• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A zsidóság sorsa és a zene (Könyvek)
Frans C. Lemaire
A zsidóság sorsa és a zene nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Ez az első monográfia, mely Jubáltól, aki Mózes első könyve szerint "atyja minden lantosnak és fuvolásnak", a nagy zeneköltő Dávid királyon át a Templom ceremóniáiig és a zsinagógákig követi a bibliai idők egyházi örökségét, nemcsak a zsidó, de a keresztény egyházakban is. Külön figyelmet szentel az askenázi és a szefárd diaszpóra eltérő és sokszínű zenei hagyományának. Olyan történetet tár a szemünk elé, melynek drámai eseményei (a keresztes hadjáratok, a Spanyolországból való kiűzetés) messze visszhangzó zenei következményekkel bírnak, és amelyben voltak boldog kiteljesedést hozó oázisszerű pillanatok is (Córdobában vagy Firenzében). Ez a kötet egyszerre kultúrtörténet és zenetörténet, és a világon elsőként háromezer évre visszatekintve tárja elénk a zsidó vallás, a zene és a tág értelemben vett zsidó kultúra szövedékét. A történeti fejezeteket a 30 legjelentősebb zsidó zeneszerző életrajza egészíti ki.
Kiadó:
L Harmattan Kiadó
Oldalszám:
576 oldal
Gyártási év:
2017

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: