• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Tintin kalandjai (BD+DVD) (Blu-ray)
Tintin kalandjai (BD+DVD) The Adventures of Tintin
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:
Az egész világon otthonos, és mindenütt izgalomra éhes fiatal riporter, Tintin valamint hű kutyája – Hergé klasszikus hősei – életre keltek: a kalandjaikat bemutató mozifilm az egész világon elképesztő sikert aratott. Tintin és kutyája rájön, hogy egy maketthajó veszélyes tikot rejt magában, ám ezzel egy ördögien ravasz gonosztevő célkeresztjébe kerülnek. Viharos óceánon és a perzselő sivatagban, váratlan fordulatok és vad kalandok közepette, izgalmakon és veszélyeken át tart a szerencselovagok küzdelme. Csupa játék, szellem és látványos meglepetés a film – azonnal az egész család kedvence lesz.
Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Bónusz-korong a film DVD-változatával - (kb. 102 p.) - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. ápr. 10. - 18:21
Ez a film egy csoda… S nem csak feltétlenül attól, ami élményt képes nyújtani – mert bizony szőrösszívűen nézve talán vannak gyenge pontjai -, hanem attól, ahogy, és akik által készült. Ez most itt kb. olyan, mint mikor Senna/Prost volt a McLarennél, vagy mikor Stallone/Schwarzi egy filmben szerepel, vagy ha Messi/Ronaldo egy csapatban játszana… Peter Jackson és Steven Spielberg párosa filmtörténeti mérföldkő, ők, s Jackson cége, a WETA, új mércét teremtett. Amit majd vélhetően James Cameron fog átlépni legelőször…

/ Egy barátommal mindig szoktunk azon viccelődni, hogy ezek a „nagy” rendezők milyen viszonyban lehetnek egymással. Mondjuk, egy telefonbeszélgetés hogy néz ki?? Így?
„ - Hello, George! Van egy új ötletem!
– Ok, Steven, gyere át a Ranchra.. Itt van már Peter meg James is.
– Az szuper, pont egy új filmes technológián töröm a fejem. Szerintem csináljuk együtt!!!”
Aztán a poénkodás mögött meg a valóság van. Legalábbis a Tintin esetében. /

De térjünk rá a filmre, koruk két meghatározó rendezőjének közös gyermekére. Én nem vagyok Tintin mágus, de az extrákból megtudtam, hogy a történet tulajdonképp három kis képregény összefűzéséből jött létre, márpedig azért, hogy Haddock kapitány, mint Tintin hű társa is bekerülhessen a képbe. Az egész film: szerkezete, története nagyon hasonlít egy Indy filmre, kaland, akció, rejtély, izgalom - ugyanakkor más is. Más, mindenekelőtt a megjelenítés módjában, no meg a főszereplő stílusában, karakterében. A kortalan gyerek újságíró, s társa, az okos foxi, Milu kalandjaiban Tintin mindig az események után megy, egyfajta oknyomozó riporterként fejti meg az eseményeket, kedvenc régészprofesszorunkat viszont hatalmas tudása (no meg a szerencse) segíti kalandjai folyamán. Ezáltal ez a film, ha lehet spontánabbra sikeredett, ráadásul a kutyával nem egy, hanem rögtön két főszereplőnk és nézőpontunk is van. A sztorin nem látszik a három könyv összeollózása, gördülékeny, izgalmas, ahogy kell. A korrajz, a látvány első osztályú (ha eltekintünk a rajztól, akkor is), a sok és jó poén igazán ül a filmben. A mellék-karakterek is kiválóak, még a zsebtolvaj is az, a két gyagyás rendőrről meg nem is beszélve. Lényük önmagában már egy komikum. Tulajdonképp egy apróság van, amibe bele tudok kötni – ezt simán Spielberg számlájára írom – a túlzott látvány és akciós megalománia. Konkrétan a marokkói résznél, mikor menekülnek, ott már sok volt. Pont, mint az Indy4 esetében, az őserdőben… A kevesebb lehet több lett volna itt is... No, de hát igazából ez egy rajzfilm, egy mesefilm, itt jobban belefért…

Apropó rajzfilm. Nekem a gyerekek első látásra egyszerűen nem hitték el, hogy az. Az arcrögzítéses technológiával készült mozi a WETA munkájával olyannyira életszerű lett, hogy megszólal. Látványában, tökéletességében jelenleg nincs párja. Jó, hogy a színészek minden jelenetet eljátszottak, jó, hogy a díszletet alumínium vázból megcsinálták nekik, s jó, hogy a WETA két évig animálta a filmet. Azt mondta az egyik faszi, hogy az elején egy kis team (6-8) fő dolgozott a filmen, a végén már 900!! Állítólag 3-4 óra volt egy filmkocka animálása, másodpercenként meg 24 volt belőle… Lehet számolni… A színészgárda - még ha nem is az ő arcukra lett készítve a mozi - maximálist nyújtott. Úgy is, hogy e tekintetben mindegy, hogy néz ki a színész, a rajzban tuti más lesz hisz igazodni kell Hergé képregényeihez. Végeredményt látva ez maximális alázattal sikerült is. S új mérföldkő született…

Ha a filmnek vannak is gyenge pontjai, azokon maga a mese kell, hogy átsegítsen. Tény, hogy néha kissé unalmas, néha kissé túlzó, de hát mese. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. És ha már itt tartunk. A gyerekek miatt a szinkronnak a felnőtteknél is felértékelődik a szerepe: egészen kiváló lett, a régi korokat idézi. Külön jó pont, hogy a magyarban a kutya nem Snowy, hanem Milu – ahogy a belga eredetiben is olt. Biztos valami Tintin rajongó készítette a fordítást…

A BD ről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Ez az ötezer forint végre egy normális induló BD ár, az ajándék DVD értékével meg pláne az. Csak legyen általános. Az nem meglepő, hogy a kép az tesztminőség, de a magyar hang is közelít hozzá – hát még az eredeti. Igaz, „csak” HD MA 5.1, nem 7.1, de akkor is (nem tudom, a borítóra a DVD adatablakába hogy került a DTS HD MA 7.1 jelzés, de az ugye alapban hülyeség). Ami azonban az igazi kincs, az az extra tartalom. Másfél órányi anyag, minden magyar felirattal. Qrva jó, informatív anyag, az első pohárköszöntőtől végigkíséri a forgatást az utolsó búcsúkkoccintásig. Már csak Spielberg és Jackson párosa miatt is megéri megnézni. Az ILM helyett a WETA jó választás volt, az új technika meg, amit most tökélyre fejlesztettek, véleményem szerint mozi történelem.

Ahogy a film is az.

Kosárba!

7 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. jún. 27. - 10:15
Animációba oltott klasszikus Steven - Adventures Of Tintin kritika
El sem tudom mondani, mennyire örülök annak, hogy kilenc év után Spielberg mester végre megint jó filmet hozott össze. Oké, azért gyorsan tegyük hozzá, hogy a Tintin "jósága" nem teljesen egyértelmű: pozitív és negatív elemei előbbi felé hajló roppant szerencsés egyensúlyának köszönheti ezt a jellemzést. Mert ha a sztorit nézzük, akkor filmünk enyhén szólva is felszínes. Hiába a világot átívelő kincskeresés, az igazi izgalom, a jellemek, urambocsá a történeti mélység terén igencsak gyéren állunk - kezdve ott, hogy címszereplőnk belseje nem igazán több néhány ecsetvonásnál. Ha már a karaktereknél tartunk, akkor a főgonosz is megérdemel egy negatív szót ugyanezen a téren, viszont akik jól jöttek ki a buliból, az Haddoc kapitány valamint Dupont és Dupond felügyelő, bár gondolom rajtuk sokat segített az Andy Serkis illetve Simon Pegg / Nick Frost alap - egyébként az utóbbiak jeleneteinél sajnáltam nagyon, hogy nem eredeti nyelven nézem a filmet. A sztori meg, hiába pörög az akció jobbra balra, egyszerűen kevésnek tűnik.

Viszont eme hiányosságokat majdhogynem teljesen feledtetni tudja a látvány: egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a Tintin a valaha volt legszebb CG-t vonultatja fel (hát WETA, igazából meg se lepődünk). Ez már a piacos nyitójelenetnél durván nyilvánvalóvá válik, és az még csak a kezdet - az állak egyre mélyebbre és mélyebbre fognak esni a száz perc alatt. De egy látványvilág (bármennyire is csodaszép) se tud megmenteni egy egész filmet ugyebár, de itt nem csak látványról van szó. Ez kérem látvány+Spielberg, és tudjuk milyen az, ha ez a kettő találkozik. Sokan, köztük jómagam is kétkedve figyelték, hogy Spielberg és Jackson élőszereplős helyett animációs filmet készít Hergé kultikus képregényéből, de hát 100%-ban igazuk volt. Egy ilyen magas technikai színvonalnak plusz a mocap-nek hála Steven képzelete annyira szabadon szárnyalhat, hogy ember azt el nem hiszi, amíg nem látja - szerintem ő is valami ilyesmire vágyott egész életében, és ez látszik is. Spielberg régen volt ennyire elemében, legyen szó fergeteges akciókról, komikus helyzetekről, vagy csak valami szimpláról, kétség kívül minden pillanatát élvezte ennek a filmnek, annyira süt az egészről lelkesedés. És itt tud a Tintin nemcsak egyenlíteni, de vezetést is szerezni fentebb említett hibáival szemben: úgy elkapja az embert a mese és ez fura, Indy Jones-on alapuló világ, hogy már senkit se izgat, hogy lyukak vannak a sztoriban. Amikor hőseink Marokkóban üldözik a sólymot motorral, autóval, vízen, homokon, levegőben, gránátvetővel és isten tudja még, hogy mivel, akkor nem tehetek mást, csak fejet hajtok a nagyság előtt - hogy valaki egy ilyen tiszta és grandiózus moziélményt tud nyújtani, ráadásul a film elejétől a végéig. No comment.

A Tintin úgy egészében is egy abszolút moziélmény. Egyszerre egy elegáns tiszteletadás mind az alapjául szolgáló képregény, mind a klasszikus kalandfilm műfaja előtt, és egy mindenféle jóval teletűzdelt látványorgia, egy pörgős kaland, egy szeretnivaló mese. Hogy vannak benne hibák, hát istenem... ez egy olyan film, aminél egyszerűen nem számít. Spielberg annyira elkapta a feelinget, hogy ha sokkal rosszabb lenne a végeredmény, akkor se tudnánk igazán haragudni rá. De szerencsére nem az, hanem kifejezetten jó. 8/10.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: