• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Az Őrzők legendája (DVD)
Az Őrzők legendája Legend of the Guardians: The Owls of GaHoole
- 78%
Szállítható: BIZONYTALAN
699 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:
Zack Snyder rendező (300, Az őrzők) első animációs filmjét Kathryn Lasky rendkívül népszerű könyvsorozata alapján forgatta. Sorent, a fiatal baglyot elvarázsolják apja meséi a legendás szárnyas harcosokról, a Ga-Húl Őrzőiről, akik szembeszálltak a Tisztákkal, és megmentették a bagoly népességet. Amikor testvérével, Kludd-dal lepottyannak a fa tetején levő otthonukból, és a Tiszták karmai közé kerülnek, Sorenre hárul a feladat, hogy más bátor baglyok segítségével megszökjön, és megtalálja a Nagy Fát, az Őrzők otthonát. A tét óriási, mert ha Soren kudarcot vall, minden remény elvész, hogy legyőzzék a Tisztákat, és megóvják a bagolykirályságokat.
Stúdió:
Játékidő:
83 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, észt, horvát, lett, román, szerb, szlovén
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - A Föld igazi Őrzői – Digger és a Modern család ifjú sztárja, Rico Rodriguez bevezetnek a baglyok izgalmas világába, és elmesélik, miért fontos, hogy vigyázzunk rájuk - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bónusz kisfilm - Új Bolondos dallamok-rajzfilm: A prériszárnyas - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. jún. 19. - 20:22
Bagoly mondja...
Nagyon régóta szemeztem már Az Őrzők Legendája című filmmel, de csak most jutottam el odáig, hogy beszerezzem és megnézzem.
Alapvetően elég nagy elvárásokkal álltam neki, ami szinte csak és kizárólag annak tudható be, hogy Zack Snyder az egyik kedvenc rendezőm. Az ő alkotásai valamiért mindig megtalálnak és megérintenek, legyen szó a 300-ról, a Watchmen – Az Őrzők-ről vagy a sokat vitatott Álomháború-ról. Ezen filmje azonban tőle kicsit szokatlan módon egy animációs mozi, ám ettől függetlenül a rendező legjellemzőbb stílusjegyeit magán hordozza.

A változatosság kedvéért ismételten egy könyves megfilmesítésről kell beszélnünk, hiszen Kathryn Lasky művei alapján készült ez az animációs mozi, amit sajnos még nem tudtam elolvasni, de a listámra így ez is felkerült...
Főhősünk Soren, a kalandra éhes, izgága bagoly, akinek szó szerint rajta van van még a tojáshéj a fenekén. Rengeteg izgalmas történetet hallott már apjától a régi harcokról, csatákról, amolyan kasztok közti háborúkról, ahol a jók (Ga-Húl Őrzői) kemény küzdelmek árán diadalmaskodtak a rosszak (Tiszták) felett. Az ilyen történetek pedig igen nagy hatást tudnak gyakorolni a fiatal, befolyásolható elmére, így nem is csoda, hogy Soren az Őrzőkhöz szeretne csatlakozni. Egy nap, miközben szárnyaikat próbálgatták testvérével, Kludd-al, elrabolják őket. Egy általuk ismeretlen helyre kerülnek és ismeretlen baglyok veszik körül. Hamar rájönnek, hogy szándékaik nem annyira pozitívak, mint ahogy azt elsőre gondolták... A fiatal bagolynak nem is kell kétszer mondani, felkerekedik, hogy megkeresse azokat, akik meg tudják oldani az egyre nagyobb fenyegetést.
A történet nagyon izgalmas és következetes. Animációs film ide vagy oda, pici gyerekekkel azért nem biztos, hogy megnézetném. Nagyobbacska gyerkőcöknek viszont már bátran merem ajánlani, mert őket már lenyűgözheti ez a cselekmény ezzel a körítéssel anélkül, hogy rossz hatással lenne rájuk. Azonban elsősorban az akciót kedvelő, nagyra nőtt gyerekeknek ajánlom Az Őrzők Legendáját, pontosan azért, mert roppant akciódús és adott esetben az erőszakot sem hanyagolja, viszont ezt nem vértől tocsogva tálalják nekünk.

Alapvetően nem vagyok az a nagy „animációs film-zabáló”, de amiről jót hallok, olvasok, vagy nagyon ajánlják, azt lehetőség szerint megnézem. Mivel Snyder-t bírom így egyértelmű volt, hogy lecsekkolom, mit is tud az öreg, „mesefilm” terén.
Az akciójelenetek megkoreografálása egy az egyben a 300-at idézi: fantasztikus szuper-lassítások, néha kicsit nyakatekert mozdulatok. De én pontosan emiatt bírom ezt a rendezőt és a munkáit. A tónusok, a színezés szintén a Leonidász küzdelmét bemutató mozihoz hasonlítható. Helyenként egy nagyon enyhe film-noir-os beütést is kapott, megspékelve az amúgy is lenyűgöző látványt.
A baglyok megkreálása példaértékű! Helyenként már a valósággal vetekszik, ami segít kicsit tompítani azt a tudatot, hogy animációs filmet nézünk, ami persze nem gond, de jómagam eléggé ragaszkodom a valósághoz. Na ezt egy beszélő-baglyos, akciódús, pörgős-küzdős filmnél azért elég nehéz elhitetni.
Ami nagyon nagy pozitívum a film mellett (és vélhetőleg a könyv esetében is igaz), hogy nem kevernek bele semmi humán dolgot. Csak is a nyers és vad természet. Persze eszközhasználat van a baglyoknál is, de ezt nem érzem az emberi dolgok belekutyulásának.
Ahogy azt már említettem akcióból nincs hiány, de a körítés az elég konszolidált. Értsd ez alatt azt, hogy nincsenek röpködő végtagok és nyakból\artériából spriccelő sűrű, piros vér.

Ahogy azt illik ilyen jellegű moziknál, a szereplők hangjait kölcsönző színészek között mindig találni egy-két nagyobb nevet. Ez most sincs másként, az eredeti hangok gazdái között megtalálni Sam Neill-t, Helen Mirren-t, Hugo Weaving-et vagy Geoffrey Rush-t. Ezek értelem szerűen akkor jönnek átm ha valaki az eredeti szinkront nézi, de el kell mondanom, hogy a magyarral sincs semmi baj. Nagyon tetszett és élvezhető volt.

Őszintén szólva már nem is érzeném magam jól, ha egy jó film mellé egy tökéletes kiadványt kapnék. Maga a megjelenése vonzó, de a tartalma elég tré. Az „extra” rész teljes mértékben elhanyagolható. Tartalma egy kb. negyed órás blokk a baglyokról és védelmükről. A dokumentum film jelleg miatt csak is gyerekeknek ajánlom. Ők talán hasznát veszik. Nekem nem tetszett, mert nem erre számítottam. Ezen kívül rádobtak még egy emlékeim szerint 3 perces Bolondos Dallamok részt a Prérifarkas és a Kengyelfutó Gyalogkakukk kalandjaival. Jó pofa, de nem tudom mi köze van Az Őrzők Legendájához? Ez így olyan, mint ha nem is lenne rajta bónusz rész.
A kép tűéles. Szerencsére..., mert csak így tudja átadni azt a fantasztikus vizuális élményt, amit hivatott prezentálni. A hang tökéletes, példaértékű. Rendesen röfögnek a mélyek, kirobbanó élmény nyújt ezáltal.

A lényeg: Zack Snyder kipróbálta magát egy új területen. Nekem nagyon bejött, mert remek harmóniát teremtett az animáció és az akciójeleneteket között. Megtalálta ezzel azt az utat, amivel kicsiket és nagyokat egyaránt meg tud nyerni magának remek szórakozást nyújtva ezáltal mindenkinek. Negatívumként a silány megjelenés mellett csak annyit tudok felhozni, hogy szerintem egy kicsit rövid lett. Pár lehetőség még benne maradt, de ezt csak azért mondom, mert szőrszál hasogató vagyok.
Legyen kötelező mindenkinek!

TÖRTÉNET: 7
LÁTVÁNY: 8
HANG, KÉP: 8
KIADVÁNY: 3
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2011. júl. 4. - 0:59
"- Akár hiszitek, akár nem, ezt most rögtönöztem.
- Szerintem elhiszik."

Régen lepődtem meg ennyire kellemesen egy rajzfilmen. A sisakos baglyok nem tüzeltek fel a mozis vetítés idején, ott kimaradtak; most is csak egy közös DVD-zés kapcsán adtam nekik esélyt, és ha nem is minden perce szögezett a székbe, de összességében nagyon tetszett.

Elsőre a megszokottan sablonos tanmese talált utat hozzám. Ebben nincs semmi negatív vagy pejoratív; a mesék évezredek óta ugyanazt a célt szolgálják: észrevétlenül tanítani a gyerekeket a közösséghez való tartozásra, a tagjai által elvárt viselkedésre, útmutatásképpen. Az Őrzők pedig ebből példásan vizsgáztak: egyszerre szól a dacról, a becsvágyról, a gőgről, hogy valaki ezért mit képes feláldozni, hogy a dicsőség mennyire relatív, hogy egy háború csak utólag tud az lenni, ennek ellenpontjaként ott a bátorság és a becsület, de persze nem marad el a "fogadjatok szépen szót a szüleiteknek!" rész sem. Sajnos a történet egy kicsit nagyvonalú; Edy12 írta a BD-nél, hogy három könyv lett 100 percbe sűrítve, és én ezt készséggel elhiszem neki. Például szívesen hallottam volna az egésznek a kulcsáról, a szilánkokról többet, ahogy Superman reakcióit is úgy érthetjük meg igazán, ha tudjuk, mi az a kryptonit. De ugyanígy hiányzik a bagolybirodalom történelmi háttere is, csak rövid utalások és legendafoszlányok vannak.

Aztán jöttek a szereplők. Már az jó pontnak számított, hogy egyiküket (Kotort) leszámítva nem cukron, koffeinen és speeden élnek, és még ő is a tűréshatáromon belül maradt. Mostanában ugyanis minden második animációs filmben hisztérikus, hiperaktív karakterek próbálnak kényszeredetten komédiázni, akik már azelőtt le tudnak fárasztani, mielőtt megkedvelném őket (a Hopp nyuszija például ezért végezte volna nálam tíz perc után a tepsiben). Itt legalább visszatért az író a klasszikus jellemvonásokhoz, típuskarakterekhez, plusz képes volt módjával és időben adagolni a humort. Azon kívül, hogy baglyok a főhősei, nem sokban különböznek más mesék vagy a világirodalom köteteinek egyszerűbb szereplőitől.

Aztán akciójelenetekben és látványban nincs hiány, sőt. Az animáció ugyan az én ízlésemnek egy kicsit giccses és túlszínezett, de nem zavaróan, emellett pedig annyira aprólékos, hogy ha másfél hónappal ezelőtt látom, akkor azt írnám, hogy kevés jobbat láttam mostanában (csak hát azóta becsúszott a képbe egy kaméleon és egy panda:)). Nem véletlen, hogy Snyder kapta a rendezést, ahogy az sem, hogy a csatáknál érzi igazán elemében magát: itt aztán röptükben kopasztják egymást a madarak, villannak a vasalt karmok és megvannak az elmaradhatatlan lassítások is.

Röviden: Tanmese 300 módra. A komorsága és Snyder durva akciójelenetei miatt a kisebbeknek talán nem ajánlanám, de ha lesz gyerekem, úgy a tízes évei környékén biztos beteszem neki a lejátszóba.
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
purga
értékelése:
2012. aug. 13. - 19:19
Az Őrzök legendája
Baglyos animációs mese, amely túl komolyan veszi magát. Így viszont nem tudom, hogy ki a célcsoport. A 12 éven aluliaknak túl komor, kevés a rájuk szabott humorforrás. A 12 év felettieknek meg túl gyermeteg, főleg a mai generációnak. Ráadásul a felnőttek többsége egyszer sem fog kacagni, mert egész egyszerűen nincs min.

A történet borzasztóan elcsépelt, sablonos. Ilyet már milliószor láttunk és sokkal jobban. Ugyanaz a cselekménye, mint a Star Warsnak, Harry Potter szériának, Az Oroszlánkirálynak vagy akármelyik a "hero s journey"-t meglovagoló filmnek. A karakterek se hordoznak magukban túl sok egyediség: az ifjú álmodozó, aki hőssé válik, az öreg mentor, a nagyon-nagy gonosz ellenség, a védelembe vett lány és persze a kötelező viccesnek szánt sidekick páros. A baj, hogy ez utóbbi kettő egyáltalán nem vicces. Egyedül talán az áruló testvér okozott némi meglepetést.

A megvalósítás mondhatni tipikusan "snyderes", azaz tele van felesleges lassítással és narancsos színezéssel. Akár a 300 gyermek barátabb változata is lehetne Bár el kell ismerni, hogy nagyon szépen kivitelezett. A grafika elképesztő és nagyon részletes. Az akciók látványosak. A film tempója jó, egyszer sem ül le - csak persze kevés a fordulat.

A sztori kissé lyukas, pl. nekem örök rejtély marad, hogy a szilánkokból épített szerkezet végül is mi volt és hogyan működött. Egyszerűen el kellett fogadnunk a létezését és hatását.

A mondanivalót meg szó szerint a szánkba rágják, ráadásul mindezt kissé ügyetlenül is teszik.

Felejthető, egyszer nézős mese.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Edy12
értékelése:
2011. feb. 16. - 22:16
Ez egy könyvadaptáció!
A film nagyon jó, azzal nincsen semmi baj, a hang remek és a kép is a DVD minőség mintapéldája, ez rendben van.

Sokan elfelejtik, hogy egy könyvsorozat rejlik a téma mögött, azért ilyen a film. Mivel én olvasom a könyveket, a történet vezetés hibái ellenére is hihetetlenül élvezem. Az a művészi színvonal és kivitelezés, karakterek, tájak, pazarul adja vissza a könyvek hangulatát. Ez az első film, amire a többi építeni fog, nagy fordulatokkal, a könyvben ez megvan: mindennek meg van a jelentése, csak győzzük idegekkel a megfejtését...

Viszont ami szörnyű, hogy a tok egy igénytelen "puhatokos" vacak, a borító rendben van, de a silány tok... Lötyög benne a lemez, semmi masszív érzése nincsen aki megfogja. Semmi belső borító, semmi kemény tok, de a díszdoboz, amit elvártam volna egy ilyen filmnél, persze csak álom maradt.

Az extrák lehetett volna több is, hiszen van még hely a lemezen, a Blu-ray-en van képgaléria, zeneclip, ha ezeket rárakják rendben lennénk. Azért ott van egy 15 perces kisfilm a baglyokról, amin jól el lehet lenni, és a prériszárnyas, ami már a moziban is idegesített és még a DVD/Blu-ray-re is képesek voltak rárakni.

Remek film, silány kiadás, csak a film menti meg a kiadványt!
6 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
62%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (6)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: