így mintha, béna új dallamokkal operáltak volna. Ha predator van a vásznon, akkor ez a zene kell!
Azt mondom viszont hogy a Trejo-val és Fishbourne-nel való bánásmód felháborító. Az utóbbitól főleg sokkal többet vártam, több rejlett a renegát karakterben ez tuti.
Kicsit lassú, de számomra hitelesnek mondható a kezdés, mert a karakterek igenis lineárisan kell rájöjjenek, hogy mi zajlik körülöttük; ergo mi láttuk a Predator-t és a 2-őt, de ők tuti nem. Hiteltelen lett volna, ha nem tárgyalják, meg mivel állnak szemben, csak sodródnak az eseményekkel, csak azért, mert mi rendelkezünk háttérinfókkal.
Persze, nem lett a film igazi nagy dobás, de lássuk be manapság ilyenek már nincsenek. És esélye sincs egy olyan harmadik résznek erre, ami az elsőt veszi alapul és azért született, hogy végre visszahozzon valamit a veszni tűnő dicsőségből. Ez azért talán sikerült.
Hangulat, látvány: rendben.

Megvásárlaása után hozzá kell még tennem, hogy az extrák közül a legfontosabb az audiókommentár, és ennek ellenére ezen nincs magyar felirat, pedig a másik két kis valamin van. Antal Nimródot jó lenne pedig érteni, számunkra különösen.
Biztos van jobb dolga is, de talán megpróbálhatott volna beleszólni a hazai kiadvány specifikációiba, ha már arra szánt időt, hogy a hazai fanoktól gyűjtsön 10 mondatos forgatókönyv vázlatokat a folytatásra egy pályázat keretein belül, melyre dedikált poszterek voltak a jutalom. Kár érte, jobb kiadást érdemelt volna; 2 lemezzel végig felirattal, dombornyomott papírfekniben.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Kiss Béla
értékelése:
2010. dec. 6. - 21:42
A látványvilág, a hangulat meg a rendezés elsőrangú, a színészek nem rosszak, ennyit a pozitívumokról.
Viszont a történet meg a karakterek szerintem nevetségesek. Mindkettő egy délutáni tvfilmsorozat színvonalával ér fel. A szereposztás nagyjából eltalált, egyedül a főszerepben lévő Adrian Brody- t nem tudtam elfogadni mint extratökös kommandós "keményarc", vagy micsoda. Szegény jól játsza a szerepét, csak egyszerűen nem áll jól neki. Nem tudom, hogy kinek az ötlete volt, hogy ő legyen az új Schwarzenegger-pótlék. Még Jim Carrey-t is jobban el tudom képzelni ilyen szerepben, mint őt. Na mindegy, lehet,hogy csak én látom így. Egy szó, mint száz, szerintem ez egy egyszer nézhetős tucatfilm, szép látványvilággal és rendezéssel.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Peter81
értékelése:
2010. dec. 9. - 14:16
Véleményem szerint nagyon jó a film!!! Én 1 "igazi" Predator rajongó vagyok, és ha lesz 100 része is akkor is meg fogom nézni! Nem teljesen értek egyet az előttem írók hozzászólásaival, hisz 1 rajongó azt várja a folytatásoktól, részektől, hogy valami hasonlóság, 1-1 felbukkanó (a korábbi filmekből vett) motívum jelenjen meg a hőn áhított folytatásban! Nekem például nagyon tetszett az első rész fílingje, a környezet, a zene, szereplők hasonló karaktere! Hogy Svarci feltűnhett volna az új részben? Igen ennyi hiányom volt, jó lett volna ismét viszontlátni a 3. részben, főleg hogy az előbb említett 1 rész fílingje volt a folytatásnak!
Összeségében nagyon tetszett a film, a szereplők is ott vannak nagyon, A.Brody is jó az új szerepkörében, egyszóval ezt vártam a z új résztől!
Mindenkinek ajánlom, többszöri megnézésre is!!!!!
4 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
aakkooss2
értékelése:
2010. dec. 31. - 6:20
Az egykori Predátor koncepció - ami megmaradt bennem a VHS korszakból: a film 80%-ig háborús/kommandós, a végére érdekes scifivé alakuló, szörny-bírkózós swarci szösszenet. Ha nagyon objektiv akarok lenni, akkor az egész filmet a karakter design vitte el, az is a maradék 20%-ban érvényesült.

Ehhez képest sikerült hű maradni, sőt a klasszikus epizód meglehetősen egyhangú háborús jeleneteihez képest még többet is sikerült kihozni. Látványból, szörnyből is, forgatókönyvből is.... de nekem valahogy mégis kevés volt. Összességében kommersz, nem elég összetett, nincs ötlet, úszik az egész storyline. A Predátorok mozgását, jelenlétét a képernyőn úgy itéltem meg mint kb. az új Péntek 13-ban Jason-ét. A klasszikustól elmarad. A maszkokkal ugyan sok időt eltőltöttek, de keveset a viselkedéssel, játékkal....

Szerintem az AvP-k jobbak, érdekesebbek. Akár látványban, akár helyszínekben.
Nem szabad sokat várni, akkor baj nem lehet.

A kiadvány szinvonala fapados. Átlátszó DVD-tok, kétoldalas nyomású boritóval, egy Bluerayt majmoló reklám booklet-tel. Szimpla DVD. Állómenüvel... maroknyi extrával. No DTS.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2011. máj. 12. - 11:39
Állhatna az értelmező szótárban ez a film annál a szócikknél, hogy "közepes". Egyszerűen annyira közepes, hogy annál közepesebb nincs: se nem lett jó, se nem lett rossz; se nem örömmel üdvözölhető,se nem bosszantó; se nem szerethető, és nincs miért igazán utálni sem.
Még a trükkök átlagszínvonala is közepes: az igazén jótól a békategóriásig terjed. De igazából a film kiállításával nincs különösebb gond (bár a karaktert, az egyéniséget is nélkülözi) - a probléma az elnagyolt cselekménnyel van, meg azzal, hogy nincs egy darab szerethető figura sem a csapatban. Míg a tisztelgés tárgyául választott első részben a csapat minden tagja egyéniség volt (még ha bumfordi is), és a maguk módján szerethető figurák, addig itt csak felcímkézett papírmasékat látunk, akiknek semmilyen egyedi jellemvonásuk sincs, mind csak nagyon kemények akarnak lenni. Méghozzá borzasztó görcsösen és emiatt hiteltelenül. Egyszerűen róluk nem hiszem el, hogy "fasza gyerekek". Fájó hiányosság még a humor hiánya - igaz, ezen a ponton a 87-es eredetihez is sokat hozzétett a magyar szinkron, itt azonban ennek nyomát sem találjuk. Nincs semmi lazaság a filmben, emiatt a feszültség is ellaposodik, erőltetetté válik és egy idő után unalomba fullad. Nem szívesen írom le, de Rodrigueznek kellett volna dirigálnia a filmet, sajnos Antal Nimródból egyszerűen hiányzik az a coolság, amitől az ilyesfajta akciófilmek elsősorban szórakoztatóa mozik lesznek, nem pedig tucatmutatványok.
Természetesen az AvP filmek után még így is a Ragadozók feltámadását jelenti ez a film, de ez inkább azokat minősíti, mintsem ezt a darabot dícsérné. A forgatókönyv a fenti hiányosságain túl is bőséggel adagolja a bosszantó momentumokat, elkapkodott, kibontatlan ötleteket

SPOILER
(mint pl. Lawrence Fishbourn karakterének hirtelen pálfordulása, majd ugyanez a dokival, vagy épp az értelmezhetetlen befejezés);
SPOILER VÉGE

egyszerűen nem építi fel olyan hatásosan a feszültséget, mint az eredeti film, hanem egyből beledob és azután próbálja fenntartani. Nem sikerül, ahogyan a figyelmet sem, emiatt a film idővel csak saját maga után lohol, és menthetetlenül lemarad.
Pozitívum az első fél-háromnegyed óra hangulata, az előd előtti tisztelgés, azaz a szándékos visszanyúlás az eredetihez, és néhány hatásos akciójelenet.
Érdekes, kidolgozott karakterek és élvezetes párbeszédek (értsd: legalább egy-két jó beszólás) nélkül azonban kábé akkora élvezet ilyen típusú filmet nézni, mint mondjuk a petárdázás - bár lehet, hogy a célcsoport egybe is esik.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
THX 1138
értékelése:
2011. máj. 19. - 15:01
A földöntúli ragadozó "kalandjairól" készült filmek egyik legjobbika. Tiszteletben tartja a klasszikus hagyományokat, mégis érdekes újdonságokat épít a történetbe. A rendezés kimagaslóan jobban sikerült (és ezt nem csak a magyar rendező miatt írom), mint az utolsó két film esetében. Üresjáratokat nem találhatunk, a dramaturgia feszes és gördülékeny, a karaktereket jól eltalálták, a látványvilág ugyancsak rendben van. A vágás nézőbarát alkalmazásának külön örültem, a Requiem című opusban olykor követhetetlenül pörögtek az akciójelenetek, Godard modernista vágás-élményének ebben a műfajban nincs helye. A film legnagyobb érdeme, hogy ismét megérintett a ragadozók világának misztikus légköre, utoljára az első két rész megtekintésekor éreztem hasonlót.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

14 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (6)
41-60%
 (3)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Fitness
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: