• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Zöld Lámpás (Blu-ray)
Zöld Lámpás Green Lantern
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Élvezd az akciót tökéletes minőségben – a Zöld Lámpás full HD-ben szárnyal csak igazán! A végtelen és rejtélyekkel teli univerzumban évszázadok óta egy elit csapat őrzi a békét, a rendet és az igazságot: a ZÖLD LÁMPÁS ALAKULAT. Amikor egy veszedelmes új ellenség, PARALLAX az egész világegyetem elpusztítására készül, a csapatba most először egy emberi lényt is beválasztanak, és attól kezdve a világ sorsa a vagány berepülőpilóta, HAL JORDAN (Ryan Reynolds) kezébe kerül. A Zöld Lámpás a legendás szuperhős első bemutatkozása a mozivásznon, a film további szereplői között pedig olyan színészeket láthatunk, mint Blake Lively (Pletykafészek-sorozat), Peter Sarsgaard (Az árva), Mark Strong (Sherlock Holmes), az Oscar®-díjra jelölt Angela Bassett és az Oscar®-díjas Tim Robbins.
Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Maximális moziélmény - A ZÖLD LÁMPÁS FÉNYE Filmhosszúságú utazás a Zöld Lámpás világába kép a képben kommentárral, 8 kisfilmmel, szereplőéletrajzokkal, galériákkal, sztoribordokkal és sok mással!
 
Kisfilm - Zöld Lámpás szerint a világ
 
Egyéb - Bepillantás Az Igazság Ligája 1. rész digitális képregénybe
 
Kimaradt jelenetek -
 
Egyéb - És még sok minden más!
Átlagos értékelés:
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. jún. 20. - 11:13
Saját népe ellensége - Green Lantern kritika
Pont az ilyenek miatt kell a képregényeknek, és a belőlük készült filmeknek időről-időre megküzdeniük az előítéletekkel....

Arra, hogy milyennek kellene lennie a Green Lanternek, az egész stábból csak ketten éreztek rá. Az egyik a zeneszerző, James Newton Howard, igaz, ő sem teljesen, de fel-feltűnő, aláfestő zeneként szolgáló electorzúzásai igencsak jók, és valóban passzolnának egy jó Green Lantern filmhez. A másik pedig az effektesek csoportja. Ugyanis filmünk a vizualitás terén mondhatni gyönyörű. Az már az előzeteseknél is látszott, hogy magát a főhőst (és full CG ruháját) nagyon jól eltalálták, és a zöld színnek egy csodaszép árnyalatával sikerült dolgozniuk. De ezen kívül is jár a taps, mert legyen szó különféle idegen fajokról, bolygózabáló monstrumról, világűrről vagy csak egyszerű vadászgépekről, a CG valami kegyetlen jó. Látszik, hogy a Warner utólag 50 millát fektetett a témába.

A szomorú viszont az, hogy a Green Lantern pozitívumainak sora ezzel ki is fújt. Najó, talán két főszereplőnknek, Ryan Reynoldsnak és Peter Sarsgaardnak kijár a dicséret - utóbbinak már csak azért is, mert láthatóan komolyan vette a papírmasé főgonosz megformálását. De ezen kívül sajnos tényleg semmi értékelhető nincs eme alkotásban.

Hirtelen nem is tudom, hogy a külső vagy a belső hibák gázabbak-e. A külsőnél muszáj megemlítenem magukat a figurákat. A Batman és Robin óta minden képregényfilm készítőnek leesett, hogy a "gumifigurák" nagyon nem néznek ki jól filmen (és most nem a CG lényekre gondolok). Martin Campbell filmje azonban minden gond nélkül használja őket, aminek szegény Sarsgaard issza meg a levét: a hatalmas agyat növesztő Hector Hammond annyira vállalhatatlan és Zs-kategóriás, hogy már a néző szégyelli magát. Ez egyébként sok másra is igaz, mondjuk Hal falshbackjére, de főleg a világ kábé tizedik ultimate elpusztítására csak az idei nyáron. Gagyi. De úgy az egész.

Ha a dramaturgiát nézzük, filmünk ott is csúfos kudarcot vall. Nem azért mert nincs benne anyag, éppen ellenkezőleg. A Green Lantern annyi mindent foglal magában, ami egy 3-4 órás filmre is simán elég lenne, de ugyebár ő csak kettő, ebből pedig az következik, hogy mindenen átrohanunk. Hogy Hal Jordan mitől olyan menő fazon, hogy Hector miért szerencsétlen, hogy mi ez a Zöld Lámpás kultúra, hogy milyen egyéb karakterek is vannak, hogy mi volt ez a szerelmi szál... és még folytathatnánk napestig (és még nem is beszéltem a legizgibbnek tűnőről, amit Hectorunk dob fel a humanoid ufó láttán az egységes evolúcióról vagy miről). A világon semmibe se lehet elmélyülni (még az egészen szimpatikus akarat-félelem erőfelosztás filozófiájában sem), ezért lesz az egészből egy felszínes, színes-szagos műanyag cirkusz, amit nem fog majd mindenki elviselni, az tuti.

A Green Lantern rosszabb és bugyutább, mint egy újkori szuperhősös sorozat szombat reggel a Kölyökklubbon. Még azt sem tudja elérni, hogy legalább bájosan buta legyen (mint a Fantastic Four) - majdnemhogy a Schumacher-féle Batman szinten mozog. Senki, ismétlem senki ne ezzel kezdje a szuperhősökkel való bármilyen ismerkedését, mert egy életre elmegy tőle a kedve. 4/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Remo
értékelése:
2011. dec. 29. - 10:30
Az év számos képregényfilmje közül nekem a meglehetősen kedvezőtlenül fogadott Zöld lámpás lett a kedvencem. Bár sok elsőre nevetségesnek tűnő elemmel operál, ezeket meglepően jól kezeli. A jelenetek folyamán bőven jutott idő a humorrra, ugyanakkor a történet középpontjában álló akarat-félelem párhuzamot a szükséges komolysággal, okosan építették fel, tetszett a gondolatisága. Az általában irritáló Ryan Reynolds nagyszerűen hozta a pimasz, magának való hőst, de a mellékszereplők is megnyerőek voltak. A film gonoszaként Peter Sarsgaard extrém infantilis játékát például kimondottan élveztem, de Mark Strong is remek volt Sinestroként. A látványvilág, az akciójelenetek megfeleltek a gigantikus költségvetéssel járó elvárásoknak. Összességében a Zöld lámpás egy jó arányérzékkel elkészített, a maga módján gazdag univerzumú film, melynek fénye az újranézéssel se halványult.

A kiadvány fő meglepetése a tok, mely a címszereplőhöz illően zöld színű. Kár, hogy a lemezre ez a figyelmesség már nem terjedt ki, a szitázása a Warneres hagyomány szerint lehangolóan szürke. Az angol nyelvű, állóképes menüben ezúttal is könnyű a navigálás. A képet néhány külföldi tesztben rendesen ekézték, pedig hozza a HD minőséget. A szokottnál igaz sötétebb és a kontraszt elég nyers, de ez tudatos módosítás volt az utómunkák során, nem a transzfert baltázták el. A film jól néz ki, a megjelenés kellően részletgazdag, tehát én elégedett voltam vele.

Kivételesen a magyar hangot se rontották el, ami azért is örömteljes, mert a szinkron kiválóan sikerült. A hozzáértően kiválasztott színészek elsőrangúan hozzák a figurát (a főszereplőhöz kezdetben furcsának tűnő Géczi Zoltán is igazi telitalálat), a hangzás pedig emlékezetes házimozi élményt biztosít. Az extrák között szép adag kisfilmet találunk, melyek ráadásul egytől-egyig magyar feliratosak, viszont a többségük nagyon technikai jellegű. Számomra a legérdekesebb a képregény hátterét kitárgyaló doksi volt. A nem túl sok kivágott jelenetet egyszer érdemes volt megnézni, de nem hiányoznak a kész filmből. Itt jegyezném meg, hogy a lemezen kizárólag a moziváltozat található meg, viszont, ahogy utánanéztem, a főképp a gyerekkori traumát kibontó bővített változattal nem veszítettünk sokat.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Opcsi
értékelése:
2011. dec. 13. - 14:56
Maga a film nem lett túl jó, rengeteg a sablonos, fölösleges jelenet, a középszerűség áthatja mind a két órát. Sok a hatásvadász eszköz, nincs igazi feszültség, sem csúcspont, a dramaturgia semmitmondó, a színészek csak úgy vannak, de igazán nem játszanak, a karakterek idegesítően egysíkúak, egyszóval a képregényadaptációk között egyértelműen a gyengébbek között van ez a film. Az effektek jók, de ez nem menti meg a forgatókönyv hiányosságait.
Ugyan nem unalmas, és egyszer meg lehet nézni, de kb. filmként sajnos nem lett túl jó. Kár, sokkal több lehetőség lett volna benne, mint amit végül megvalósítottak. A hiba egyértelműen a forgatókönyvben és a nem hozzáértő rendezésben keresendő.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
69%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (4)
41-60%
 (1)
21-40%
 (2)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: