• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Az Álmosvölgy legendája (DVD)
Az Álmosvölgy legendája Sleepy Hollow
- 75%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 5.990 Ft

5-10 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

   A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak.

   Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával.

   Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket.

   Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek...

   A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!

   A bámulatos fantáziájú Tim Burton (Batman, Ed Wood, Ollókezű Edward) ezúttal Washington Irving klasszikus meséje nyomán a Hetedik forgatókönyvírójának segítségével alkotott lenyűgözően elbűvölő képi világú, rendkívül izgalmas és sokszor groteszkül komikus filmet olyan remek színészek közreműködésével, mint Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon és Christopher Walken.

Extrák:

  • 2 mozielőzetes
  • Exkluzív interjúk a szereplőkkel és a stáb tagjaival
  • A legenda mögött - exkluzív werkfilm
  • Audiókommentár Tim Burtonnel
  • Válogatott szereplő-életrajzok
  • Fotógaléria
Stúdió:
Játékidő:
101 perc
Gyártási év:
1999
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
angol, arab, bolgár, cseh, dán, finn, héber, holland, horvát, izlandi, lengyel, norvég, portugál, román, svéd
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. dec. 2. - 17:02
Egy fantasztikus, ám de véres mese. Nagyon jó!
Az Álmosvölgy Legendája talán a legtimbörtönösebb az összes produkciója közül. Nem csak egy része varázslat és sötét hangulatú, hanem az első perctől az utolsóig.

Sokban eltér a rendező korábbi és későbbi filmjeihez képest.
Kezdeném is a vizuális megoldásokkal.
Ez a mozi nem csak Burton-höz képest lett véres és erőszakos, hanem általánosan is kiemelkedő a durvasága. Ennek ellenére nem feltétlenül kategorizálnám az erősen korhatáros filmek közé. Igazság szerint az ilyen megmozdulások nélkül az embernek még hiányérzete is támad.
A hangulatot legfőképp a noir-os képvilág, az őszi hangulat, a meleg színek és a nagyon durván komor és sötét körítés határozza meg. És ez hiányzik a többi filmjéből is. Sajnos akármennyire is bejön a többi, újabb alkotása, mégis beszippantotta a filmipar kommersz és pénz orientált, gazdasági nagyhatalma. Az a bizonyos Sötét Oldal. Se előtte, se után nem készített 100%-ban fantasy hangulatú filmet. És ez ezért lesz szerintem Burton legnagyobb sikere és gyakorlatilag Az Álmosvölgy Legendája a rendező maga.
A jelmezek kellően hivalkodóak, de az egyszerű színhasználat miatt nem lesznek túl feltűnőek és nem csinál viccet a történetből.
A díszletek a szokásos groteszk és fantasy hangulatot hozzák. Semmi robosztus megoldás, talán csak a kúria az, ami nagyra sikeredett, persze erőt és tekintélyt kell sugározni, így érthető.

A történet Washington Irving tollából származik, melyet 1820-ban írt. Maga Az Álmosvölgy Legendája egy rövid történeteket tartalmazó könyv egy darabja, melynek eredeti címe "The Sketch Book of Geoffrey Crayon, Gent".
Egyszerre krimi, kalandfilm és fantasy. Számomra helyenként egy kicsit nehezen követhető volt a cselekmény, de hát ez van, ha egy kicsit összekuszálódnak a szálak és a detektív gondolkozik. Pedig már nem egyszer láttam...

A színészek, mint általában az összes Tim Burton által rendezett filmben, remek munkát végeznek, hiszen a vizuális orgia mellett a karaktereken van a legnagyobb hangsúly. Igen. Ugyan is az, hogy a rendező kitalál egy történetet, az csak egy dolog. Alapvetően a színészek fogják elmesélni, hiszen ők közvetítik az alkotó gondolatait a nézők felé. Ők a köztes réteg, a "hírvivők". Ráadásul egy sztoriban, amiben van minden a nyomozástól kezdve a misztikumig ott azért kell a szereplőknek dolgozni. A klasszikus szereplők, persze helyet kaptak a filmben. Johnny Depp, mellett Michael Gough és Christopher Lee is feltűnik.
A "Bölcsek társasága" vagy Álmosvölgy vezetői igazi sztárparádé. Richard Griffiths (Harry Potter filmek) Ian McDiarmid (Star Wars I-III., VI.) a már említett Michael Gough (Batman filmek). De feltűnik még Casper Van Dien, Christopher Walken, Michael Gambon és persze az egyik főszereplő, Christina Ricci. A Sztárparádé itt is megvan...

A megjelenés egyébként szépre sikeredett. A hang és a kép átlagos, de jó. Szép a kiadvány kivitelezése és még kellő mennyiségű extra is van. Csak még több ilyet és akkor nem lesz gond!

Az egyik legmeghatározóbb filmje T.B-nek, ami a leginkább tükrözi, azt hogy mire is képes. Én csak azt sajnálom, hogy nincs belőle több. Pedig igény lenne rá...

TÖRTÉNET: 8
LÁTVÁNY: 8
HANG, KÉP: 7
KIADVÁNY: 7
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Chiyonosake
értékelése:
2012. szep. 8. - 19:43
Tim Burton fénykora
Régen hatalmas Tim Burton rajongó voltam. Azóta felnőttem. És sajnos ő is. Ez utóbbi a fájóbb. Az újabb filmjei (főleg az Alice Csodaországban című rettenetes förmedvény) mögött már inkább látom az üzletembert mint a sötét fantáziájú csodabogár kölköt.

Viszont az Álmosvölyg legendája tagadhatatlanul a fénykorában készült. Kiváló, sötét, egyedi látványvilágú horror-mese olyan fantasztikus szinészekkel, mint Christopher Walken, vagy Johnny Depp.

A DVD pedig egy kellemes meglepetés hiszen ezért az árért az ember általában nem kap ennyi extrát.

A képminűség rendben van, éles és a sötét jelenetek (nagy meglepi, van egy pár...) is jól láthatóak, élesek.

Én nagyon örültem ennek a kiadványnak, és csak ajánlani tudom.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
fitness
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: