• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége (mozi-változat) (egylemezes kiadás) (DVD)
A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége (mozi-változat) (egylemezes kiadás) Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
- 67%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 2.990 Ft

Már csak 1 db. van raktáron
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

A sors különös szeszélye folytán a világ legilletéktelenebbjének tulajdonába kerül egy hatalmas ereju gyuru.

A Középföldén békésen éldegélo hobbit nagybátyjától örökölte az ékszert, aki még régen, rejtélyes körülmények között jutott hozzá. Frodó nem tudja, hogy kincse maga az Egy Gyuru, mely Szauron, a sötét úr birtokában a jó eroinek teljes pusztulását és a gonosz végso gyozelmét jelentené.

Gandalf, a szürke mágus tanácsára az addig csupán a pipázásnak és sörivásnak hódoló kis hobbit elindul, hogy megsemmisítse a gyurut.

Különös útitársakkal oldalán vág neki a nagy kalandnak. Három régi barátján kívül csatlakozik hozzá Legolas, a tünde, Gimli, a törp, Aragorn és Boromir lovag.

Út közben borzasztó ellenségekkel kell megküzdenie, és csodás barátokat szerez. O pedig váratlan elszántsággal küzd a végso célért: a gyuru elpusztításáért.

J.R.R.Tolkien halhatatlan és monumentális mesefolyamát sokáig megfilmesíthetetlennek tartották. Nem csoda, ha a különös népekkel, lényekkel telezsúfolt, zseniális meseszövéssel és utánozhatatlan stílussal megírt, hat könyvbol álló történet után nem kapkodtak a stúdiók - egyetlen filmbe képtelenség belezsúfolni a teljes eposzt anélkül, hogy ne szenvedne komoly csorbát a regény (amely azonnal felboszítené A GYURUK URA és Tolkien világának kiterjedt rajongótáborát), az pedig még kevésbé költségesnek ígérkezo produkciók esetében is túl merész vállalkozásnak tunik manapság, hogy eleve több részes filmben gondolkodjon egy stúdió.

Szerencsére akadt egy újzélandi rendezo, aki évek óta dédelgette a tervet, hogy egyszer megfilmesíti kedvenc regényét. A foleg kultikus horrorfilmjeirol ismert Peter Jackson (Hullajó) az álomgyártól távol látott neki a munkának, és fáradozása meghozta a gyümölcsét. Bár a rengeteg Oscar és Arany Glóbusz jelölésbol "csak" néhány technikai nominációt tudott díjra váltani a film, a Tolkien-rajongók és azok, akik csak a film után lettek azok, egyhangúlag állítják: évtizedek óta nem született ilyen tökéletes, mind a kritikusok, mind az ínyencek, a rajongók és az átlag-nézok igényét messzemenokig kielégíto alkotás.

A Gyuruk Ura trilógia elso része (A Gyuru szövetsége) visszaadta sokak hitét a mozi varázsában, abban, hogy léteznek még filmkészítok, akik felejthetetlen történeteket tudnak vászonra álmodni.

Stúdió:
Játékidő:
171 perc
Gyártási év:
2001
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 EX (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
delpiero
értékelése:
2011. aug. 22. - 14:20
Peter Jackson 1996-ban forgatott először Amerikában (Törjön ki a frász!), az ottani közönség is kezdte befogadni az egyedi látásmóddal bíró rendezőt. Ezek után szinte semmi mással nem foglakozott 4-5 éven át, csak azzal, hogy megvalósítsa a nagy álmát és vászonra vigye a Tolkien regénysorozatából készűlt trilógiát. Az utazás tehát a stábot Új-Zélandra sodorta (hova más hova ugyebár ?), mivel nemcsak a forgatások, de a számítógépes trükkök, effektek és utómunkálatok is ott zajlottak nagyrészt. A megfeszített munka meghozta a gyümölcsét, 2001 végére moziba kerűlt a filmtörténeti szempontból is igen nívós trilógia első része (A gyűrű szövetsége).
Jackson precizitása az első percektől észrevehető, minden nüansznyi dologban benne van a keze nyoma, senkinek nem hagyta, hogy beleszóljon annak létrehozásában, amit a fejében megálmodott. Az eredmény magáért beszél...a látványa a filmnek egyszerűen lenyűgöző, minden effekt a helyén van, a maszkok tökéletesek és a fényképezés teszi teljessé a képet, nemcsoda, hogy mind a 3 kategóriában "Oscar bácsi meg gyütt".
A könyv feldolgozását szívükön viselték a színészek is, akik még saját tetoválást is készítettek, hogy jelezzék mennyire komolyan gondolják, hogy itt mindennek klappolnia kell. Klappol is...minden szereplő kitett magáért Ian McKellen-el az élen, alakítása félelmetes Gandalf szerepében, átütő és minden pillanatban hatásos, Ian Holm-al a közös jeleneteik káprázatosak. Elijah Wood, a főkarakter hobbit, Frodo szerepében szintén felveszi a versenyt a rutinos öreg rókákkal, a szerep rá van szabva, kihoz belőlle mindent amit lehet. De mellettük szinte Viggo Mortensentől, az 1-2 másodperc erejéig látható színészeken/statisztákon át, mindenkit végig lehetne sorolni (még maga a rendező is belebüfög szépen a kamerába). Akiket még mindenképp ki kell emelnem az 2 gyönyörű színésznő, Cate Blanchett és Liv Tyler, akik sosem hibáznak, karaktereik megformálását olyan természetességgel adják vissza, hogy az ember nem tudja rólluk levenni a szemét.
A film forgatókönyve kiaknázza a könyvben rejlő lehetőségeket, persze nem azt adja vissza teljesen, mint a könyv, de pont annyit változtat, hagy ki- és újít rajta, amennyit kell. A történet egy eposzi méretű mesét kezd el nekünk bemutatni, megismerhetünk benne sok fajt, és fantázia szülötte új világot. Vannak itt hobbitok, törpök (megjegyezném, hogy Gimli a kedvenc karakterem), mágusok, királyok, tündék, orkok, boszorkányok és persze emberek is.
A film elejétől a végéig egyensúlyban van, kalandok, poénok, izgalmak, érzelmek, mesebeli látomások és persze csaták tarkítják, ami mindezt még jobban egybekovácsolja és mégtöbb érzelemmel és a nézőre való hatással összeköti az nem más, mint a csodálatosan megkoponált filmzene és betétdalok, melyeket Howard Shore-nak és Enya-nak köszönhetünk (May It Be című filmdal Oscar jelölése szintén érthető.)
Az ember tehát egy minden izében zseniális és megunhatatlan klasszikust kap Samuéktól, mely egy eposzi hosszúságú kaland első (és szerintem legjobb) darabja.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: