• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A lány, aki a tűzzel játszik (Millenium 2.) (DVD)
A lány, aki a tűzzel játszik (Millenium 2.) Flickan som lekte med elden
- 69%
Szállítható: BIZONYTALAN
990 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe - köztük befolyásos emberek - a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi.
Stúdió:
Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- svéd - 5.1 (DD)
- svéd - DTS
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. ápr. 4. - 1:20
A Milleneum-trilógia első része hibáival együtt is mély nyomokat hagyott bennem. Egy brutális, kellemetlen témát feszegető krimit láttam, egy kimondottan jó és értékes filmet – s így törvényszerűen érdeklődéssel ültem le a második történet elé..

És alaposan meglepődtem. Mert azon túl, hogy az eseményeket lineárisan folytatja, jelentősen el is tér az első résztől. Először is előnyére rövidebb, feszesebb lett az egész. Aztán ugyan ez is egy nagyon jó krimi, de korántsem annyira brutális – és korántsem annyira sokkoló a témája (vagy legalábbis nincs olyan sokkoló módon megjelenítve). Ráadásul azok a dolgok, amik az elsőben érdektelenek voltak, csak néhány bevágást értek meg, azok itt most teljes filmet kaptak. Gondolok itt elsősorban Lisbeth múltjára. Egyébként a film ugyanúgy a régi, 80-as évekbeli nyomozós bűnügyi filmek (milyen ómódi kifejezés ez is) hangulatát idézi, mint a Tetovált lány – azonban úgy érzem, itt a bűnügy alá van rendelve a karaktereknek... Ami végül is nem baj. Lisbeth múltjáról tudtuk, hogy nem épp makulátlan, és érdeklődve figyeltem történetét. Nagyszerűen volt összekapcsolva a krimi és a család: izgalmas, jól felépített forgatókönyvvel. Egyértelműen a lány filmje ez, Blomkvist jelentősége kisebb, inkább csak fut az események után. Maga a konfliktus (a halálesetek) korántsem annyira borzalmas és megrázó, mint korábban, sőt talán egy kicsit Jason Bourne szindrómát is éreztem ezzel a „rákenjük a dolgot” témával. De mindenesetre ötletes húzás volt, kiváló alapot szolgáltatva a mozinak. Sokkal személyesebbé válik tőle a történet, a főhősért ily módon izgulni mindig nagyobb élmény. Kiteljesíti a karaktert.. Apropó karakter. Lisbeth és Blomkvist mellett volt még valaki, aki zseniális volt ebben a filmben: a nagydarab, fehér hajú fickó.. Az elemi erő (és betegsége) keveredve a gonoszsággal és érzelemmentességgel bizarr embert szült, egy olyan szereplőt, ami rögtön beugrik, ha e filmcímet említik. Lisbeth mellett ő viszi a prímet..

A film címét mondjuk nem egészem értem, (gyerekkorát leszámítva) Lisbeth nem igazán gyújtogat, igaz, megteszi más. Talán a címmel próbáltak utalni a saját múltjának keresésére… Nem tudom, de lehetett volna találóbb is. A fényképzés továbbra is nagyszerű, a feszesebb vágás miatt kevesebb, de hatásosabb környezettanulmányt láthatunk. A felvetett problémák a prostituáltakkal vélhetően a svédeknél valós problémák, azonban talán kicsit elnagyolták az egészet – hisz később nyilvánvalóvá vált, hogy ez a film nem arról szól.. De így is kiváló lett. Jöhet a harmadik.

A DVD kiadás kezet foghat az első kiadással. Ugyanaz a színvonal: slipcase, szép kép, és jó svéd hang. Én mondjuk a tüzes lányt is magyarul néztem, ha már az első úgy sikerült – meg valahogy ez az északi nyelv nem fekszik nekem. Extra semmi – nem bánnám, ha a harmadik rész kétlemezes lenne, egy lemeznyi extrával.

Kosárba!
7 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
95%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: