• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Száguldó bomba (DVD)
Száguldó bomba Unstoppable
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Itt nincs vészfék, csak tempó: az Oscar-díjas® Denzel Washington és Chris Pine (Star Trek) együtt száguld év legdübörgőbb akció-thrillerjében! Egy halálos vegyi anyagokkal teli vonatszerelvény robog a város felé – vezető nélkül! Csak két ember állíthatja meg: a szakma egyik öregje (Washington) és egy zöldfülű kezdő (Pine). Ezrek élete múlik ezeken a mindennapi hősökön, akik a milliótonnányi száguldó acél után indulnak, hogy megakadályozzanak egy rettenetes katasztrófát. Tony Scott (A tűzben edzett férfi, Kémjátszma, A közellenség) mesteri rendezése és a fantasztikus színészi alakítások teszik a megtörtént eseményeket feldolgozó történetet elképesztően izgalmas, feszültséggel teli, megállíthatatlannak tűnő… bombává!
Játékidő:
94 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, dán, finn, norvég, portugál, svéd
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Tony Scott rendező közreműködésével
 
Kisfilm - A leggyorsabb pálya: A száguldó bomba elszabadul - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Kisiklás: Egy jelenet anatómiája - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Mutatványok a vonaton: Kisfilm a kaszkadőrmunkáról - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A síneken: Kisfilm a rendezővel és a szereplőkkel - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. ápr. 4. - 1:21
Ha most azt mondom, hogy ezt K ajánlására néztem meg ( ld BD adatlap), talán elsőre furcsának tűnhet…. Pedig így van. Mert mindamellett, hogy a T.Scott-D.Washington páros eddig nem okozott csalódást, felkeltette érdeklődésemet visszafogott ajánlója – s a film még túl is teljesítette elvárásaimat.

Én bírom ezt az alkotópárost. Újbóli közös munkájuk egy kiváló, izgalmas, hatásvadászattól nagyrészt mentes mozi lett, ahol szerencsére a kezdő képkockákat leszámítva nem dominál Scott vizualitása. A lényeg a történeten van (ugye, ugye, T. Hollywood, a történet), ami a film végéig fenn tudja tartani a feszültséget – olyan régimódian, ahogy K is írta. Pedig a maga módján ez is sablonokból építkezik, szinte minden jelenetét, illetve az események megoldását ki lehet találni, de talán pont azért hatott újszerűnek, mert már lassan feledésbe merült ez a filmkészítési mód. A törvényszerű családi háttér csak árnyalja a mozit, illetve a két karaktert, a baleset, ami az eseménysort elindította, teljesen hihető számomra. S így, hogy a mozi nincs telepakolva felesleges robbanással, meg egyéb katasztrófajelenettel, csak zömében a robogó vonat látványával, a karakterek önfeláldozó, de hiteles cselekedeteivel inkább hasonlít számomra ez a mozi az Airplane filmek hangulatvilágához, mintsem egy 2010-es akciófilmhez..

Persze 40 ével később más már a mérce: de pont az tetszett benne, hogy igazából nem vittek semmit túlzásba. Ugyanakkor minden jelenkori technikai eszköz adott volt a készítőknek, hogy átérezhessük ezt a „katasztrófafilmet”. Robogni a 120-szal menő vonaton borzongató élmény lett, a képi világ, a hangulat (a hanggal együtt) maradandó élmény. Számomra a vonat az elsőszámú főszereplő, a két karakter csak kiegészíti, színezi az eseményeket. Washington hozza a formáját, neki ennek rutinszerepnek kellet lenni, de a fiatal kollégája, C. Pine is meggyőző volt. Mint ahogy az irányító központban a fiatal csaj – no meg a piros dzsippes hosszú hajú fazon. Remek gárda, remek válogatás. Persze biztos vannak a filmnek „hülyeség” jelenetei is. Ezt igazából a MÁV szakemberei jobban meg tudnák ítélni – én ezt itt így, csont nélkül elhittem. S a fiam, aki mostanában odavan a mozdonyokért egy újabb kedvencet talált magának. Egyébként külön dicséret a készítőknek a „családbarát” stílusért: sem felesleges erőszak, sem felesleges trágárság nincs benn. Csak ezt az ecebóca magyar címet megint ki találta ki..

Érdekes élmény volt három napon belül ezt mindkét formátumon megnézni: a kölcsönzői BD-n, illetve utána a saját DVD-n.. Különösen az eredeti BD hang és a DVD magyar 5.1-e között van eget rengető különbség. A kép DVD-n is szép volt (nekem), viszont az extrák még majd csak ezután fognak sorra kerülni azokról nem tudok nyilatkozni. De ha nem lenne rajt egy darab sem akkor is azt mondanám:

Kosárba!
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: