• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Lopott idő (DVD)
Lopott idő In Time
- 71%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.490 Ft

Már csak 2 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Abban a világban, ahol az idő lett az új pénznem, minden másodpercnek ára van. És mindenért meg kell fizetni: örök élettel vagy gyors halállal. A Justin Timberlake és Amanda Seyfried főszereplésével készült akció/sci-fi elképesztő ritmusban pörög. Egy ártatlan férfit gyilkossággal vádolnak, ő pedig visszavág. Rögtön az egész rendszerre támad, és megküzd minden másodpercért.
Játékidő:
105 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. jan. 9. - 20:33
Nem éreztem elvesztegetettnek a Lopott időre szánt időt, de a csalódásom vélhetően kisebb lett volna, ha a stáb több időt áldoz rá; mondjuk annyit, amennyi egy ilyen ötletet igazán tartalmassá és izgalmassá varázsolhatott volna.

Ami mindenképpen a film javára írandó, az az időalapú társadalom ötlete, és azok a motívumok, amik ezt segítették árnyalni, mélyíteni. Már az első képkockáktól, előzetesektől izgalmasnak találtam ezt a szimbólumot, hogy a Lopott idő világa mindent percekre, órákra bont le, és ezzel nemcsak egy élet hosszát határozza meg, hanem a minőségét is. Kávé: 4 perc; buszjegy: 2 óra; luxusautó: 57 év és így tovább. A jelenlegi világ is gyakorlatilag ilyen, csak nem az időre, hanem az energiára lehet lebontani, és annak egy megjelenési formájára, a pénzre (és azt meg az időre, tehát az idő is behozható:)), és jókat lehet elmélkedni egy ilyen társadalmon, a hátterén, analógiákat keresve vagy filozófiai mélységeit firtatva...

...de ezügyben csak az elmélkedés marad, mert magán az ötleten kívül a film nem túl sok támpontot kíván adni. Az író felskicceli, amit muszáj, de a többit már egy poros kliséraktárból teszi hozzá a Lopott időhöz, átalakítva azt egy "idős" szólásokkal vicceskedő, "unalomból kalandvágyó milliomos cicababa" és "önjelölt világmegmentő szegénylegény" sablonszereplőkkel, valamint borzasztóan fantáziátlan és steril díszletekkel operáló, laposka heist-akció-thrillerré. A moralizálás például, ami remekül működne ezzel a témával, fél mondatos közhelyekben merül ki. Ha szigorúan veszem, a Lopott idő inkább egy rosszul összerakott sci-fi-mese (mondjuk az autó csatornába repülős jelenetét nehéz máshogy értelmezni), csak én spec nem ilyet vártam egy olyan író-rendezőtől, akinek a Truman-showt vagy a Fegyverneppert köszönhetjük, és főleg nem egy olyantól, aki egy ilyen szimbolikus világot pattint ki a fejéből. Mintha az "időzés" csak mézesmadzag lenne, és utána már csak az időhúzás marad, a lövöldözések, az üldözések meg a robbanások, Amanda Seyfried őzikeszeme és Justin Timberlake kockahasa.

Röviden: Időtöltésnek megteszi. Gondolatom magáról a filmről viszont nincs túl sok, mert ugyan rengeteg lehetne, de annyira nincs táptalaj a filmben, amire a magok hullhatnának, hogy minél többet gondolok rá, annál felszínesebbnek érzem. Amit gondolok az időalapú társadalomról, annak a többsége már eleve a fejemben volt, amikor beléptem a terembe.
7 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Csaba007
értékelése:
2012. feb. 25. - 11:52
Az alapötlet nagyon jó.Teljesen megmozgatja az ember fantáziáját,de a forgatőköny szerintem elég hiányos lehetett,mivel beleélni magunkat annál kevésbé lehetett. Justin Timberlake nem volt rossz,teljesen illett hozzá ez a szerep. Sok üresjárat volt benne,ahova beleeröltették az üres párbeszédeket,így néhol unalmas lett,és így elég hosszú is a film. Sokkal feszesebbre kellett volna vágni,a szerelmi szálat nagyon lerövidíteni.Valami hiányzott,mert néhol csak futkároztak a szereplők menő ruhákban,amit nem is értettem.
Nem volt annyira rossz,egy délutánra teljesen megfelelő.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Téli filmmaraton
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: