• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A majmok bolygója - Lázadás (Blu-ray)
A majmok bolygója - Lázadás Rise of the Planet of the Apes
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Az emberiség egyik legnagyszerűbb felfedezése soha nem látott veszélyt hoz magával. Egy kutatóorvos (James Franco) kísérletei fantasztikus eredményt hoznak: az új szert csimpánzokon kísérletezi ki. Munka közben Cézár, az egyik majom elképesztő intelligenciára tesz szert, az agya még az emberét is túlszárnyalja. Véres küzdelem veszi kezdetét: el kell dőlnie annak, hogy melyik a bolygón az uralkodó faj.
Játékidő:
105 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A majmok mitológiája - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Andy Serkis, a tehetség - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A majmok új generációja - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Jelenetről jelenetre - a film kulisszatitkai - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Karakteralbum - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A látványvilág új határai - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A film zenéjéről Patrick Doyle zeneszerzővel - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Majomhatározó - információk a csimpánzokról, gorillákról és az orángutánokról
 
Audiókommentár - Rupert Wyatt rendező közreműködésével
 
Audiókommentár - Rick Jaffa és Amanda Silver írók közreműködésével
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2012. már. 11. - 9:41
Mérsékelten olvasgattam a kritikákat, de most, hogy végre én is láthattam a filmet, azt kell mondjam, nem értem a fanyalgókat. Ez a BD nem csak technikailag kiváló darab, de a film történetére sem lehet panasz. Véleményem szerint nemcsak a trükkstúdió munkatársai végeztek kiváló munkát, de a forgatókönyv is tisztességgel megállja a helyét.

Egy bő száz perces filmet láthatunk, melyben sikerült hűnek maradni a már elkészült filmekhez. A történet jelentőségéhez képest talán nem túl bőre szabott játékidőben én úgy éreztem, mindent megkapok, ami csak elvárható volt: logikai bukfencektől mentes, látványos és mindvégig érdekes magyarázatot a majmok bolygójának születésére, továbbá egy fantasztikus utazást egy csimpánz lelki világának fejlődésébe.

A BD képminősége ámulatba ejtő, a magyar szinkron jól sikerült darab, bár mintha a film elején lett volna egy félrefordítás (három év helyett kettőt mondott be a narrátor?).

A korongra pakolt extrák ugyancsak nagyon érdekesek. Először csak bele akartam lesni az egyikbe, de végül az összes magyar feliratos bónuszt végignéztem. Sajnálom, hogy a majmokról szóló dokumentumfilm nem kapott magyar feliratot, de nézzük a jó oldalát: a film készítéséről szóló filmek mindegyikét élvezhetjük magyarul is.

Aki kedveli a klasszikus sorozatot vagy Tim Burton filmjét, ezt se hagyja ki! Nem fog csalódni sem a filmben, sem a kiadványban.
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. jún. 25. - 9:26
Már megint az emberek vágnak haza mindent - Rise Of The Planet Of The Apes kritika
Tim Burton egészen pocsék filmje után nem csoda, hogy hagyták tíz éven át pihenni a makik uralta planéta történetét. Mikor a Fox nemrég előállt azzal, hogy biza eljött az idő egy újabb filmre a franchiseon belül, leginkább a "jaj de gáz" volt az, ami átfutott a nagyérdemű agyán. Aztán amikor az augusztusi bemutatóhoz képest április első felében még egyetlen kép se került ki a produkcióból, már az aggodalom is felütötte a fejét. Aztán az említett hónap közepén alig pár nap eltéréssel kaptunk egy CG felvételt Ceaser-ről (állak a földön), majd egy trailert (állak még jobban a földön), és a Planet of the Apes rögtön felkúszott a várólisták élére. És látva a végeredményt, nem is alaptalanul.

Ugyanis a legújabb Apes egyáltalán nem lett rossz film, sőt. Ez igazán dicséretes annak fényében, hogy forgatókönyve nem nagyon lehetett. Eme hiányossága teljes egészében az emberi karakterekre csapódik le, ugyanis ennyire hülye, értelmetlen, sötét, retardált, értelmes párbeszédre képtelen, homo sapiensekből álló bagázst már rég láthatott az A kategóriás filmvilág. Egyszerűen fáj követni a tetteiket, és aki ok-okozati összefüggéseket keresne, az már a film elején adja fel. Legjobb példa erre, hogy James Franco végigviszi azt a bravúrt, hogy öt évig él együtt a (mellesleg állatorvos) nőjével úgy, hogy kiderülne bármi is házmajma, Ceaser agyi teljesítményének hátteréről. De ez még semmi ahhoz képest, hogy pillanatok alatt változnak alap ideológiák egyesekben, hogy a szerető szívű fiú szemrebbenés nélkül kiteszi az apját egy lutri kísérletnek, és a sor még hosszan megy tovább. Nincs mit szépíteni: az Apes emberi karakterei nem rendelkeznek aggyal, a forgatókönyv ezzel foglalkozó (és valószínűleg nem létező) oldalait simán ki lehet dobni a fenébe.

Viszont a majmok. Na, az egészen más tészta. Mert ott biza egészen biztos, hogy voltak írók, valamint hogy a rendezőt, Rupert Wyatt-ot is kizárólag ez a rész érdekelte, és hogy volt ott egy hiper tehetséges Andy Serkis meg az egész WETA. A film akárhányszor visszatér Ceasar történetéhez, a minőségi mutató egy hatalmasat ugrik, néhol már a plafont kaparja. Amikor ezek a részek vannak, a Rise of the Planet of the Apes egy kimagaslóan kitűnő film. Akkor működik a dráma, működnek a karakterek (mármint a CG majmok, akik sokkal jobb színészek élő társaiknál), összeszorul a szív, érezni a fájdalmat, a vészjósló hangulat pedig ránehezedik a nézőtérre. Olyankor az Apes nemcsak jó, de iszonyat ijesztő is - és keményen döngeti az "év legjobb filmjei" kapuját. És akkor most szeretném még egyszer kiemelni Andy Serkist és a WETA-t, mert mindketten valami olyan munkát tettek le az asztalra, ami egy hatalmas tapsot valamint Oscar nominációkat (special effects + legjobb mellékszereplő?) érdemel. És ez a minimum szerintem. Jó, bevallom, néha kilóg a CG lóláb, de akkor nézz bele Ceaser szemébe - na ugye. Egy szó mint száz, filmünk simán A+ teljesítményt nyújt mind jellemfejlődés, színészi játék és technikai kivitelezés téren. Már ha majmokról van szó.

Viszont időről időre visszakapcsolunk ember hőseinkhez. Szerencsére valahogy sikerült összehozni, hogy a fentebb lehordott részek ne tegyék teljesen tönkre mindazt, amit addig felépített a film - viszont a hullámzás elkerülhetetlen. Olyan, mintha két filmet nézne az ember, és az értékelésnél ez sokba kerül. 7/10 - kár, mert ott szunnyad benne a max pontszám.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 5. - 15:44
Az eredeti sorozathoz szervesen illő és méltó kiadvány
Tájékoztatásul és figyelmeztetésül nem árt közölni, hogy aki nem lelkes állatvédő és nem látta az 1968-ban Charlton Heston főszereplésével készült Majmok bolygója című filmet,aminek az egyszerű mondanivalója, hogy az állatok agresszív cselekedetei az emberektől eltanult viselkedési formák, az csak egy síma a majmok lezúzzák a humánokat típusú akció filmet fog látni és untatni fogja az egész történet. Épp ezért a cselekményről felesleges is beszélni, mert ez az alkotás az 1968-as film előzmény története.

Tökéletesen szemlélteti mi megy végbe egy állat érzelmeiben ha úgy hiszi, hogy az ember cserbenhagyta. Felejthetetlen az a jelenet, amikor Cézár a főszereplő majom, sivár cellája falára egy kör alakú ablakot rajzol ami a korábbi, biztonságos és szeretett otthonának szobája ablakára emlékezteti ahonnan mindig kibámult a nagyvilágra.

Több embert is hallottam manapság arról nyilatkozni, hogy az ember legjobb barátja, a kutya, egy kiszámíthatatlan állat, mert sok esetet is hallottak a szenzáció hajhász média által, hogy saját gazdájukat is megharapták. Ám bármely hozzáértő személy akár írásba is adná, hogy akkor harapja meg a kutya a saját gazdáját, ha az örökösen, bezárva, ingerszegény környezetben tartja fogva. Némely típusú állat ilyenkor egyszercsak megelégeli az idegesítő bezártságot és csak úgy mint a filmben, a Cézár névre halgató főszereplő majom, azt mondja: NEM!

A majmok bolygója/ A lázadás erősen kiemelkedik az utóbbi évek tucatdömping filmjei közül és lelkes állatvédő szervezetek kitüntető figyelmét is elnyerte. A Viharsziget óta nem láthattunk a vásznon ilyen elementáris, ütős alkotást. Egyetlen hibáját lehetne felróni a filmnek, hogy a számítógéppel animált majomszereplők a testbeszédükkel símán lejátszák a vászonról az ember színészeket. Cézár alakítása Oscar esélyes. A magyarul feliratozott egyik extra doku filmből kiderül,hogy ez Andy Serkis előadó művésznek köszönhető, aki korábban a forradalmi motion capture számítógépes technológia által A gyűrűk urában Gollamot, később a King-Kong-ban King-Kong-ot is alakította, nagyon meggyőző erővel.

A kép és különösen az angol dts hd hang minőség tökéletes, ahogy az egy új filmtől el is várható. Valamint üdítő megtapasztalni azt a manapság egyre terjedő tendenciát, hogy a kiadványokat nem csak werkfilmekkel pakolnak tele, hanem tudományos szempontból is érdekes extra tartalommal. Gondolok itt a
Majomhatározó című adalék anyagra.

A majmok bolygója/Lázadás egészen bizonyosan beírja magát a film történetbe éppen ezért a kiadvány egy komoly gyűjtő polcáról sem hiányozhat!
Vélhetően lesz még folytatás
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
mafe
értékelése:
2011. dec. 6. - 12:45
Az 1968-as "Majmok bolygóját" 12-13 évesen láttam moziban és napokig a hatása alatt voltam, azóta is szívesen nézem újra és újra. (Ez nem mondható el a folytatásokról, amik szerintem kritikán aluliak).
A 2001-es "remake" is tetszett, baljós hangulata, képi világa, maszkjai jól sikerültek. Tim Roth alakítása is zseniális volt. (Örömmel látom, hogy megjelenik BD-n)
Viszont régóta vártam már egy olyan filmet, ami ad valami mást is. Például, hogy hogyan jutott idáig a világ. Hogyan kerültek hatalomra a majmok!...És íme 2011-ben megérkezett a válasz...
A "Lázadás" szerintem kimondottan jól sikerült.
Ez elsősorban Andy Serkins érdeme, aki hozza a tőle megszokott profi alakítást, mint Cesar. James Franco, és a többi szereplő is remek választás. (köztük "Draco Malfoy" mint majomsmasszer).
A forgatókönyv jó, lépésről-lépésre haladunk, nincs üresjárat! A trükkök jók a végső csata izgalmas és látványos. (!!! Aki teheti BD-n nézze!!!)
Remélem lesz folytatás, hisz az igazán ütős történések még csak most kezdődnek!
Majomrajongóknak kötelező vétel!
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
78%

10 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (3)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: