• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Super 8 (DVD)
Super 8 Super 8
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
J.J. Abrams és Steven Spielberg különleges izgalmakat tartogat ebben a fantasztikus hangulatú filmben, amely a gyermekkorról, titkokról és a nagy kalandról mesél. A Super 8 hat tinédzser barátról szól, akik épp egy amatőr filmet forgatnak Super 8-as kamerájukkal, mikor szemtanúi lesznek egy vonatbalesetnek, és annak, hogy a roncsokból valami elképzelhetetlen dolog szabadul rá városukra. A gyerekek hamarosan rádöbbennek, hogy a hívatlan vendég kiléténél csak az titokzatosabb, amit akar. Éld át ezt a filmet, amely a kritikusok szerint „a határtalan képzelet szülötte tele ámulatba ejtő vizuális effektusokkal. Garantáltan elvarázsol.”
Stúdió:
Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Super 8: Álom a film mögött - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A látogató él: A kreatúra megalkotása - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - J.J. Abrams rendező és a stábtagok közreműködésével
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2013. máj. 4. - 9:41
E.T. nagytestvére
Három, számomra zavaró dolgot leszámítva, vagyis:
- hogy a készítők fényképről sem láttak soha vonatszerencsétlenséget, főleg azt nem, hogy egy több száz tonnás szerelvény mit hagy egy autóból és/vagy a benne ülő emberből frontális ütközéskor;
- hogy elképzelni nem tudok olyan hadsereget, amelyik egy műveleti területen hagyna kölyköket kamerával bohóckodni, és ennek folyományaként többször érezhető volt, hogy verőfényes napsütésben sem találnák meg a bemutatott katonák a saját seggüket;
- és hogy számomra érthetetlen az a -vélhetően szexuális jellegű- vonzódás, amit J.J.Abrams érez a kék villanás effektek iránt, amiket a legfeleslegesebb helyekre tudott berakni;
szóval ezeken túl igazából elvoltam vele.

Talán valamennyivel több sci-fi-t vártam, több kapcsolatot az űrlénnyel, hiszen Spielberg jelenléte (igaz, csak producerként) és a történet alapjai kapcsán (a Földön "felejtett", a hazautat kereső lény, akinek gyerekek segítenek) azért csak beugrik az E.T., de valamelyik werkben beszélnek róla, hogy Spielberg számára már az E.T. is inkább családi dráma volt. Itt is ez volt a fő szál, két család történetén keresztül bemutatva a veszteség és a bűntudat feldolgozását, erre épültek Abrams és a stábtagok emlékei és élményei arról, hogy miért és hogyan is kezdtek el filmgyártással foglalkozni, aztán a szereplők korából adódóan jön a tinirománc és féltékenység megtapasztalása, ezt követi a korrajz és a máig nem tisztázott Roswell-ügy nagy kérdése... és hogy a háttérben elszabadul, gyilkol és matat valami ötméteres alien, az csak a kalandosságot és monumentalitást hivatott fokozni, amúgy más szerepe nem nagyon volt... illetve de, szimbolikus jelentősége volt a fináléban. Aki ezt a rétegződést és fontossági sorrendet el tudja fogadni, azt nagy csalódás nem érheti.

Ugyanis a megvalósítás sok kívánnivalót nem hagy maga után. Nagyon sok a szép, látványos beállítás, a trükkfelvételek (főleg a már említett vonatkisiklás) precízek és izgalmasak, a gyerekszínészek ügyesen teszik a dolgukat (valahogy éppen Kyle Chandlert és Ron Eldardot találtam a legkevésbé meggyőzőnek, Elle Fanning színész-a-színészben átalakulásaiba viszont azonnal beleszerettem, a tehetség ezek szerint családi vonás).

A DVD pedig minden lehetőséget megad, hogy a néző elmerülhessen a filmben: a kép nekem hibátlannak tűnt, és bár szinkronhangokból tényleg lehetett volna jobbakat is válogatni, elégedett voltam vele. A csatolt werkfilmek közel fél órát tesznek ki, és sokat adnak a történet hátterének megismeréséhez, emiatt gondolom az audiokommnetár is érdekes, de nem vagyok nagy rajongója ennek a fajta extrának.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Líbiai
értékelése:
2012. jún. 15. - 21:53
Cooper, a rejtélyes idegen
Egy hétbe telt, amíg rávettem magam, hogy megnézzem, ugyanis sem a borító, sem a film címe nem fogott meg. Ezt azért mondom, mert videotékában dolgozom, és nap mint nap megfordult a kezemben. Végül rávettem magam, és hatalmas pozitív csalódás ért.
A film az első pillanattól magával ragadott, az alkotók nagyszerűen ábrázolták a Super 8-as kamerák időszakát, rögtön beleéltem magam a fiatal szereplők helyzetébe, és az adott korszakba.
A két főszereplő, Alice és Joe karaktere nagyon eltalált, a színészek is kifejezetten tehetségesek. azonban Charles, az ifjú filmes szerepe viszont véleményem szerint kifejezetten idegesítőre sikeredett, de feltehetően ez is volt a cél.
A szokásos klisékről (apák közti konfluktus stb.) nem ejtenék szót, ugyanis a film értékéből semmit nem von le.
A kép, a vágás, a zene, mind-mind magas színvonalú. Nagyon tetszett, hogy Coopert, a "szörnyet", akit gyönyörűen kidolgoztak, olyan sokáig rejtegették a nézők szemei elől, és csak sejtetni engedték.
A film egyetlen negatívumának a magyar vonatkozású szinkront említeném, számomra nézhetetlen volt, annyira nem illettek a gyerekhangok a színészekhez.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
87%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Kihagyhatatlan
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: