• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Halál a hídon (DVD)
Halál a hídon Blow Out
Szállítható: BIZONYTALAN
990 Ft
 
 
 
 

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Jack Terry (John Travolta) a hangok megszállottja. Az egyik éjjel egy horrorfilmhez rögzít zörejeket, amikor egy balesetnek lesz a tanúja. Magnója rögzíti a folyóba zuhanó autó hangjait, ő maga pedig ki is menti az egyik áldozatot, Sallyt (Nancy Allen). Később, amikor alaposabban tanulmányozza a hangfelvételeket, rá kell döbbennie, hogy amit mindenki balesetnek hitt, valójában gyilkosság volt! Úgy tűnik azonban, hogy valaki minden áron meg akarja akadályozni, hogy az igazság napvilágra kerüljön. Jack és Sally élete innentől kezdve olyan lesz, mint egy rémálom. Egy percig sincsenek biztonságban és nem tudják többé, hogy kiben szabad megbízniuk és kiben nem.
Stúdió:
Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
1981
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Filmográfiák -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2011. nov. 16. - 14:44
Brian De Palmának a 80-as évek elején készített munkáival sose voltam teljesen kibékülve, de most, hogy kiadták őket DVD-n, új esélyt adtam a Halál a hídonnak is. Nos, ezúttal kimondottan élveztem az elejétől a végéig. Ebben segített, hogy végre az eredeti képaránnyal láthattam. Mivel a film képileg a legapróbb részletekig, gyönyörűen ki van dolgozva a kompozíció megcsonkítása haza tudja ám vágni, mint történt az a tévés vetítéskor is. A Nagyítás c. film ihlette kitűnő alapötletet De Palma izgalmasan, a lélektani thrillerek és az összeesküvéses történetek rajongóinak egyaránt kedvezve bontja ki. A végletekig fokozott jelenetek során persze a Hitchcock előtti tisztelgést is kipipálhatjuk. De Palma külön büszke lehet arra, hogy a fiatal John Travoltából kihozta addigi legérettebb alakítását, melynek színvonalát legközelebb csak a Ponyvaregényben sikerült hoznia. Ami mégis rétegfilmmé teszi a Halál a hídont az a befejezés, mely olyan súlyos, hogy ahhoz képest (a Darabont fémjelezte) A ködé is happy end.

Maga a DVD-kiadás nem töltött el akkora örömmel, mint a rajta lévő film. A tokot elég nehezen lehetett kinyitni és a háta fel volt hullámosodva, de az ilyesmit szinte már megszoktam. Az kész pofánvágásként ért, hogy a forgalmazó képes volt a szörnyűséges MGM-es szinkront rárakni! Nem is annyira az eredeti szinkron hiánya fáj (habár az a magyar hangok terén ég és föld ehhez képest), hanem, hogy volt bőr a képükön ezt a szemetet felhasználni! Még szerencse, hogy van felirat. Igaz hibáktól ezúttal se mentes, de bármikor inkább ez, mint az MGM-es szinkron. Az eredeti hangnak ráadásul meglepően kellemes tere van, mely a hátsó sugárzókat is érdemben használja, ezért megérdemli a jó osztályzatot. A képminőség átlagosnak mondható. Persze elég szemcsés és mutatja a film korát, de elviselhető mértékben. A DVD a 990-es árat abszolút megéri, ám a forgalmazó nálam most hatalmas fekete pontot szerzett, és ezek után óvatosabban vásárolom az MGM-logós kiadványait!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
40%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: