• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Thor (Blu-ray)
- 72%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A világ tele van hősökkel… de csak egyikük igazi istenség. Mikor Thor-t (Chris Hemsworth, Star Trek), az arrogáns harcost szülőbolygójáról, Asgard-ról címétől és erejétől megfosztva a Földre száműzik, a bukott viharistennek fel kell állnia és küzdenie kell, hogy kivívja elveszett képességeit. Földöntúli ellenségekkel a nyomában Thor végül egyszerű földi halandóktól tanulja meg, mi kell ahhoz, hogy igaz hőssé váljon. Natalie Portman (Fekete hattyú) és Anthony Hopkins (Farkasember) szintén feltűnik ebben a látványos kalandfilmben, amely a kritikusok szerint „izgalmas, szórakoztató és nagyon laza” (Harry Knowles, Ain’t It Cool News).
Stúdió:
Játékidő:
115 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
- thai - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, hindi, horvát, izlandi, kínai, koreai, lengyel, lett, litván, orosz, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, thai, török, ukrán
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Kenneth Branagh rendező közreműködésével
 
Kisfilm - Marvel kisfilm: A tanácsadó
 
Kisfilm - Kisfilmek a forgatásról
 
Kisfilm - Út a Bosszúállókhoz
 
Kimaradt jelenetek - választható kommentárral
 
Előzetes -
 
Előzetes - Kedvcsináló előzetes
 
Előzetes - Animált Bosszúállók előzetes
Átlagos értékelés:
KyleBroflovski
értékelése:
2012. jún. 4. - 16:50
A film nyilván kötelező darab azok számára, akik a Bosszúállók előzményeire kíváncsiak, kérdés persze, hogy önmagában hogyan értékelhető. Én négyes alára osztályoznám. Látványos, időnként vicces fantasy, két erős akciójelenettel (sajnos: az elején és a végén), zömmel jó szereplőkkel; többször is (bár túl sokszor azért nem) nézhető.

Az alapötlet (és itt most tényleg figyelmen kívül hagynám, hogy a film képregényből készült, amelyhez az alkotók, úgymond, maximálisan hűek szerettek volna maradni) egész jó, és sok lehetőséget rejt: adott egy főhős, egy isten (legalábbis földi mércével mérve), akit apja büntetésből időlegesen megfoszt a hatalmától - így kell megállnia a helyét a földi világban, és bebizonyítania, hogy önmagában, jelleménél fogva méltó nemcsak a halhatatlanságra, hanem a királyságra is. A legnagyobb baj a filmmel szerintem az, hogy ezt az alapötletet nem sikerült igazán kiaknázni - talán azért nem, mert a film sok mindent szeretne bemutatni, és részben emiatt nagyjából fele-fele arányban megoszlik az asgardi és a földi jelenetek között. Emiatt viszont mintha nem jutna elegendő idő sem az asgardi világ ábrázolására, sem Thor jellemfejlődésének bemutatására. Valahogy az az ember érzése, hogy minden viszony, konfliktus elnagyolt, minden fordulat váratlanul következik be (abszolúte nem sikerül megalapozni például Thor és a Natalie Portman által játszott földi nő vonzalmát). Ebből a szempontból talán jobb lett volna hosszabb játékidő - különösen a Földön játszódó részek tűntek nekem elnagyoltnak.

A másik problémám a filmmel a látványvilág volt - úgy értem, látványosnak ugyan látványos, kimondottan tetszett például a jégóriások világa, illetve az ott játszódó csata, de Asgard valahogy nem ragadott meg. A CG itt is nagyon rendben van, de mind az épületek, mind a kosztümök valahogy mesterkéltnek, néha kicsit még giccsesnek is hatnak, mintha egy közepes képességű sci-fi illusztrátor festményeit vették volna alapul. Ezt a benyomást erősíti, hogy ebben a filmben nem igazán látunk képi effekteket (lassítást például) - nekem némi képi stilizálás hiányzott, hogy elemeljen a fantasy-kiadványok világától.

Az említett két probléma talán arra utal, hogy Kenneth Branagh, akit amúgy kedvelek, nem volt igazán a helyzet magaslatán - ki tudja, talán maga sem értette, mit is keres ennek a filmnek a rendezői székében. Én legalábbis hirtelenjében nem tudnék egyetlen mozzanatot sem kiemelni, amely az ő keze nyomát viselné ebben a filmben. Ami azért szomorú.

A szereplők tényleg rendben vannak, a főhőssel sem volt bajom, Natalie Portmant meg órákig el tudnám nézni bármiben (a Király című film kivételével:-), bár mondjuk Thor asgardi haverjai nem sikerültek túlságosan meggyőzőre (hogy finoman fogalmazzunk). És Anthony Hopkins lehetőleg ne játsszon már többször agg uralkodót.

A blu-ray kiadás képe hozza az elvárhatót, élmény nézni mind a CG-s, mind a földi jeleneteket - de ennél nem több, a mesterkéltséget ebben a vonatkozásban is érezni vélem.

Az extrákban leginkább a Bosszúállókhoz kapcsolódó átkötéseket mondanám érdekesnek; a kimaradt jelenetek méltán nem kerültek bele a filmbe.


5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2012. júl. 2. - 18:18
Szuperhős történet nagy adag mitológiával
Mielőtt elmentem volna moziba megnézni A bosszúállók című filmet, egyértelmű volt, hogy nem lehet elmaradásom az előzmény filmek terén sem. Ezek javát persze már korábban abszolváltam, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy még ha nem is egyformán, de kivétel nélkül tetszett is mindegyik. Két újdonsággal voltam elmaradva, egyikük a Thor volt. Anyagi okok miatt kénytelen voltam beérni a DVD-vel. Megnéztem, és bár tulajdonképpen végig lekötött, őszintén szólva olyan nagyon nem lopta be magát a szívembe. Olyannyira, hogy akkor még úgy gondoltam, nem is fogom megvenni Blu-ray változatban. Aztán, miután láttam a moziban a közös filmet - ami teljesen lenyűgözött, - eldöntöttem, az összes előzményfilmnek ott a helye a gyűjteményemben nagy felbontásban is. A minap sikerült is beszereznem a Thor eme kiadását, ma pedig újra nekiveselkedtem a filmnek.

Azt hiszem, most már sejtem, miért jött be kevésbé elsőre ez a történet. Először is nem vagyok túlzottan tájékozott a Marvel szuperhősei terén. Gyermekkorom nagy kedvence volt a Pókember. A róla készült filmeket fokozott érdeklődéssel vártam, de a többiekről csak érintőlegesen hallottam, és sokuk esetében - bár többnyire a létezésükről azért tudtam, - a háttértörténet teljesen ismeretlen volt számomra. A Vasember annak idején teljesen levett a lábamról, és most az Amerika Kapitány is kellemes meglepetés volt. A Thor viszont - köszönhetően a mitológiájának, - első megtekintésre nem igazán varázsolt el. Most viszont kvázi előismeretekkel felvértezve ülhettem le a film elé. A korábbi DVD élményből táplálkozva már nem volt váratlan mindaz, amit a képernyőn láttam. És így mindjárt működött az egész. Tökéletesen el tudtam fogadni azt a mitológiát, amit a film közvetített felém, és ezzel együtt a létrehozott világok és kreatúrák látványvilága is ámulatba ejtett. Maga Thor figurája sem tűnt már debilnek. Egész elfogadható lett számomra a fejlődése, ahogy a magabiztosságtól és felsőbbrendűségtől túlfűtött istenségből emberi hőssé vált.

A történetből igen fajsúlyos szeletet hasít maga a mitológia, Thor világának bemutatása. Ezzel a világgal érdekes kontrasztot mutat az emberiség földi világa. Élmény látni, ahogy ez a két világ találkozik. A történet pedig kiválóan megágyaz A bosszúállóknak. Tulajdonképpen az egész film nem szól másról, mint Thor és Loki megismertetéséről.

A film látványvilága ámulatba ejtő. Részletes, és kiválóan kidolgozott minden képkockája. Emlékezetem szerint képminőség tekintetében a DVD-re sem lehet panasz, és természetesen a Blu-ray változat sem teljesít rosszul. Hozza a filmtől és a korától elvárható kiváló részletgazdagságot és tökéletes minőséget.

A szinkron ugyancsak kiváló, abban semmi hibát nem fedeztem fel. A hangokat jól összeválogatták, élmény volt vele nézni a filmet.

Összességében úgy gondolom, hogy aki kedveli a szuperhősök képregény történetei alapján készült filmeket, ebben sem fog csalódni. Ehhez azonban nem árt lelkileg felkészülni, hogy nem a megszokott séma szerinti történet vár a nézőre, és ha Thor mitológiájára fogékonyan ülünk le a tévé elé, garantálható a jó szórakozás - akár már elsőre is.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. júl. 9. - 8:34
Thor kritika
"From the studio that brought you Iron Man" - hirdeti (jobb híján) a plakát, és ebben minden benne van. A Thor leginkább tényleg az első Iron Man-hez hasonlítható: kicsiben játszik (nem világméretű a mission), humoros, látványos, és ami a fő, a maga módján teljesen lazán és piszok mód szórakoztató. Kenneth Branagh filmjét az első fotók óta körbelengte egy "hú, ez nagyon gáz lesz" feeling, és ez jogos is volt. A gumipáncélos Anthony Hopkins, vagy a belassított Natalie Portman, illetve úgy az egész mindennel együtt jó okot adtak a kétkedésre, ám a végeredmény mégis üdítő lett (bár lehet, hogy csak az alacsony elvárások miatt tűnik annak). Bár vannak fekete foltok, minthogy Hopkins minek van kómában, hogy Loki miért váltogatja álláspontját öt percenként, vagy hogy minek kellett Renée Russot arra az egy percre leszerződtetni, de ezek valahogy jelentéktelenné válnak. Ugyanis a Thor tudja azt, amit Tony Stark vagy Optimus is tudott (bár nem olyan jól, mint ők) - varázsol. A nézőt vissza a gyerekkorba. És ez nagyon sokat dob rajta. Egyfajta önfeledt játékosság lengi körül az egészet, és ha nem is fan-made, az biztos, hogy elsősorban fanoknak szánták - legjobb példa erre talán a semmiből előkerülő Jeremy Renner, mint Hawk Eye, amit senki más nem fog érteni, csak az, aki imádja és ismeri ezt a világot.

A Thornak semmi szégyenkezni valója nincs a többi Marvel film között, és ez az "előzményeket" ismerve több, mint jó hír. Nem egy mély darab, nem annyira ötletes, nem olyan kidolgozott, de ott van benne a szándék, és ez képes átlendíteni őt az összes hibáján. A befejezése pedig külön piros pont. Jó kis film. 7,5/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
KDani16
értékelése:
2011. dec. 31. - 13:06
Az Idei év egyik legjobb Marvel filmje! Nagyon jó film, legalábbis nekem nagyon tetszett!
Rendkívül látványos és kellően tud vicces is lenni!
Azt viszont sajnáltam, hogy Thor nem a klasszikus képregényes ruhájában szerepelt a filmben és, hogy a sisak is csak annyit volt rajta amíg éppen levette.
Mindettől eltekintve szerintem jó képregényes adaptáció.
Bátran ajánlom minden képregénykedvelőnek!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Kagyló
értékelése:
2011. szep. 8. - 10:24
Nem birtam vegignezni... A szakdolgozatom (eh, ez most nem dicsekves, nem volt nagy szam, tenyleg, csak azt akarom kifejezni, hogy mennyire szeretem az eszaki legendakat es mondasvilagot) alapjat a viking mondavilag kepezte, igy kisse mellkason rugott, nem pusztan az atgyurasa, hanem a hihetetlen ocska, otlettelen es leginkabb fantaziatlan atgyurasa, hogy valamennyire simuljon a mondern korhoz (ertem en, hogy ezeket az oreg isteneket mint istenek raszabaditani a mara nem szerencses, de komolyan, ilyen technikai szint es az Aszok karddal, porollyel es landzsaval kuzdenek, lovon szaguldozva, ahhhhaaaa, persze, Burroughs kovetett el valami ilyesmit a Marssal, de akkor meg 1912-t irtak es kedvesen naiv volt a Thor vilaganak ostobasagahoz kepest), az Aszok jellemenek ilyen atformalasa (bolcs es josagos Odin, NA DE KOMOLYAN!!!), satobbi... De nem lepodtem meg annyira, hogy ne tudjak ezen tullepni (Hollywood soha tobbet nem lesz kepes meglepni feldolgozasaival azok utan amit a GYuruk Uraval tett). Amin nem tudtam tultenni magam az peldaul Branagh volt. Mindig is tiszteltem, mint szineszt is es mint rendezot is, de ugy tunik (szamomra), hogy fogalma sem volt mit kezdjen ennyi penzzel es CGvel... Otlettelen es ocska beallitasok es kameramozgatas, baromi rossz vagasok, es bar remeltem, hogy majd csak megtalalja a sajat hangjat, nem jott ossze. Ehhez meg jott egy igen ocska forgatokonyv (sokkoltak a Villamistent...? Nem lehetett volna valami mast kitalalni...?) es a Thort alakito szinesz hiteltelensege (elsosorban a szepen nyirt szakallan nem tudtam tultenni magam, ha mar a lezeres szakalvago mindennapi pipere eszkoz abban az Asgardban, legalabb hosszu, szepen nyirt lett volna, mondjuk meg befonva is, esetleg, ha mar viking, vagy mi a korsag, ugye) arra kesztetett, hogy kb 45 perc utan beszuntessem a mozizast.

Pedig vartam. Es remeltem. Kar volt.
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
76%

14 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (8)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: