• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Aranyhaj és a nagy gubanc (DVD)
- 69%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Disney csavarint egyet a valaha született legizgalmasabb és leghajmeresztőbb mesén. Az eredmény sok móka, kaland, izgalom és az egész családot összefonó varázslatos élmény. A királyság legsármosabb banditája, Flynn Rider menekülés közben egy titokzatos toronyban talál búvóhelyet. Azt hiszi, minden meglepetésre felkészült. Téved. Mert Rapunzelre nem lehet felkészülni. A lánynak harminc méter hosszú, varázserejű haja van, igazi vadóc, és ha kell, nagyokat üt egy palacsintasütővel. A furcsa páros sok- sok vidámsággal és izgalommal teli fantasztikus utazásra indul.
Játékidő:
96 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Kisfilm - Az eredeti kezdet - ahogy a mesében van - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Visszaszámlálás az 50. animációs filmig - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Klipvarázslat
 
Videóklip - Csifó Dorina: "Mindent akarok én" - MAGYAR HANGGAL
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2013. júl. 2. - 17:06
Ide nekem egy fésűt!
Bár nem tudtam róla előre, annyira nyomják végig a DVD-n, hogy ez a Disney 50. animációs filmje, hogy akkor már azt vártam volna, hogy terjedelmes és dicsőséges munkásságuk megidézésére a Disney valami igazán nagyot alkot. Az Aranyhaj nem lett mérföldkő, de ettől még szórakoztató, a sok jellegzetes elem miatt meg eltéveszthetetlen.

A Disney az 50. alkalomra nem vállalt kockázatot, nem teremtett új karaktert, hanem maradt annál, mint ami annyiszor bevált: senyvedő hercegnő, fehér paripa, hős megmentő, gonosz banya. Az újdonság egyedül a többfunkciós hajzuhatagban keresendő, ami ággyá, ostorrá, liftté vagy komplett szépségápolási és egészségügyi központtá változik, igény szerint. A karakterek igazából rendben vannak, bár ezek a hiperaktív ló-vadászkutya hibridek sosem jöttek be, mint amilyen itt Maximus, a többiek meg pont annyira egydimenziósak, mint amennyire ez elvárható egy mesétől. Bár nagyon szűk, részben önismétlő helyeken játszódik a film, a főbb díszletek részletgazdagok és színpompásak, főleg Aranyhaj házi "galériája" és a várbeli ünnepség. A történet is tetszett, olyan kis bájosan romantikus, ami elé akár a hat év körülieket is le lehet ültetni.

Az egyetlen terület talán, ami nem akarózott bejönni, azok a Disney-filmekben szinte rendszeres dalok. Aranyhaj nyitánya a napi monotonitásról egész jó (és külön megemlíteném, hogy a magyar fordítás sokkal kifejezőbbre sikerült, mint az angol eredeti), de a többi vagy unalmas vagy erőltetett vagy egyszerűen felesleges. Hol van ez az Oroszlánkirály betétdalaitól, de akár egy Legelő hőseinek "Lesz-e napsugár egyszer még"-jéhez képest? A banya által előadott dalok például egyszerűen gyengék, pedig eleve pluszpont nálam, hogy Náray Erika énekel.

Röviden: Sokkal jobb, szerethetőbb filmeket is láttam már a Disney-től, de ők elég magasra tették a lécet ahhoz, hogy még ilyenkor is jó filmeket csináljanak.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Trophys
értékelése:
2011. feb. 24. - 14:37
Ezúttal nem tudok maradéktalanul pozitívan nyilatkozni a produkcióról. Kezdeném a számomra negatív jellemzőkkel, végére hagyva a jót, hogy inkább az maradjon meg mindenkiben.
Nekem úgy tűnik, a Disney kezdi elveszíteni saját hangját és arculatát, mintha irányt keresne,de nem igazán talál. Eddigi meséik - legalábbis többségben - igazi Disney-s feelinget sugároztak, ebben nem éreztem egyebet, mint hogy megint elkészült egy futószalagról pottyant mese, mert valamit ki kell adni... Konkurrens stúdió(k)nak születnek sokkal eredetibb alkotásai napjainkban,de ez nem a reklám helye.
Nagyon zavaró, hogy a mese tele van már-már fogyaszthatatlanul sok,nem kifejezetten fülbemászó kornyikálással. Már a Hercegnő és a béka esetében is kissé zavaró volt a szükségesnél több dal. Rendben van, ez lehet a stúdió egyik védjegye, mert hiszen annak idején számos mesénél így lett tökéletes az összhatás ( Pinokkió, Hamupipőke, Oroszlánkirály stb.),de csupán erre hagyatkozva teletömni a mesét dalokkal, nem túl szerencsés.
A másik, ami nagyon zavart, a címszereplő karaktere: szerencsétlen Aranyhaj kifejezetten ijesztő - akkorák a szemei, mint két taligakerék, azonnal Gollam jutott eszünkbe róla a Gyűrűk Urá-ból, vagy hogy házon belül maradjunk, Hófehérke gonosz mostohája - miért kell a távol-keleti rajzfilmeket utánozni, nem az egyediség az, amivel Disney annak idején műfajt teremtett? Vannak a filmben szerencsére szép számmal ragyogóan eltalált és kidolgozott karakterek,ezért nemigen emészthető ez a szerintem igen elrontott dolog.
Azzal együtt az animáció tökéletes, a történet is egész kerek, unatkozni nem lehet rajta. Voltak részek, ahol hasunkat fogtuk a nevetéstől, szóval humorral is bőven találkozunk, a fehér ló kifejezetten eredeti karakter, hogy csak egyet említsek.
Szín és hang tökéletes, azzal együtt nem tudom, hogy "normál" verzióban hogy jön át, mi 3D-ben láttuk.
Összességében: valószínűleg azért előbb-utóbb azért polcra kerül majd, a kiadvány minden bizonnyal tartalmaz érdekes extrákat, amik az összhatást nagyban javíthatják.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. okt. 31. - 11:49
Családi Disney mozidélután
A sorban az 50. rajzfim tiszteletére a Disney saját magát is túlszárnyalta ezzel a humoros, színpompás és kalandosan romantikus történettel. Akinek tetszett a Bűbáj vagy Smaragd románca meseszövése annak egészen bizonyosan ez a fülbemászó dalbetétekkel megbolondított animációs ínyencség is a szívébe lopja majd magát.
Oroszlánkirály és Kis hableány rajongók bosszújától való félelem miatt nem merészelem állítani, hogy az eddig elkészített 50 Disney rajzfilm közül ez a legjobb, de azt egészen biztosan, hogy ez a legmodernebb! A művészien megvilágított animáció részletessége Shreket idéző a szereplők arcmimikája pedig még hitelesebb is mint az igazi szinészeké. A kamerabeállítás, vágás, dübörgő hangeffektek, térhangzás és humor is átlagon felüli produkcióvá emeli Aranyhaj történetét.
Öröm kézbe venni a szemet gyönyörködtető borítóval ellátott kiváló, hibátlan képpel és hanggal megjelent kiadványt. A szinkron hangok nem csak nagyon jól eltaláltak, de mikor énekelniük kell, csak akkor döbbenünk rá, hogy valójában milyen tehetségesek is. A szereplők musicalszerűen előadott dalai ezért magyarul még élezetesebbek is mint eredetiben.

Rendkívül hangulatos mozgó menű és extra tartalom segít a még önfeledtebb szórakozásban, ahol találunk két különböző bevezető történetet a rendezők kommentálásával valamint egy rövidke zenés montázsban végigfuthatjuk az eddigi 49 Disney rajzfilmet az elsőtől az utolsóig.
Két videoklipben pedig a filmben elhangzó "Mindent akarok én" című számot hallhatjuk és nézhetjük. Egyiket egy lengyelül éneklő vörös tűzről pattant tini, a másikat pedig Aranyhaj magyar szinkronhangja adja elő. Nagyon édes mindkettő.
Kicsiknek és nagyoknak, vagyis az egész családnak tökéletes házi-mozi kikapcsolódást tud nyújtani a kiadvány. Én már olyan sokszor láttam, hogy szinte bűntudatom van újra megnézni. Egyszerűen megunhatatlan!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Renaissance Man
értékelése:
2011. már. 25. - 2:32
Még tavaly láttam a filmet moziban. Nálam egy jó mozis poszter meghatározó, mármint a rajzfilmek esetében. Annak idején a L ecsónál is azonnal tudtam, hogy látnom kell, mert ahogyan Párizst megcsinálták, az nem volt semmi. Most az Aranyhajnál sem éreztem másként, holott tudtam, hogy zenés-éneklős mese lesz. Szerencsére a dalok fogyaszthatóak, sőt, már-már a régi Disney-dalok legtöbbjévvel szemben megállja a helyét. Rendkívül szép animáció, részletgazdag képek, ami ma már a minimum. Külön tetszett a ló, bár mintha az "Irány El Dorado" rajzfilm hátasára hajaztak volna, főleg az almás résszel... Persze, a ló szereti az almát :)
Épp elég hosszú, megannyi kaland van ebben a filmben, (SPOILER) a király és királyné ugyan egy szót sem szólnak, de mikor felengedik a lámpásokat, valamint mikor előkerül az elveszett lány, szavak nélkül is "elállt a lélegzetem", hogy úgy mondjam (SPOILER VÉGE). Minden hasonló Disney-animációban kell egy kis barát, itt a kaméleon tölti be a szerepet, nem is rosszul... Elvonakoztatok attól, hogy a lány meg tudja beszélni vele a dolgait, hisz csak egy rajzfilmről van szó, főleg gyerekeknek. Habár...
Mind1 is, a lényeg, hogy számomra a tavalyi év legjobb animációs filmje, ellentétben a Toy Story 3-val, ami ugyan Oscar-t kapott, mégsem tudott úgy lekötni, mint Rapunzel.

Mindenképp megvásárolom DVD-n, a BD-t meghagyom a nagyoknak :)
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Sanyi23
értékelése:
2011. ápr. 1. - 12:28
Még barátnőmmel néztem meg moziban is eszméletlenül tetszett. Az animáció remek, az akciók sodró lendületűek és szépen kidolgozottak, a karakterek pedig szintúgy emlékezetesek. Tetszett, hogy Aranyhaj figurája kvázi ellentéte Barbie-nak, külsőre hasonlítanak, de bejött hogy nem ragadtak le egy kétdimenziós szőke csinibabánál. A humor helyén van, a dalok talán nem lesznek klasszikusok, de megállnak a lábukon. Nagyon bírom az ilyen filmeket, tipikusan az a fajta animációs mese, amit majd a gyerekemnek is szívesen megmutatok. (maajd, ha lesz 20-30 év múlva :D) Szóval melegen ajánlom azoknak akik szeretik Disney-t.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
65%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: