• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A 13-as (DVD)
A 13-as 13
- 69%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

Már csak 1 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Vince, a fiatal és pénztelen villanyszerelő egy olyan boríték birtokába jut, melynek tartalma örökre megváltoztatja a sorsát. A boríték titokzatos utasításokat rejt, és Vince csak annyit tud, hogy segítségével egy vagyont kereshet. Hamarosan az alvilági szerencsejátékok legsötétebb bugyraiban találja magát, ahol az élete a tét. Géla Babluani grúz filmrendező 13 Tzameti című többszörös díjnyertes filmjével tört be a köztudatba. Most megadatott a lehetőség, hogy az izgalmas thrillert újraforgassa, mégpedig olyan sztárok közreműködésével, mint Jason Statham, Sam Riley, Mickey Rourke, Ray Winstone vagy 50 Cent. Ez A 13-as. Merj rá fogadni!
Stúdió:
Játékidő:
93 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, román
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. jan. 13. - 21:51
Végre valami újszerű, valami igazán ütős mozi Amerikából. Igaz, hogy ez sem eredeti ötlet, hanem az azonos című, három évvel ezelőtti fekete-fehér francia film remake-je, de a grúz író-rendezőnek ez esetben megadatott, hogy színesben újraforgassa művét. Bár az eredetit nem láttam, de ez igazán egy kiváló darab lett - mondom ezt a francia film ismerete nélkül..

Pedig aztán semmi mást nem csinál a rendező, mint játszik a feszültséggel. Meg az érzelmekkel. A sztorit leírni ez esetben is bűn lenne, legyen elég annyi, hogy a film első harmada már a maga tétlenségével is baromi nyugtalanító. Minimális információval, sokszor megmagyarázhatatlan ugrásokkal haladunk előre, de aztán rá kell jönnünk, igazából semmi szerepük nem lett volna a cselekmény (szereplők) részletesebb bemutatásának. Mert a lényeg itt akkor kezdődik, mikor főhősünk bekerül a villába.. Nos, onnantól kezdve valóban összeszorul a gyomor, s szinte az utolsó percig kitart az a feszült, izgalmi állapot. Azon kívül, hogy a főhőst valószínűleg nem veszíthetjük el idejekorán, abszolút nem tudni, mi fog történni. Ráadásul a kezdő, elsötétedő képsorok miatt végig bizonytalanságba merülünk. A feszültség fenntartásában nagy segítség a zene is, de a minimalista környezet, az ingerszegény, CGI mentes díszlet egyaránt arra ösztönöz minket, hogy tágra nyílt szemekkel bámuljuk a képernyőn az eseményeket. Huh.. még mindig beleborzongok az egészbe..

Mert ugyan ez az egész fikció, de azóta motoszkál bennem a kisördög, hogy valahol, valamikor ez akár valóság is lehet. A jövőbeli Halálfutam, Running man kiindulópontjaként egy borzalmasan realista, nagyszerű thrillert sikerült forgatni, ahol a főszereplő volt számomra a legkevésbé ismert arc. Mégis övé az egyik legjobb és leghitelesebb karakter és színészi teljesítmény, de Statham, Rourke illetve a többiek is nagyszerű munkát végeztek szerepükben. Ha behunyom a szemem, esősorban a srác, Vince (Sam Riley) arca jelenik meg. Abban benn van minden. Az őrület, pánik, rettegés, az egész film. Kétségbeesés, megaláztatás, harag, kilátástalanság. Érzelmek színes skálája, ami ugyanúgy megjelenik a nézőben, mint a szereplőben. És véleményem szerint ettől kiváló egy film, illetve alakítás: ha akár akaratodon kívül is átéled, amit látsz.

Ezt a DVD-t viszont nem szívesen élem át még egyszer. Ezért 3000 ft-ot elkérni egyszerűn pofátlanság. S nem azért, mert ez a film van rajt, hanem mert csak a film van rajt. Ennél igénytelenebb csak a Bufi néhány korongja, amin még jelenetválasztás sincs.. Na, itt az van: a menü? egy állókép, ahol rögtön hangot kell választani és indul a mozi. Meg van egy jelenetválasztás link. Ezen kívül semmi. Azt még értem, hogy egy budget kategória lemezét lebutítják, amennyire lehet, de ez nem az, tisztelt kiadó!!! Nemhogy a DVD lehetőségeit nem használják ki ezzel a 93 perces mozival, meg a két hangsáv+egy felirat lehetőséggel, hanem ez már majdnem VHS szint. Ennyi pénzért…
Amúgy a kép és az eredeti hang még el is megy. Ez az össz pozitívum, a nagyszerű film mellett. Én ezért ennyi pénzt nem adnék, megvárom, míg turkálóba kerül. Majd akkor. Mert a film miatt megéri.

Kosárba! (harmadáron)

2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
40%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Hozd magad formába
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: