• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > 22 lövés (DVD)
22 lövés L immortel
- 69%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

Már csak 3 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Charly Matteï (Jean Reno – Leon, a profi), a volt maffiafőnök három évvel ezelőtt szakított törvényen kívüli életével. Az egykor hírhedt gengszter most visszavonultan, békésen él feleségével és két gyermekével.

Azonban egy hideg téli reggelen minden megváltozik, amikor Matteï szörnyű leszámolás áldozata lesz. Marseille régi kikötőjének parkolóházában valóságos kivégzőosztag fogadja, melynek tagjai 22 golyót eresztenek a testébe. A jó útra tért maffiózó csodával határos módon túléli a merényletet. És hogy mi következik ezután? Egy olyan véres bosszúhadjárat, amihez foghatót még nem látott a francia alvilág...

Játékidő:
112 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- francia - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) -
 
Interjú -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. máj. 29. - 21:09
Azt hittem, csak a hazai forgalmazó volt ilyen szellemes és nevezte át a filmet, de ahogy elnéztem, ez világszintű trend. Na mindegy. Úgysem fogok rá sokáig emlékezni..

Pedig van jó néhány jó kis francia film ebben a témában. Én spec. Renot is bírom, bár szerepei mostanában eléggé felhígultak, de a 22 lövés valóban a középszerűség mintapéldánya lett. Annyira középszerű, kiszámítható, sablonos és hiteltelen, hogy pont ezért lehet végignézni. Tulajdonképp nagyon „fájdalmas” jelenet nincs benn, s az embernek dagadhat a büszkesége közben, hogy tudja, mi is fog történni. A leghiteltelenebb rögtön a film konfliktushelyzete: a 22 lövés. Azt túlélni….. háát.. De ha nem éli túl, akkor meg nincs film, ugyebár… Azzal nem is foglalkozok már, hogy megint egy antipatikus főhőst kell lesnem, ezen túl is tettem magam. Azt azonban azért meg kell jegyezzem, hogy a sikeres bosszúfilm érzelmi motivációja itt totál hiányzik, mert hogy is sajnálhatnánk egy lelőtt maffiavezért? Akiről ráadásul semmit sem tudunk? Úgyhogy faszikám felépülése meg bosszúhadjárata csak egy szimpla lövöldözős, kivégzős értelmetlen bacaság: ő ugyanis semmivel nem jobb azoknál, akiket megöl. Akkor sem, ha a kisfiát tízpercenként az arcunkba nyomják, s akkor sem, mikor nem engedi kivégezni a székhez kötözött iparost. Ezáltal az egész film elveszti mindennemű – esetleges belekódolni szándékozott - mélyebb értelmét, s hiába a család, meg a visszavonulás, meg minden. A kivégzés az kivégzés – a főhős egy jottányit sem lesz szimpatikusabb tőle. Ettől persze még lehetne egy élvezhető, fordulatos, izgalmas maffiafilm – de nem lett. Renoval együtt majd mindenki idegesítő töltelékszereplő, aki tökmindegy, túléli-e a filmet, vagy sem. K korábbi írása rengeteg igazságot hordoz a filmmel kapcsolatban – érdemes rápillantani megtekintés előtt. Igaz, a drótkerítéses rész nekem inkább szánalmasan nyújtottnak, mint nevetségesnek tűnt…

A DVD képe, s hangja rendben – még a magyar is, extrákra nem volt kedvem.

Egyszer ( talán) nézhető


Ui: „Ha nem Ő a főszereplő akkor ez egy Film +-os akció film.” - Nos, így is.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
K
értékelése:
2011. már. 26. - 17:37
Rettenetesen unalmas, nyáladzó moralizálásokkal teli, szánalmasan gyenge – színészinek nem nevezem – alakításokkal megnyomorított filmecske volt telve célzatosságokkal.
Renoról tudtuk, hogy felháborító módon tehetségtelen, a kulisszák repedeznek körülötte.
Berry sem tud a lassítások, gyorsítások, kopasz főiskolásokat idéző montázsain túl látni.
Már maga a kiindulási pontja a filmnek röhejes volt. Egy vén seggfejbe beleengednek jó néhány lövedéket, természetesen túléli… Segaltól is láttunk már ilyet, ott is meglepő volt, hogy egy maffia-leszámoláskor senki nem megy oda egy szarrá lőtt, magatehetetlen ürgéhez, hogy ne lője szét közelről annak fejét.
A drótkerítéses jelenetkor már úgy röhögtünk, hogy a térdünket csapkodtuk, de az állandó gyerekekről és családról szóló könyörgések, erkölcsi eszmefuttatások egy maffiafilm esetében rettenetesen primitív megoldások, hiszen a maffia – habir módon – egész családokat írt ki gyerekektől a kutyáig, nagymamától a várandós asszonyig.
Itt pedig Grál lovagokat láttunk könnyek közt könyörögni, s ha nem könyörögtek, akkor gyereket szabadítottak, meglepődtek, hogy gyereket kell ölniük.
Az egész celluloidmaszlag inkább a rekeszizmokat csiklandozta a primitív forgatókönyvtől, a gyenge színészektől, a hiteltelen történettől
Kukába vele!
11 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
68%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: